Władca Pierścieni / Tajne Forum Fantasy Forum Index
Główna: Władca Pierścieni, Hobbit, Zwiastuny
Katalog: Strony fantasy
Polecane: Opowieści z Narnii, Wiersze miłosne, NLP
Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy
Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  StatisticsStatistics
RegisterRegister  Log inLog in  AlbumAlbum  Chat

Previous topic «» Next topic
Jak sobie nas wyobrazamy?
Author Message
Morgul 
Mroczny Lord

Posted: Wed Mar 17, 2004 6:08 pm   Jak sobie nas wyobrażamy?

Temat bardzo trudny... Był temat o charakterach... To jest temat o powieżchowności, ale nietypowy, bo tu każdy pisze jak sobie kogo wyobraża. Będzie to podzielone na dwie części: fantastyczną i realistyczną. W fantastycznej opisujemy rasę do jakiej osoba mogłaby należeć (np. ork, elf...), jej wygląd (szczegółowo czyli kolor oczu, kolor włosów - o ile delikwent może mieć, szramy bądź brak itp...) a także jak się ubiera, jeżeli ktoś ma ochotę, może opisać nawet głos. Chętnie widziane opisy poetyckie. W realistycznej opisujemy już w sposób jak sobie wyobrażamy osobę w naszym świecie, czyli jako człowieka. Reszta podobnie jak w fantastycznym, tylko może już nie tak znowu poetycko...

żeby nie było, że nie ma o kim mówić to zacznijcie odemnie :)

Mojso 
Lord Sith

Posted: Wed Mar 17, 2004 6:17 pm   

Ale żeś chłopie trudny temat walną, ale niech będzie. Ok lecim od ciebie: Fantastyczna to rasa coś pomiędzy Elfem a Krasnoludem. Dokładnie nie wiem jak opisać. Kolor oczu niebieski, włosy długie do ramion blond. Ubrany w srebrno zieloną zbroję z mieczem u pasa i łukiem na plecach. Ok wiem że nie za bardzo mi wyszło to poetyckie.

Realnie:
Młody, chłopaczyna. Wzrost około 165-170 cm. Włosy krótkie ale nie za krótkie. Czarne.

Ara:) 
Jaskinia Sheloby

Posted: Wed Mar 17, 2004 9:18 pm   

Hehe :) Temat wprost genialny !!
Morgul ....
Fantastyczna strona - młody, wysoki, dobrze zbudowany człowiek z elfimi uszami ;) włosy do ramion, czarne, związane na czole przepaską. Oczy duże, zielone, ubranie z czarnej skóry, głos mocny i pewny.
Ta część realistyczna - czarne włosy (trudno mi sobie wyobrazić blond metala) krótkie, oczy szaro-niebieskie, raczej szczpły, ostre rysy twarzy.

Pozdrawiam Aragornka.

Morgul 
Mroczny Lord

Posted: Wed Mar 17, 2004 9:22 pm   

Aragornko: Oj uwież jestem BLOND metalem.. (ale ciemnym) Ale takie twoje wyobrażenie... Dobra nie zapeszam, zobaczymy co inni napiszą...

Keira 
Szara przystań

Posted: Wed Mar 17, 2004 9:38 pm   

Hohoho...ciekawie się robi :D

Wersja fantasy... Mężczyzna na oko młody, lecz dojrzały i wcale nie takie młodziutki. Strażnik. Ciemne włosy sięgające łopatek w nieładzie poddające sie podmuchom wiatru. :roll: Rysy znaczone powagą i cierpieniem. Oczy szare i głebokie jak światło księżyca. :? Strój ze skóry i szarozielony płaszcz. Buty z miękkiej skóry, wysokie do kolan. Na plecach kołczan szaropiórych strzał. łuk z cisowego drzewa. Głos przejmujący dreszcze ale ciepły i stanowczy. Twarz, na której uśmiech gości tylko w odpowiednich momentach, ale gdy się pojawia jest jak promień słonca i ciepły wiatr... :roll:

Wersja real...zwyczajny nadtolatek, jak już wiemy blondyn, myślę ze włosy nie takie najrótsze, oczy niebieskie i rozesmiane. Ok. 167cm wzrostu :P Przeciętnej budowy ciała.

B. Leśmian

Galad 
Moderator

Posted: Wed Mar 17, 2004 10:23 pm   

uu a ja myslalem ze bedziemi sami siebei opisywac jak sie sibei wyobrazamy.. no ale dobra (moze pozniej ot bedzie)....

Morgul - Czarne wlosy do ramion, wiele rys na twarzy, oczy brazowe srdniej wielkosci ale bardzo przekonujace, kolczata zbroja na czarnym ubraniu, srebrny lancuch na szyi z jakims herbem, plaszcz takiego samego koloru jak cale ubranie Morgula, miecz półtoreczny u pasa na plecach topor. Dosyc wysoki ale drobnej bydowy ciala - jednak nei przeklada to sie na sile... Kaptur na glowie dlatego tez zadko ktokolwie widzi jego twarz...

No a na real to jakies 168 - 170 cm, blond wlosy juz calkiem dlugie (albo calkowiecie krotkie)... No oczy to nei mam pojecie co napisac... No i chyba tyle moge powiedziec... :)
in Mordor where the shadows are."

Nimrodel 
Szara przystań

Posted: Sat Mar 20, 2004 8:48 am   

ehm.. Trzeba by popmyslec wperwej.. :P

Morgul.. hm.. znajac twoje upodobanie :P rzekłabym ze hm.. wysokigo wzrotsu.. cos koo.. 170.. Wlosy jasne.. badz brązowe do ramion.. :P ehm..

fantasy :P
Wysoki , tajemniczy... przewrotny mezczyzna.. :P o ciemnych oczach , w szarym badz czarnym płąszczu. Kaptur naciagnietuy na glowę tak by tylko oczy migały jak wegle w swietle latarń.. :P Potrafiący wszystko obórcic na swoją korzysc :wink:

"Everybody lies"

Gregory House

http://wirtualni.wp.pl/uid,51845,wizytowka.html
http://madammewendy.bloog.pl

Nienor
Członek Białej Rady

Posted: Sat Mar 20, 2004 2:34 pm   

Hmm...ciekawy temat :D może być zabawnie :D

A więc Morgul..pomyślmy....Wzrost, jakieś 180 cm ale nie więcej...dobrze zbudowany mężczyzna, szerokie ramiona, mocne nogi, wszystko bardzo proporcjonalne. Włosy czarne, krótkie, błyszczące i lekko kręcone. Twarz przystojna ale taka, o której powiedziałabym 'nie w moim typie' ( szkoda, że nie wiecie jaki jest mój typ :D ), Cera oliwkowa, szerokie usta ( ładny uśmiech), oczy szarozielone pod ciemnymi brwiami i gęstymi, krótkimi rzęsami. Zawsze zadbany mimo, że wędrowniczy tryb życia nie powinnien na to pozwalać.
Ubiór...ciemnozielone spodnie, dobrze dopasowane i czarna koszula, bluza z cieniutkiej skóry, wiązana na piersi chociaż zawsze trochę rozchłestana. ( ciekawe czy wiecie co mam na myśli :D ). Ulubiona broń, to dwa śmiertelnie ostre sztylety, każdy z jednym rubinem w rękojeści, wetkniete za pas.

A co do mojego wyobrażenia prawdziwego Morgula to niestety zostało całkowicie zburzone, kiedy dowiedziałam się, że jest on blond metalem - też mogę potwierdzić, ze tacy istnieją, znam kilku :D

Agatin-K 
Lady Sith

Posted: Sat Mar 20, 2004 8:18 pm   

Morgul? ten Morgul z tego forum? No dobrze... młody blondas z irokezem niebieskimi oczyma piegami, chudy, niewyskoki z rożowymi okularami :D moze mam czarne poczucie humoru akle mam. A! Nie moge zapomnieć o aparacie na zębach, kolaczykach w twarzy wzorem pewnego kolesia z czsrwonymi wlosami :D :D:D i w uszach też kolczyki... Czyż ja się nie rożnię? czyż to nie urocze?
Wpadnę tu jeszcze jak mnie wena natchnie do kolejnego poetyckiego opisu innej osoby :D

Nie zapomnijcie o mnie... ;p

Nimrodel 
Szara przystań

Posted: Mon Mar 22, 2004 9:39 am   

hehe.. zeby było torszke zabawniej.. :P nie miejcie mi za złe ze trochę zmienie temat.. :P
Co myslicie o naszym kochanym załozycielu forum? :)
czekam na propozycje :wink: 8) :P

Nagg nie bij :wink: :P :P :twisted:

"Everybody lies"

Gregory House

http://wirtualni.wp.pl/uid,51845,wizytowka.html
http://madammewendy.bloog.pl

Morgul 
Mroczny Lord

Posted: Sun Apr 11, 2004 1:16 pm   

Temat zaczął obrastać kurzem, więc ja zetrę tą grubą warstewkę:

Nagg w Fantasy: Mężczyzna 190 cm wysokości, rasowy elf. Długie, czarne włosy sięgające do pasa. Twarz piękna, chociaż pełna trosk. Długa, zielono-szara peleryna z kapturem przykrywa srebrną, mieniącą się w słońcu koszulę z motywami roślinnymi i czarne spodnie, bardzo luźne i lekkie. Do skórzanego pasa z zapięciem w kształcie liścia zrobionego z czystego srebra po lewej stronie przyczepiony jest miecz elfickiej roboty wykonany z mithrilu. Jak każdy elficki miecz świeci się gdy w pobliżu przebywają orkowie, coraz intensywniej w zależności od bliskości...

Nagg real: Również wysoki mężczyzna, krótkie włosy, okulary na nosie. Twarz o poważnym spojrzeniu, oczy zaś zielone. Włosy czarne. Głos ciepły, lecz stanowczy.

Ozz 
Hooliganin

Posted: Sun Apr 11, 2004 1:43 pm   

Nie wiem co wy macie z tym wyobrażaniem! Przecież to forum, i w ogóle, nieznamysię prywatnie. Ja nie staram się nikogo sobie wyobrazić, ani nawet samoczynnie mi to nie przychodzi! Po co? :) Hehe, ale smiesznie sie czyta takie pełne zadumy, rozbudowane i w ogóle opsiy osob, których w życiu na oczy nie widzieliśmy. Nagg, pewnie miałes niezły ubaw, jak to czytales, ten psot Morgula? i ty morgul, jak czytales psoty o sobie, jak sie czułes?? :) Chyba co chwile wybuchales smiechem ;) To, jakie mamy wyobrażenia, i jak tosi ma do prawdey, to tylko w sumie ślepy traf!

Morgul 
Mroczny Lord

Posted: Sun Apr 11, 2004 5:13 pm   

Ale to jest niezła frajda... Naprawdę, niezwykłe uczucie dowiedzieć się jak ktoś sobie Ciebie wyobraża... I nieźle można się ubawić pisząc i czytając...

Ozz 
Hooliganin

Posted: Sun Apr 11, 2004 5:29 pm   

No tak, pisałem, ze mozna sie niezle usmiac :) Jak niektorzy szczególnie wyp[osuja jakies głupoty, w całkiem inna strone :)

nagg 
Administrator

Posted: Mon Apr 12, 2004 12:08 am   

No no no! Super sie tak czyat :P :P Piszcie dalje, bo to ubaw po pachy, potem proponuje, by kazda z zainteresowanych sam sei opisal, jesli bedzie chciala oczywiscie :) Bez przymusow :)

Morgul real: 175, mlody, przeciagla twarz, oczywiscie dlugie wlosy, ubran na czarno... hmm, chyba bez okularow, lekka chrypa. Spokojny, niekiedy pojawia sie na twarzy sarkastyczny usmiech :twisted: ; ale raczej dominuje... hmm... smutek?

Morgul Fantasy: Duze pole do popisu. Czarny charakter. Typ generala - wojskowy, w czarnej zbroji, i z dlugim mieczem przy pasie. Rozwazny, ale tez bezlitosny.

nagg

Mojso 
Lord Sith

Posted: Mon Apr 12, 2004 7:55 am   

Nagg w Fantasy wysoki, barczysty mężyczzna z krótko zciętymi, czarnymi włosami. Typ rządzący.

W Realu: wysoki, barczysty też. Krótkie włosy. Blond. bez okularków.

Nienor
Członek Białej Rady

Posted: Mon Apr 12, 2004 8:10 am   

Mi się Nagg kojarzy z Tomem Bombadilem. Nie koniecznie z wyglądu :D raczej jako typ postaci. Z Naggiem nie miałam za wiele do czynienia więc jest dla mnie pewną tajemnicą a taką tajemniczą postacią był też Tom. Zjawia się czasem i dysponuje jakąś mocą :P

Ozz 
Hooliganin

Posted: Mon Apr 12, 2004 9:52 am   

nagg, nie pamietasz? Morgul jest blond metalem :) A ty mu z czarnych włosów wyjeżdżasz :) Hehe. Ja sie powstrzymam, moge powiedziec, ze zgadzam sie z opisami nagga, a co do Morgula, to nie wiem, nie próbuje nawet :)

Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to: