Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
W końcu takiej pojemności nie ma żadna płyta DVD...
No jasne! Co z tego ze zadna plyta tyle nie pomiesci, skoro mozna wytloczyc kilka takich plyt?? A poza tym to PJ moze umiescic na DVD ROTKA cos ekstra- dla fanow...moze jakies zabawne sceny przy kreceniu filmu, na plytach z dodatkami . Szkoda ze to juz koniec- ze w przyszlym roku nic nie wychodzi fajnego...no, prawie.
_________________ "Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota, chociaż co do pierwszego nie mam pewności"- Albert Einstein
Posted: Sun Jan 18, 2004 2:41 pm
KONCEPCJA FILMU P JACKSONA:
więc tak, scenariusz musiał być nieco inny tak jak cały film od książki.
Jakby nie był inny od książki, stałby się zabardzo przewidywalny(film), mniej dynamiczny, podniecający i nie wywołujący tak wiele uczuć.
Oczywiście WP nie da się wszystkich wątków ukazać w trzech częściach po ok 3h filmu.
Jakby, ktokolwiek z nas znałbysię na reżyserii i scenerii całkiem inaczej by sie patrzył na film i mozliwości jego co do ekranizacji.
Gdybyście byli dobrymi reżyserami, takimi ja Jackson, zrobilibyście podobnie, tylko że przy tej realizacji nie wystarczy talen reżyserski, ale także zgranie ekipy, umiejętne kierowanie statystami operatorami, oraz SZAROKA, powtarzam BARDZO SZAROKA I BARWNA WYOBRAżNIA.
Ekipa filmowa mówiła, że BARDZO, ale to BARDZO DOBRZE się pracuje z Peterem Jacksonem na planie filmowym, i jest przemiły człowiekiem, ugodowym.
Na planie stwarzał wrazenie hobbita---"to nas uspakajało"--mówią aktorzy.
PODZIW NAD WSZYSTKO DLA PETERA JACKSONA.
_________________ "All we have to decide is what to do with the time that is given to us.
And I come back to you now at the turn of the tide.
Sorry, ale scenariusz nie pisal tylko sam Peter Jackson, ale i Fran Walsh i jeszcze jedna osoba. Duza prace plastyczno-artystyczna wniosl Alan Lee i John Howe. Zrobili co do nich nalezalo i moim zdaniem naleza im sie Oscary(a PJ najbardziej- bo to dzieki niemu mamy 3 czesci po 3h[przeciez gdyby nie jego usilne starania zostal by nakrecony jeden film za okolo 50 tys. $- na pewno by nam sie nie spodobal!]).
_________________ "Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota, chociaż co do pierwszego nie mam pewności"- Albert Einstein
Posted: Sun Jan 18, 2004 7:17 pm
Wiem, Miramax chciał nakręcić jeden film LOTR-a, który by trwał 2h. Beznadzieja.
A, napisałem, że Peter Jackson napisał itd. ponieważ jest on głównym przedstawicielem ekipy filmowej.
_________________ "All we have to decide is what to do with the time that is given to us.
And I come back to you now at the turn of the tide.
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum