Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Świr teraz to już w ogóle nie rozumiem,to żeby w towarzystwie HH być spoko to trzeba próbować Marihuany???a jak się ma symbole i się nie paliło to się jest lewar???, Szefie,jak to jest tak jak ja zrozumialem to juz super jedwabiscie musi byc sobie przystawic pistolet do glowy i strzelic<-- praktycznie masz to samo,a szybciej taniej i wydajniej!
To jest nienormalne to tak jakbym zalozyl mundur SS i powiedzial ze mnie to relaxuje (symbole nazistowskie itd.itp),przez ta twoja marji'e umieraja ludzie! ,,tak tak "od trawki jeszcze nikt nie umarl" ale to tylko poczatek potem sie zaczyna z coraz silniejszymi proszkami,a na koniec umierasz w drgawkach czesto dlawiac sie wlasnymi rzygami,fajno?? ...ano jedwabiscie!
Dobra jeszcze raz,od czego do nedznej cory babilonu jest ten lisc,bo ze od konopii to wiem ale co on symbolizuje???
I czemu akurat w muzyce HH jest to tak wazny symbol??
P.S. Moglbym jeszcze prosci o wytlumaczenie co jest takiego fajnego w malowaniu na murze serii takich samych znakow??? bo jak ide ulica i wszystko na wyskosc metra osiemdziesieciu popisane to mnie szlag trafia...(zeby to jeszcze byly cos mowiace napisy! ale nie...same bazgroly,choc miejscami sie powtarzaja<tagi???>)
Świr teraz to już w ogóle nie rozumiem,to żeby w towarzystwie HH być spoko to trzeba próbować Marihuany???
nic takiego nie powiedziałem i tak nie twierdze.
marihuana jak już to jest symbolem w kulturze rasta... wyolbrzymiasz sprawe, prędzej ludzie od wódki i od papierosów umierają niż od marji, osobiście znam ludzi którzy palą już od 8 lat i nigdy nie siegneli po nic mocniejszego.
co do grafiti to oczywiście więcej teraz w Polsce gówna niż dobrych prac, ale są jeszcze dobrzy malarze, najwidoczniej w Twoim mieście sprawa przedstawia sie tak fatalnie z tego co mówisz:p
Dobrych prac?? dawno zostaly zamalowane pod warstwa wszystko zamazujacych "wrzutow",zrob experyment:wyjdz na ulice taka zeby stal budynek przy budynku,(kamienice) widzisz? w niektorych punktach wszystko do momentu gdzie dasz rade siegnac reka pomalowane.... pewnie od marihuany nikt nie umarl,ale jeszcze umrze,jak myslisz ilu tych mlodo probojacych nie dozyje 60'? "znam ludzi którzy palą już od 8 lat i nigdy nie siegneli po nic mocniejszego" i jak myslisz ile jeszcze wytrwaja?,ten co sie znalazl pod ziemia ,wytrzymal 3 m-ce
tak samo jest z wódką i fajkami, ale większość społeczeństwa uczepiła sie właśnie nie wiem czemu mniej szkodliwej marji, jak ktoś niechce to nie bierze jak ktoś chce to bierze, nikt Cie do tego niezmusza, niewidze powodu żeby na to najeżdżać.
wiadomo że w środku miasta nieznajdziesz dobrego grafitti, ale naprawde są dobrzy malarze.
No ale raz, po papierosie w pelni sie kontrolujesz, wodki tez trzeba wypic nie kieliszek zeby wypasc za burte,a marihuana jeden skret i juz sie smiejesz na calego i wogole swietna zabawa,po cos ten zakaz wymyslili chyba ? drugie naprawde niewielu z tych ktorzy zaczynaja palic marihuane koncza na tym... . Z narkotykami to jest tak ze jak raz zaczniesz to nie mozesz skonczyc, palacz moze rzucic papierosy i w ogole potem nie palic,alkoholik moze przestac pic,moze nie calkowicie ale istnieje szanasa,a narkomana nie da sie w zaden sposob wyleczyc,teraz pewnie powiesz ze marihuana nie uzaleznia fizycznie,ale psychicznie uzaleznia, i to sie zasadzie sprowadza do tego samego. Naprawde zadziwia mnie takie podejsc a co to zlego ze sobie pale skrety jak papierosy szkodza jeszcze gorzej, bullshit,od papierosow jeszcze nikomu nie uszkodzilo mozgu naprzyklad,po wypaleniu papierosa nie umrzesz,a w marihuanie nigdy nie wiadomo co jest bo nikt nie trzyma nad tym kontroli.Widac dzisiejszy swiat potrzebuje zniewolenia,telefonow komorkowych,marihuany i ideologii ktore nie wnosza zupelnie niczego pozytywnego w ludzkie zycie...
P.S. wracajac do glownego tematu, jaka jest idea przewodnia tego nurtu???
No ale raz, po papierosie w pelni sie kontrolujesz, wodki tez trzeba wypic nie kieliszek zeby wypasc za burte,a marihuana jeden skret i juz sie smiejesz na calego i wogole swietna zabawa,po cos ten zakaz wymyslili chyba ?
P.S. wracajac do glownego tematu, jaka jest idea przewodnia tego nurtu???
przesadzsz z tym jednym skrętem, to tak samo jak z wódą, zalerzy kto ma jaką głowe, u mnie na osiedlu 90% ludzi jara więc coś o tym wiem
Posted: Thu Jul 21, 2005 2:52 pm
jakies rzeczki cos w tym sstylu chyba...no ale jeszcze wracajac do maryhy...
po to wlasnie ona jest ze jak sobie zajarasz to swiat zaczyna sie robic wesoly i wogole...fazy mozna sobie wkrecac...i dlatego ten kto chce jarac chyba wie na co sie decyduje...wiesz jak od vodki sie uzaleznia? moj glupi dziadek mial raka czegos tam i wycieli mu w gardle taka dziurke...i nadal pije...a trawka?...no niby tez uzaleznia...ale jest smiesznie ...(odrazu mowie ze ja nie jaram)
_________________ "Tylko martwi ujrzeli koniec wojny."
Nurt = w uogolnieniu subkultura HH i tym podobnych ( po wodce tez sie robi wesolo a od tego sie nie umiera,przynajmniej nie tak szybko,ale jak kot chce zginac w taki marny sposob to jeo wola)
po wódce raz jest wesoło a raz trzeba sie łatać, to jest loteria
aaaa jeśli chodzi o nurt... no nie wiem no:P każdy wykonawca rapuje o czym chce:P tak samo jak nurt metalu... też niema żadnego konkretnego przesłania:)
Joined: 12 Aug 2003 Posts: 820 Location: z miasta artystow...
Posted: Fri Jul 22, 2005 4:16 pm
Świr wrote:
po wódce raz jest wesoło a raz trzeba sie łatać, to jest loteria
Słuchaj, jak Ty tłumaczysz słowo "łatać"? Bo nie wiem, czy dobrze Cie zrozumiałem
Chodź robimy offtopa(a trudno, nic sie nie stanie strasznego), pociągne troche temat o zielonym...
Narmo - ggdybyś tylko to co mówisz popierał jakimiś doświadczeniami z życia... A niestety - jak to mówi mój ojciec - w d... byłeś g... widziałeś
Quote:
Z narkotykami to jest tak ze jak raz zaczniesz to nie mozesz skonczyc, palacz moze rzucic papierosy i w ogole potem nie palic,alkoholik moze przestac pic,moze nie calkowicie ale istnieje szanasa,a narkomana nie da sie w zaden sposob wyleczyc
Jw... Ksiądz Ci takich głupot naopowiadał, czy kto? Mniej więcej do lutego paliłem gandzie i hasz co drugi, trzeci dzień, a czasem przez okrągłe 7dni w tygodniu i co? Jestem narkomanem, daje sobie w żyłe, jestem wrakiem człowieka? Powiesz, że jestem pojedyńczym przypadkiem. Hah. Słuchaj, paląc obracałem sie w towarzystwie ludzi palących. I przez te pół roku(bo tylw to mniej wiecej trwało) palenia trafiłem na jednego(słownie - jednego) kolesia, który z gandzi przeszedł na mocniejsze rzeczy. Oczywiscie byli ludzie, co palili juz hoho, kilka(nascie) lat i wyglądali jakby byli cały czas na haju, ale poza tym to całkowicie normalni i pozytywni - spróbuj pić codziennie przez te kilka(nascie) lat - zobaczymy jak bedziesz wygladał - czy w ogole bedziesz wygladał. Tak samo z papierosami - po kilkunastu latach masz nowotwór płuc, gardła, czegokolwiek w jamie ustnej, tchawicy, i tych wszystkich miejsc w okolicy gardła - do wybotru do koloru, możesz trafić różnie. W dodatku co jest największym sprawcą rozbitych małżeństw, patologii, zmenelstwowienia sie i prawdziwego zmarnowania sobie zycia? Własnie alkohol - słyszałes kiedys moze w wiadomosciach, zeby człowiek po wypaleniu dwóch skretów zabił całą rodzine? A po wódce?
Pomyśl nad tym i przejrzyj na oczy - miej swoje zdanie a nie tylko takie, jakie wpoją Ci na tych szkolnych "wykładzikach" o tym, jak bardzo szkodzą narkotyki. - Swoją drogą mam smieszną historię związaną z tym, pewnego dnia przyszedłem sobie w koszulce z takimi ładnymi zielonymi listeczkami z przodu. Na moje nieszczescie - nie wiedziałem nic o tym, ze tego dnia będą wykłady o szkodliwosci, i blablabla marichuany - no i pech - fajnie to musiało wygladac
Pozdrawiam.
_________________ Chcąc mnie sądzić nie ze mną trzeba być, lecz we mnie.
W ksiedza nie wierze , widziales jak ktos zdycha z przedawkowania?? nie? to sobie poogladaj ,mozesz tez popatrzec na Dworcu Glownym na cpunow wachajacych klej,popatrz popatrz,moze ci to uswiadomi co nieco,a jak jeszcze uznasz ich za wyluzowane towarzystwo to popytaj jak to sie zaczelo.Nie wiem jak bardzo trzeba byc slepym zeby nie dostrzegac czegos tak zlego jak zarzywanie narkotykow,No widac to jest naprawde extra,wyluzowane i coolto ciekawe czemu zabronione i scigane,...ano ciekawe, spisek koscielno-szkolny! zeby sie nie mozna bylo znakomicie bawic of coz!.Oczywiscie mam rozumiec ze ci z dworca to od razu poszli na gleboka wode?tlumacz sobie...
Posted: Sun Jul 24, 2005 6:00 pm
Quote:
widziales jak ktos zdycha z przedawkowania?? nie? to sobie poogladaj
A Ty widziałeś? Koleś, nie rozsmieszaj mnie takimi tekstami
Zapytam tak - ile osób dziennie ginie w wypadkach samochodowych? Setki. Czy to znaczy, że trzeba zlikwidować samochody?
Idąc Twoim tokiem rozumowania - na wojnach zabija broń, nie ludzie, tak?
Nie jest winą łopaty, że ktoś jej użyje do zabicia rodziny.
Tak samo nie jest winą zioła, że ktoś jest na tyle głupi, żeby brnąć w mocniejsze rzeczy. Widze, ze do Ciebie nie przemawia to, jak jest, z czym miałem styczność i o czym MAM POJĘCIE, a nie bredze, bo mi sie tak wydaje i oglądałem film "My dzieci z dworca ZOO"...
Nie będę już przytaczał przykładu alkoholu i petów, bo nie ma sensu...
Pytasz czemu to jest zakazane. Ano własnie - to jest świetne pytanie! Tylko kieruj je nie do mnie, tylko do ludzi z Twoimi poglądami w rządzie ograniczającymi naszą wolność. Mamy w Polsce w tym wypadku typowy socjał - państwo jest mądrzejsze od obywatela i wie czego mu potrzeba. Wydaje mu się, że wie.
Trzeba być liberalnym
Pozdrawiam.
Widzialem i to na wlasne oczy,i nie na tyle glupi ale slaby,samochody sa potrzebne bo sluza tez do pozytecznych rzeczy a nie jako rozrywka glupcow,zostaly wymyslone zaprojektowane i wykonane zeby pracowac dla ludzi.Ozz Ty jestes typowym anarchista!
A jak myślisz Świr skad oni sie tam wzieli??? z ksiezyca spadli?
niekażdy narkoman i żul na dworcu musiał palić marihuane wcześniej.... wiekszość żuli i bezdomnych są tam raczej z powodu alkocholu i byłem nie raz na dworcu w Katowicach i wiem jak to wygląda
Posted: Mon Jul 25, 2005 12:15 pm
No to opowiedz, gdzie i co widziałeś, chętnie przeczytam.
Czemu nie skontrujesz innych moich argumentów? Bardzo jestem ciekaw co masz na ten temat do powiedzenia.
Quote:
zostaly wymyslone zaprojektowane i wykonane
A konopia indyjska wcale nie musiała byc wymyslona, projetkowana, wykonana - ona sobie po prostu rośnie - nie trzeba zbyt wielu zabiegów, zeby sobie "ją" zapalić.
Idąc śladem poglądów Kreacjonistów - marichuana została stworzona przez inteligentnego stwórce - Boga.
Idąc śladem teorii biogenezy - "sama" się stworzyła, czyli powiedzmy, że zrobiła ją matka natura - to się rozumie samo przez się, że nie mogło być w tym pomyłki ani błędu.
Nie ona szkodzi, ale ludzie - nie widzisz tego? Chłopie, czy do Ciebie nie dociera to co wcześniej pisalem? Przeczytaj to pare razy i pomyśl...
Anarchistą jestem mówisz Nie - raczej libertarianem
Pozdrawiam.
Posted: Tue Jul 26, 2005 11:56 am
Jesteście boscy Zaraz padnę... Narmo dużym chłopcem jesteś zaznij pisac jak na twój wiek przystało. Jakies argumenty, a nie rzucaj w Ozza wykrzyknikami bo sie osmieszasz.
Co do zalązka tej dyskusji. Mati... takich linków jest w trzy i troche. Połowa to są prowokacje, zeby lud się posmiał Jest taki link o szkodliwosci metalu... No i wsród zespołow które szkodzą zdrowi, umysłowi, psychice etc. jest Myslovitz i Trubadurzy Bez komentarza Takimi linkami nie ma się co przejmować Jak kogoś to tak rusza jak ciebie to twórcy tych stron mają radochę
Co do narkotyków... jest temat o używkach Tam się juz taka dyskusja ciągnęła Nie zgadzam się w pelni ani z Ozzem ani z Narmem. Stoję gdzies po srodku. Teraz nie mam czasu... moze później napisze
I najlepiej będzie jak przeniesiemy tę dyskusję tam... Od teraz wracamy do tematu(offtopy kasuje) - a dalsza część w temacie o używkach, który gdzieś tutaj jest - Ozz
_________________ Lubię szeptać ci słowa, które nic nie znaczą -
Prócz tego, że się garną do twego uśmiechu. B. Leśmian
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum