Władca Pierścieni / Tajne Forum Fantasy Forum Index
Główna: Władca Pierścieni, Hobbit, Zwiastuny
Katalog: Strony fantasy
Polecane: Opowieści z Narnii, Wiersze miłosne, NLP
Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy
Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  StatisticsStatistics
RegisterRegister  Log inLog in  AlbumAlbum  Chat

Previous topic «» Next topic
Jakiemu zespolowi pilkarskiemu kibicujesz?
Author Message
Varken 
Wieża Wartownicza Amon Sul

Posted: Thu Jan 26, 2006 10:48 am   Jakiemu zespołowi piłkarskiemu kibicujesz?

Ja kibcuje dla Jagielonii Białystok (mój najukochanszy klub:)) i dla 2 zagranicznych Man Utd i Inter Mediolan. A wy komu kibicujecie?

Nienor
Członek Białej Rady

Posted: Thu Jan 26, 2006 1:20 pm   

Jeśli chodzi o mnie, to łatwiej jest mi powiedzieć, któremu zespołowi nie kibicuję. Otórz, nie znoszę Man Utd i nie tylko dlatego, że jestem rasowym fanem Liverpoolu (nie pogardzę też Arsenalem i Chelsea). Nie ogladam niemieckiej piłki i nie kibicuję żadnej z ich drużyn. Jeśli chodzi o ligę włoską to też raczej niewiele o niej wiem ale najbardziej lubię AC Milan. Hiszpańska liga wprowadziła mały mętlik w mojej głowie - Real, któremu kiedyś gorąco kibicowałam dobija mnie swoją polityka i nie wiem co o nim myśleć, a do Barcelony mam wielki respekt (a jeśli Henry przniesie się do katalonii co mam nadzieję się nie zdarzy to będzie trzeba im kibicować na dobre :lol: ).

Keira 
Szara przystań

Posted: Thu Jan 26, 2006 3:12 pm   

Ostatnio mi jakoś kibicowanie zelżało ;) Co do gorących uczuć żywionych do klubów to Real Madryt, tyle ze tak jak Nienor degustuje mnie ich polityka transferowa i reklamowa ;) Choć ostatnio grają lepiej, ale kto wie dlaczego temu konia z rzędem :P
Liverpool jest ok :) życzę im bardzo dobrze :)

B. Leśmian

Ozz 
Hooliganin

Posted: Thu Jan 26, 2006 5:29 pm   

Real suxx ;)

A Liverpoolu serdecznie nie znosze, przepraszam za stwierdzenie, ale Benitez to straszna ci*ka ;)
Jeśli chodzi o zagraniczną piłkę, to sprzyjam(sprzyjam - bo przecież kibicem prawdziwym nie jestem ;) ) Barcelonie i Juve, a do tego mam szalik VFL Wolsfburg, ktory dostałem przy okazji wymiany z Niemcami - ale jakoś mnie oni ani grzeją, ani ziębią ;)

Jeśli chodzi o Polske - RTS Widzew&TS Podbeskidzie :P

Pozdrawiam ;)

Keira 
Szara przystań

Posted: Thu Jan 26, 2006 9:15 pm   

A jak tam Podbeskidziu szło jesienią? Chyba średnio, tak mi się cos kojarzy ;)
Polska piłka... cóż. Sprzyjałam Wiśle, bo była w stanie coś zrobić. Taki patriotyzm ;) Teraz wtapia się w szarzyzne polskich boisk. Zobaczymy czy Petrescu cos z nich wykrzesa ;)

Benitez... irytuje mnie trochę, ale Liverpool lubię ;) Kiedyś dla Owena :P Teraz to może dla Garcii :lol:

B. Leśmian

Nienor
Członek Białej Rady

Posted: Fri Jan 27, 2006 9:12 am   

Ja lubię Rafę choć mógłby Dudka wypuścić. Ale z drugiej strony dba o interes klubu - jak mu się Reina nabawi kontuzji to kogo postawi w bramce? Gdyby nie chodziło o Jerzego to pewnie bym mu rację przyznała.
Quote:
ale Liverpool lubię Kiedyś dla Owena Teraz to może dla Garcii

A jeśli tak podchodzimy do sprawy... ;] Brak Owena to duży minus wizualny ale akurat w Liverpoolu nie ma na co narzekać. Jest Morientes, Xabi, Finnan, Garcia...Gerrard może typem modela nie jest za to jest absolutnie uroczy - ostatnio w czasie wywiadu spadł z krzesła :lol: A widział ktoś ostatni gol Xabiego w meczu z Luton? To były jaja :lol:

Ricky Skywalker 
Lord Sith

Posted: Sat Apr 22, 2006 11:08 pm   

Z polski moimi ulubionymi klubami są (L)egia (za 2 tygodnie Mistrz Polski) i Zagłębie Sosnowiec ;)

Jeśli chodzi o zagranicę, to moją ukochaną drużyną jest Inter Mediolan, który juz od niemal 10 lat przyprawia mnie o zgryzotę - w czasie, jak im kibicuję, zdobyli tylko Puchar UEFA i Coppa Italia, a o mistrzostwie wciąż mogą tylko pomarzyć, choć 2 razy było bliziutko...
Dlatego też część mojej sympatii należy do... lokalnego rywala Interu, Milanowi, któremu się częściej zdarza coż wygrać, a i gra tam mój ulubiony piłkarz - Paolo Maldini :)
I'm just a stranger, a stranger in this town...

Richie Sambora, "Stranger In This Town"

krawczan 

Posted: Tue Jun 13, 2006 5:08 pm   

No to ostatnio mój ulubiony temat - piłka nozna.Mógłbym gadać o tym godzinami.Więc może zaczne w podpunktach:D:
*POLSKA PIłKA
No więc tak.Nasza piłka stoi niestety na baaardzo niskim poziomie.A to dlaczego?To proste.Piłka na przełomie ostatniego 15-lecia zmieniła się nie do poznania.W jaki sposób?A to w taki, że w piłce dzisiaj najbardziej liczą się - sprawność fizyczna(szybkość, zrywność), psychiczna, zgranie, technika(podania, stałe ragmenty), kreatywność i...szczęście ;) .A co brakuje naszym chłopcom?Praktycznie wszystkiego oprócz szczęścia, którego mamy aż nadmiar(dostajemy się np. do mistrzostw).Fizyka i psychika jest naszym najsłabszym punktem.po 20 minutach gry, zawodnicy dostają zadyszki, są zmęczeni i nie mogą(lub nie chcą) biegać.Po pierwszej strzelonej im bramce często rezygnują(a może raczej grają 3 razy gorzej ).A czasami odnoszę wrażenie, że oni(polacy) nie lubię się bardzo, nie są zgraną paczką.A reszta to juz mówilem - technika, podania, (o kreatywnosci juz nie wspominajac) strzaly itp.
*KLUBY PIłKARSKIE
Jeśli chodzi o mnie to ja kibicuje różnym klubom - Barca(:D:D:D)oczywiście Arsenal(super!!!), Liverpool jest też niezły i duużo innych.Jęśli powiedzieć jaki klub jets najlepszy - to się nie da!Składy zmieniają isę bardzo często, np. z Arsenalu odchodzi jego ikona - Henry do...Barcelony!Więc to naprawdę nic nie wiadomo.Raz nawet Monako gralo o puchar(co prawda wypozyczyli pełno gwiazd).Przejdźmy więc może doo...
*DRUżYNY NARODOWE
No!Mamy najwieksze święto piłki - Mundial albo jak kto woli Mistrzostwa Świata w Piłce Noznej.Oczywiście największym faworytem jest Brazylia, lecz...piłka jest okrągła!Wiele drużyn na które nikt nie stawiał zagrały fenomenalnie(np Wyb.Kości Słoniowej, Australia(WYGRANA 3:1 Z jAPONIą!!))Ogólnie na kogo ja liczę - no najbardziej na PEPIKI(Czechy jakby ktoś nie wiedział:D).Są naprawdę dobrze przygotowani i przedewszystkim - niesamowicie zgrani.Jak powiedział trener zapytany czemu zajmuje się piłką nożna odpowiada - "bo nas to bawi!!".Podobnie jak Brazylia, pepiki bawią się piłką.Te mistrzostwa są bardzoo ciekawe.Będzie wiele rozczarowań i wiele debiutów(udanych).!!!!!!!!
:D :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Aha jeszcze polska liga...no cóż muszę stwierdzić, że stoi na niesamowicie żenującym poziomie...Ja osobiście wolę zobaczyć porządną piłkę a nie jakiś chłopków prubujących dokopać się do bramiki przeciwnikia...nie rozumiem polskich kibicow co oni widza w tej piłce...

Keira 
Szara przystań

Posted: Wed Jun 14, 2006 2:02 pm   

Ad. Henry, mam wrażenie, że jednak zostaje w Arsenalu :P Podwyżkę dostał :)

Ad. WKS. Dla mnie ich dobra gra to niewielke zaskoczenie. Trafili do cięzkiej grupy, a szkoda, bo z innej by pewnie wyszli :) W koncu mają dobrą drużynę i Drogbę ;)
Podobnie Ghana... też wpadli do "grupy śmierci", gdyby nie to byłoby ich stać na awans. Z Włochami stoczyli równorzędny bój i gdyby nie sędzia [nie podyktował 2 karnych] mogli go zremisować, a nawet wygrać

B. Leśmian

krawczan 

Posted: Wed Jun 14, 2006 6:10 pm   

Henry odchodzi z Arsenalu, bo juz przeszedł.No wiesz oni i tak zaraniają taka kasę, że nie robi mu różnicy.Wiele zawodników(np.Nedved - przeszedł do małej druzynki gdzieś w czechach) nie zarabia duzo pieniędzy w znanych klubach a i tak są w świetnej formie.Henry poporstu lubi Barce a z Arsenalem zbytnio się nie przywiązał...a teraz wracam do meczu ;)

Keira 
Szara przystań

Posted: Wed Jun 14, 2006 6:30 pm   

Wydaje mi się, ze jednak nie przeszedł... :P Masz coś na potwierdzenie swoich słów?
Polska strona Arsenalu Londyn podaje tylko trzy zmiany w składzie po ostatnim sezonie. Do klubu przyjdzie Rosicky, a odejdzie Pires [do Villareal[ oraz Bergkamp skonczyl karierę.
I jeszcze taki cytat ze strony:
Vice-Prezydent Milanu Adriano Galliani wyznał ostatnio, że starał się pozyskać Henry'ego zanim ten podpisał nowy kontrakt z Arsenalem.

Super strzelec Arsenalu rozwiał wszelkie wątpliwości podpisując kontrakt z Kanonierami w maju.

Francuz łączony był głównie z Barceloną, ale Galliani twierdził, że starał się uczynić wszystko co w swojej mocy by sprowadzić Thierry'ego na San Siro.

"Naszym marzeniem był Henry, który byłby skłonny do nas dołączyć, kiedy jeszcze nie zadeklarował pozostania w Arsenalu" - przyznał Galliani.

"Bardzo chciałem go u nas, gdyż wysoko go ceniłem. Teraz z ludzkiego punktu widzenia rozumiem jego przywiązanie do Arsenalu"

Tak że Henry wciąż jest Kanonierem :)

B. Leśmian

krawczan 

Posted: Wed Jun 14, 2006 7:23 pm   

No wiesz ja parę dni temu oglądałem w telewizji konferencję prasową więc...ale może masz racje, może nagle zrezygnował, bo jeszcze parę dni temu chciał przejść do Barcy :)

Keira 
Szara przystań

Posted: Wed Jun 14, 2006 7:47 pm   

Dziwne. Henry przedłużył kontrakt z Arsenalem jakis tydzien po finale LM. Pamiętam, jak czytałam w GW, że Henry zostaje, dostaje podwyzkę. że Wenger bardzo się cieszy.
Tym bardziej dziwne, ze w trakcie mundialu ktoś się zajmuje transferami. Zawodnicy zespołów grających na MŚ raczej nie mają teraz czas na takie rzeczy jak umowy ;)
A Barca kupiła od Chelsea Gudhjonsena ;) Wiec załatala lukę po Larssonie.

B. Leśmian

Nienor
Członek Białej Rady

Posted: Thu Jun 15, 2006 8:17 am   

Kei ma absolutną rację, Henry nie przeszedł do Bracy a nowy kontrakt a Arsenalem podpisał jeszcze w maju.

To cytat z oficjalnej strony Arsenalu, z profilu Henrego.
[/i]Oh, and Thierry also signed a new contract in May - keeping him at Arsenal for another four years at least

Quote:
Henry poporstu lubi Barce a z Arsenalem zbytnio się nie przywiązał...a teraz wracam do meczu

Gra tam siedem lat i się zbytnio nie przywiązał...Osobiście słyszałam jak mówił, że zostaje bo nie chce opuszczać swoich kibiców.

Mati_00 
Upiory Pierścienia

Posted: Thu Jun 29, 2006 8:59 pm   

NIEMCY wygraja ten mundial...i juz...nikt inny

Platon

Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum