Władca Pierścieni / Tajne Forum Fantasy Forum Index
Główna: Władca Pierścieni, Hobbit, Zwiastuny
Katalog: Strony fantasy
Polecane: Opowieści z Narnii, Wiersze miłosne, NLP
Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy
Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  StatisticsStatistics
RegisterRegister  Log inLog in  AlbumAlbum  Chat

Previous topic «» Next topic
Inne ksiazki

Jakiego autora i jego książki lubicie ? (Oczywiście oprócza Tolkiena ;)
E.Haydon - Rapsodia
3%
 3%  [ 2 ]
Glen Cook - Cykl - Prywatny Detektyw Garret
0%
 0%  [ 0 ]
Ravenloft
5%
 5%  [ 3 ]
R.A. Salvatore - 'Trylogia Wojen Demonów' itd.
1%
 1%  [ 1 ]
Sapkowski - Saga o Wiedźminie i inne
30%
 30%  [ 16 ]
Inne (jakie?)
57%
 57%  [ 30 ]
Voted : 20
Total Votes: 52

Author Message
Elsilwen 
Wieża Wartownicza Amon Sul

Posted: Wed Jun 01, 2005 2:58 pm   

Ja wybralam inne - oprocz niepokonanego, nie majacego sobie rownych Tolkiena zaczytuje sie od niedawna Pratchettem :D Musze przyznac,że mialam do niego awersje. Uczulenie na jego pomysly mialam.. ale ktos mnie do niego przekonal - w jaki sposob? zasypujac mnie jego ksiazkami :P Ironia, absurd i angielski humor robia swoje w opowiadaniach o Świecie dysku :D

Ireth 
Wieża Wartownicza Amon Sul

Posted: Sat Aug 06, 2005 7:17 pm   

ufffffffffff......sporo tego było najbardziej jednak lubię serie/cykle
Tolkiena oraz moja druga z ulubionych Ursuli K. Le Guin cykl o Ziemiomorzu

Inahvandril_ 
Na Drodze Do Bree

Posted: Sat Aug 06, 2005 8:52 pm   

W ankiecie zaznaczylem "Sapka"- bardzo lubie Jego Sage o Wiedzminie. Nie na darmo jest nazywany jest "Mistrzem Polskiej Fantastyki" ;) Jego ksiazki az tchna zyciem, opisy i postacie sa tak samo realne jak u Tolkiena, pierwsza czesc "Narrenturmu" tez mi sie podobala, ale jednak Geralt z Rivii jest najlepszy :)

Oprocz "Wiedzmina" uwielbiam takze czytac ksiazki z serii "Dragonlance", mam ich kilka u siebie na polce :)

Te dwie Sagi poza Tokienem lubie najbardziej....

Ara:) 
Jaskinia Sheloby

Posted: Sat Aug 06, 2005 8:57 pm   

A ja się trochę dokształciłam w Pratchettcie ;) Kurde, Mort jest tak dobry, że aż się wierzyć nie chce. A i zadziwiająco mile wspominam Wiedźmikołaja, taka dość entymentalna i dajaca do myślenia książeczka. Wogóle cykle o Śmierci jakoś tak nabardziej mi do gustu przypadły. Kolor Magii też dołapałam. Podobał się, nie powiem, ale... Nawet te Piramidy chyba bardziej. Teraz gdzieś tam Równoumagicznienie czeka na swoją kolej.
A tak poza tym, to wróciłam raz jeszcze do Achai. Im więcej razy to czytam, tym lepsze ;) Teraz to już z miłego czytadła dorosło do miana ksiażki niemal genialnej :] Panie Ziemiański, Pan jest wielki. Ah te opisy. Taki na temat wina, na przykład. Wyjątkowo trafny :>
Z ostatnio przeczytanych mogę jeszcze Gaimana polecić. Przedziwny facet, każdą książkę inaczej pisze. Amerykańscy Bogowie to mi się z pokręconą fabułą i erotyką kojarzą głównie. Ale niezła pozycja, oj niezła. A Nigdziebądź to już poczucie humoru godne Pratchetta. Zresztą ci panowie się chyba znają i lubią, ne?
No, to miłego czytania wszystkim ;)

elistir 
Jaskinia Sheloby

Posted: Sat Aug 06, 2005 9:23 pm   

Ireth wrote:
ufffffffffff......sporo tego było najbardziej jednak lubię serie/cykle
Tolkiena

Jakoś sobie nie przypominam, żeby Tolkien pisał serie/cykle... No chyba, że dorabiał jako scenarzysta brazylijskich telenowel :P :P:P

Gollum12 
Czarna Otchłań Morii

Posted: Wed Aug 17, 2005 8:21 pm   

Ja zaznaczyłem inne ponieważ żadnej książki z tych w ankiecie nie czytałem. Zastanawiam się pomiędzy Pratchettem (Świat Dysku jest powalający ;) ) a C.S. Lewisem (Nie wiem czy ktoś zna?. Napisał "Opowieści z Narni" świetna książka, zachęcam do dodania do repertuaru książek do przeczytania.). Myślałem też o Susannie Clark ale czegoś mi brakuje w tym Jonathanie Strangu i panu Norrelu. Na zakończenie powiem że nie można porównywać Pratchetta i Lewisa ponieważ pierwszy z nich stawia w swych książkach w dużej części na humor zaś drugi (Był przyjacielem Tolkiena.) na...... coś innego (w tej chwili nie umiem tego opisać).

To chyba tyle
pozdrawiam

Axl
Sielanka Hobbitonu

Posted: Wed Dec 07, 2005 11:30 pm   

do mnie przemawia
Zajdel - Limes Inferior
Robert Jordan - cykl Koło Czasu
Cook - Czarna Kompania

Arina 
Mallorny Lothlórien

Posted: Thu Dec 08, 2005 4:56 pm   

"Achaja" Ziemiańskiego, "Miasta pod skałą" Huberahta i "Imperium" Jacka Piekary. Ostatnio całmkowicie przerzuciłam się na polskie fantasy;) Chociaż jedna pozycja mnie zawiodła, a mianowicie "Dziedziczki" Pilipiuka, na które czekałam bardzo długo, a okazały się przysłowiowym laniem wody

|Henry Albraight|

Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to: