Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Posted: Thu Oct 14, 2004 7:28 pm Humor Muzyczny :P
zastanawiałem się, gdzie to wcisnąć... nie temat, a to, co chcę tu przedstawić nio siedzę sobie na takim jednym forum a tam temat ' "metalowy" dżołk ' to oczywiście musiałem wejść nio i co tam widzę, (rozbawiło mnie, mimo iż po części uderza w muzę której min słucham - black metal):
Przychodzi blackmetalowiec do McDonald's i mówi:
-Poproszę Dimmu Burgera, tylko bez Mayhemezu bo mam po nim Burzum w brzuchu i muszę iść na Dark Throne.
Wiecie czemu BlackMetalowcy się nei uśmiechają? Bo by im makijaż popękał
Posted: Sat Dec 04, 2004 12:30 pm
Jakiej muzyki słuchasz?
1. TECHNO
Co słychać:
- "bum klap bum klap" w tempie około 150 razy na minutę,
jakieś warkoty, brzęknięcia, zmechanizowany głos, pokręcony syntezator.
Jak wygląda fan:
- dziwadło w plastikowo-foliowych łachach, ze słuchawkami w uszach i miną zdziwionego wielbłąda.
2. METAL
Co słychać:
- gitarowy łomot i ryki jakiegoś wytatuowanego, długowłosego oszołoma ("Grblfgh...Grroagh...Brglgrrh...SATAN!").
Jak wygląda fan:
- ponure, długowłose indywiduum noszące żałobę (chyba po dobrym guście albo strunach głosowych któregoś z oszołomów), w skórzanej kurtce i glanach.
Informacje dodatkowe:
Metal dzieli się na kilka gatunków, w zależności od tego, jak łatwo można zrozumieć tekst:
a. Heavy metal - ciężko zrozumieć.
b. Speed metal - za szybkie, żeby coś rozumieć.
c. Thrash metal - zanim zrozumiesz, twoje bębenki będą rozwalone (thrashed).
d. Death metal - prędzej umrzesz, niż zrozumiesz cokolwiek.
e. Black metal - czarno widzę twoje szanse na zrozumienie tekstu...
3. PUNK-ROCK
Co słychać:
- gitarowy łomot, zrozumiałe wrzaski jakiegoś oszołoma z włosami
postawionymi na sztorc ("Fuck the government! YEEEAH!").
Jak wygląda fan:
- zakolczykowane "cóś" z kolorową, stojącą fryzurą, odziane we fleka i glanisze sznurowane kolorowymi kablami. Zwierz ten zwany jest punkiem.
4. HIP-HOP i RAP
Co słychać:
- "bum klap bum klap", przekleństwa skandowane przez gnojka w
czapeczce tył na przód ("Słuchaj ty, k*.* ty, k*.* k*.* twoja mać, posłuchaj ch*.* jeden, co mówi nasza brać!"), odgłosy szurania płytą do przodu i do tyłu.
Jak wygląda fan:
- żujący gumę pacjent w czapeczce (pełny cap, jak oni to nazywają, czytać z angielska), workowatych spodniach z krokiem w kolanach,
za długiej bluzie z kapturem i z deskorolką pod pachą (takiego cosia nazywa się fachowo skejtem).
5. POP
Co słychać:
- brzdąkanie na gitarze, melodyjki na klawiaturce CASIO za 300
złotych (klawiatura dynamiczna 61 klawiszy, 100 rytmów z wariacjami,
głośniki 3-watowe wbudowane w obudowę), jednostajne stukanie na perkusji, śpiew z playbacku ("Oh baby, baby..." albo "Let yourself go...Fuck me in the ass... Let yourself go.") opcjonalnie jeszcze parę innych instrumentów.
Jak wygląda fan:
- ubrany modnie - ciuchy z Jackson & Cottonfield, adidasy w
kolorze białym, szarym lub czarnym (ewentualnie trampki Diverse, Perverse lub Converse, w każdym bądź razie najdroższe). Dziewczyny bardzo umalowane, stylizujące się na gwiazdy. Ubranie droższe niż właściciel.
6. DANCE
Co słychać:
- trochę z techno, trochę z hip-hopu, trochę z popu.
Jak wygląda fan:
- trochę z fana techno, trochę ze skejta, trochę z fanatyka popu.
7. GRUNGE
Co słychać:
- melancholijne ballady w stylu "Jak ja siebie nienawidzę, zaraz
palnę sobie w łeb" (i jeden z grungowców tak już zrobił. Ale spoko - Frances Bean zemści się na Seattle!), plus jeszcze to, co w punk-rocku.
Jak wygląda fan:
- ponure, długowłose (niedomyte!) indywiduum w powyciąganym
swetrze, podartych dżinsach i glanach. Często jara szlugi lub coś
mocniejszego.
_________________ here I am
everybody accept me
everybody love me
or just fuck off...
ambitna wypowiedź, ale cóż --> Aaaaaaaaaaa nieeee mooooooooogęęęęęęę buhahahahahahahahahahahaha gatunki metalu the best
_________________ "Joculatores!" - huka po ulicach niezbożne "hosanna" dla wagantów sprośnych. "Igrce w gród walą!" - rozbiega się nowina po mieście całym.
jak rozróżnić podgatunki metalu - podręcznik dla początkujących ^^ :
gotyk - panienka wyje
death - facet ryczy
black - facet skrzeczy
power - facet piszczy
doom - facet mruczy
thrash - wszyscy charczą
Posted: Thu Dec 09, 2004 12:23 pm
Ekstra instruktarz. Już nie bedę miała problemu z rozpoznaniem czego słucham i jak się mam ubierać.
_________________ Nie gardź jednak legendami, dziedzictwem odległych wieków, często bowiem się zdarza, iż stare niańki przechowują w pamięci wiadomości, które niegdyś największym nawet Mędrcom oddały usługi."
Posted: Tue Dec 21, 2004 8:08 pm
a moze teraz cos z HH...
Chyba kazdy wie co to jest Hip Hop...mowi on o naszej podworkowej rzeczywistosci, o naszych problemach...ale jakies debile zrobily sobie z tego muze do "love songs"...18L, Mezo...piosenki typu "Aniele" lub "Jak zapomnieć" ludzie zaliczają do Hip Hop'u...a to jest HIP HOPOLO...to z prawdziwym rapem nie ma nic wspolnego...
Dlatego zamiescilem to tutaj bo uwazam ze te piosenki sa smiechu warte..
_________________ "Tylko martwi ujrzeli koniec wojny."
Joined: 12 Aug 2003 Posts: 820 Location: z miasta artystow...
Posted: Tue Dec 21, 2004 9:55 pm
HH nie mówi o "naszej podwórkowej rzeczywistości" tylko o niej pi****li
Poza tym to nie temat na coś takiego, wiesz, mimo wszystko, mimo faktu, że HH jest smiechu warty
Ale nie skasuje, heh...
Pozdrf.
_________________ Chcąc mnie sądzić nie ze mną trzeba być, lecz we mnie.
_________________ Tu jest potrzebna mądrość.
Kto ma rozum, niech liczbę Bestii przeliczy:
liczba to bowiem człowieka.
A liczba jego: sześćset sześćdziesiąt sześć
Posted: Sun May 01, 2005 12:38 pm
Koza jest świetna. Też to znam.:lol:
_________________ Nie gardź jednak legendami, dziedzictwem odległych wieków, często bowiem się zdarza, iż stare niańki przechowują w pamięci wiadomości, które niegdyś największym nawet Mędrcom oddały usługi."
ta kapela którą tu przedstawie działa, i jest jak najbardziej serio w tym co robi, ale chyba jednak ten temat jest najlepszy do tego zeby ją Wam pokazać:P zespół nazywa sie Caninus, kapela gra dobry grindcore i niebyło by w tym nic dziwnego, gdyby nie to, ze na wokalu są dwa... pitbulle:) ;P
ciekawy image mają
zespół wydał na razie jedną płyte o nazwie "Now The Animals Have A Voice"
tu macie adres officjalnej strony:) www.pitbullgrindcore.com
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum