Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Posted: Fri Mar 26, 2004 7:40 pm
Wyobraźcie sobie Hobbita z polskimi krajobrazami....
Przecież to by była kompletna porażka, nie widzicie tego?
Czyżby NZ nie spełniała Waszych wymagań?
_________________ "Tolkien - był Gandalfem, Czarodziejem bez wieku kształtującym przeznaczenie wielkich królestw."
Ja nie rozumiem was. Nowa Zelandia leży mniej więcej dokladnie po drugiej stronie kuli Ziemskiej względem Polski, więc klimat jest zbliżony. Tyle, że oni mają w lipcu środek zimy, a my środek lata. W Polsce krajobrazy ładne też. Polska nie jest tak uprzemyslowiona tak jak inne kraje zachodniej Europy. Hobbit można by kręcić w Poslce według mnie. Oczywiście nie na Śląsku, ale na przyklad na MAzurach, albo na Polasiu, albo na Lubelszczyźnie. Zresztą samio zobaczie co znalazłem:
"(...) Wacław Idziak wpadł na pomysł stworzenia wioski Hobbitów w Polsce. Prawda, że jest to nieprawdopodobne. I bardzo mile mnie zaskoczyło.
Sam autor mówi iż "To pomysł na ożywienie mało atrakcyjnej turystycznie wsi, poprzez stworzenie "bajkowej osady", która nabiera indywidualnego charakteru i może stać się ciekawym turystycznie miejscem."
Celem utworzenia takiej tematycznej wioski jes uatrakcyjnienie mało odwiedzanej wioski a co za tym idzie kożyści finansowe.
Ale sami pomyślcie ... będzie można wynająć sobie "norkę" i poczuć sie jak w prawdziwym sródziemiu.
Więcej na temat polskiego Hobbitonu znajdziecie pod tym adresem:
Też uważam tak,jak Aragornka,ale lepiej gdyby grali w Anglii i Szkocji...
_________________ "Tak stało się,że Frodo ujrzał tę,którą niewielu śmiertelników miało szczęście oglądać;Arwenę,córkę Elronda,w której,jak mówiono,objawiła się po raz wtóry na ziemi piękna Luthien.Nazywano ją Undómiel,była bowiem Wieczorną Gwiazdą swego ludu"
Posted: Tue Feb 22, 2005 9:42 pm
jako ze znalazlem temat o hobbicie wiec powiem tutaj...w sumie to zapytam...ten gosciu co Bilbo, Gandi i krasnoludy dotarly do niego...co tak fajnie dwojkami schodzili do niego...to on byl pol-niedzwiedz pol-czlowiek nie? i gdzie on mieszkal? na skraju jakiego lasu?
_________________ Mati - najbardziej nieprzyzwoity użytkownik tego forum by Kei
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum