Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Posted: Fri Nov 11, 2005 6:46 pm Imiona w twórczości Tolkiena
Witam
Jeśli taki temat istnieje już, to sorry.
Mam pewien problem. Pisze sobie opowiadanko i umieściłem tam imię jednego z bohaterów które "zapożyczyłem" tymczasowo z Wp. Chodzi mi o imię Imrachil.
Wiecie może, skąd Tolkiena "wytrzasnął" te imię? Bo jeśli sam wymyślił, to będą pewne problemu, no bo to plagiat w pewnym sensie i wogóle...
A więc proszę o pomoc...
_________________ Dulce et decorum est pro patria more
ale tak serio, to panikujesz z tym plagiatem. prawa autorskie nie obowiazuja w tak szczegolowym zakresie. a juz na pewno nie w amatorskim opowiadaniu.
_________________ v3rt (malpa) o2 (kropka) pl
---------------------------------------
v3rt on #perverts @ IRCnet
GG # 2143856 | ICQ # 164660564
Always look on the bright side of life
nie rozumiesz, imiona postaci nie sa zastrzezone. no chyba, ze Ci po prostu chodzi o to, zeby nikt sie nie przyczepil, ze czerpales cos z Tolkiena.
ide spac, wlasnie skonczyla sie kolejna rodzinna impreza
_________________ v3rt (malpa) o2 (kropka) pl
v3rt on #perverts @ IRCnet
GG # 2143856 | ICQ # 164660564
Always look on the bright side of life
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum