Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Ajjj Nie zrozumieliście mnie kompletnie. Dla mnie wklejony wyzej tekst jest identyczny jak teksty hip-hopowe i chcę właśnie tezę Ozza "Punk zawsze lepszy od HH" obalić
Każda muzyka ma różne style. Niestety ja spotkałam się głownie z nieciekawym działaniem HH na ludzi, stąd mój uraz.
HH zrobił się ostatnimi czasy modny i to jest powodem podupadnięcia całej sub- czy też kultury.
Nie zmienia to faktu, że widoku sk8 mam szczerze dość i miewam dni, że najchetniej wybiłabym wszystkich.
I błagam... Ostatnio na innym forum, stwierdziłam, że muzyka moze także łączyć. Udowodnijmy to sobie i przestańmy skakać do oczu...
Posted: Wed Feb 09, 2005 9:03 pm
Aragornka:) ma racje...kazdy lubi co innego a to ze czesto spotykamy sie z negatywnymi przypadkami skejtow i ludzi zwiazanych z HH...ja osobiscie nie jestem skejcikiem ale lubie bardzo HH...szczegolnie czarny rap...co nie oznacza ze nie slucham innej muzy...rammsteina tez mecze czesto...tera wlasnie zrobilem nowa playliste z techniawka typu scooter, call on me, sounds of san francisco (ta nowa), out of the touch...ale bronie tu HH bo wg. mnie ta muza jest bardzo dobra i niesie ze soba cos wiecej niz rytm i slowa...
_________________ Mati - najbardziej nieprzyzwoity użytkownik tego forum by Kei
Pewnie ze niemozna wszystkich do jednego wora wrzucic. *mozliwe* ze nie kazdy hiphopoiec jest zly,ale to nie wniosek ze kazdy metal jest zaraz dobry(np. moj kuzyn sluchal sluchal az mu ktoregos dnia odje****,i teraz juz tak ma(pochranilo go na maxa mowie wam))no ale to jeszcze nie zadne wnioski , no mowie rob jak chcesz i wierz w co chcesz mi nic do tego,ja tylko mowie ze jakos mi ciezko uznac hip hop za przejaw kultury,Ty uwazasz inaczej,twoja sprawa
P.S. A zgodzilbys sie jakby ktos przyszedl do twojego domu i zrobil sztuke na scianie???
Posted: Thu Feb 10, 2005 1:19 pm
ja mieszkam w czteropietrowcu ... to zalezy co by to bylo...ja nie mowie ze bym go przyjal z lapkami otwartymi i niech sobie maluje...to nie o to chodzi...jak ktos maluje po scianach ale robi to dosc estetycznie i naprawde mu to wychodzi to niech to robi...
Posted: Sat Feb 12, 2005 11:41 am
Co do niektórych grafiti to się zgodzę że to sztuka. Ale niech wygląda to estetycznie, niech jest to malowane w miejscach do tego przeznaczonych a nie po zabytkach.
_________________ Tu jest potrzebna mądrość.
Kto ma rozum, niech liczbę Bestii przeliczy:
liczba to bowiem człowieka.
A liczba jego: sześćset sześćdziesiąt sześć
Posted: Sat Feb 12, 2005 7:54 pm
Zalezy o kim my tu mówimy, o ludziach którzy sa artystami i robią graffiti czy o takich którzy malują tagi byle gdzie . Ogólnie mi sie podoba i to i to :p, jak dla dobry styl warty uwagi .
Posted: Sat Feb 12, 2005 8:08 pm
chodzi mi o rysunki i dobre tagi..nie mowie o jakis cienkich rysunnkach co powstaja w minute...chodzi mi o prace obu rodzajow ktore powstaja kilka dni...
slucha tutaj ktos SIDO?bo ja wlasnie slucham od paru dni i musze bardzo mi sie podoba niemiecki rap ktory on prezentuje
Posted: Sat Feb 12, 2005 9:26 pm
mati ja myślałem ze tag to jest cos w stylu podpisu, takiego cienkiego jedno kolorowego, jedno liniowego napisu ... ale moge sie mylić bo nie ruszam się w tych klimatach
Co do SIDO to nie wiem czy wiesz ale nagrał on kawałek z naszym Polskim jak dla mnie jedym z lepszych raperów :p, a kawałek znajduje się oczywiście na płytce DonGuralesko - Drewnianej małpy rock, bo oczywiście chodziło mi o Gurala (gościa z kasty), a przy okazji polecam bardzo ta płytke.
P.S. - Mati masz nową płytke Sido ? bo on chyba teraz w tym roku cos wydał .....
Posted: Sun Feb 13, 2005 2:30 pm
plyta MASKE...pewnie ze mam...mam rowniez kawalek ktory nie jest na plycie a mianowicie "neue Deutsche welle/aggro berlin teil 4" ...ale ja wole tylko go sluchac razem z jego banda...bez zadnych dodatkow...
no wiesz...tag to moze byc jedna kreska ale moze byc rowniez taki duzy TAAAAAG .ktory powstaje troszke czasu...ja sie nie zbyt na tym znam wiec nie gwarantuje czy mam racje...
EDIT by Mati
cos jeszcze o postrzeganiu ludzi przez innych...opowiem wam historie tak przerazajaca ze spadna Wam spodnie...heh...otoz jechalem z moim przyjacielem Homim autobusem do szkoly...bylo kolo godziny 11...stalismy po przeciwnej stronie niz drzwi... powoli podjezdzalismy na przystanek wiec postanowilismy podejsc juz spokojnie do drzwi...ale babcie glupie stare malpy stoja i blokuja dojscie..ja bylem pierwszy wiec spokojnie czekalem bo mieslimy jeszcze kawalek do przystanku...gdy sie zatrzymalismy mowie spokojnym i uprzejmy glosem do babci
-Przepraszam
Brak reakcji z ich strony wiec powtarzam...znowu to samo...wiec ja juz znacznie glosniej mowie
-Przepraszam!!
Babcie sie na mnie popatrzaly i przesunely sie o moze 2 cm...a stoja kolo drzwi...ja juz wnerwiony na maksa...dre sie juz na babcie
-Raz po raz mozna by k***a wysiasc co nie!!!!!!!
I biore babcie z bara i na hama wychodze z autobusu...
Jako ze mialem luzne spodnie to potem babcie rozpuszczaja plotki jaka to ta mlodziez jest niekulturalna itp. itd...
ja niedziele ludzi na hip hopowców i na metali tylko na mądrych i na głupich;P w każdym razie do hip hopowców nic niemam, mam wielu takich znajomych i w większości to spoko kolesie, często tak zwani metale są gorsi niż hip hopowcy, po prostu w każdej subkulturze są jakieś mendy i są fajni kolesie, Wy spotkaliście jednego czy dwóch debili i od razu stwierdziliście że wszyscy hip hopowcy tacy są, a co do tolerancji, to ci tak zwani metale też są zajebiście tolerancyjni, pamiętam dokładnie jak na koncercie Metallicy w Chorzowie, podczas gdy grał Slipknot, to mnóstwo "fanów" Metallicy darło sie "wypie**alać!" albo "ściągajcie maski h*je!" itp itp. okazuje sie że nietylko hip hopowcy są nietolerancyjni... tak więc według mnie niepowinno sie oceniać ludzi po tym czego słuchają.
też spotkałem na swojej drodze hamów którzy słuchali hh, ale metali też kilku mi sie zdarzyło spotkać którzy też za fajni kolesie niebyli. aha a Skate niemusi koniecznie słuchać hip hopu, kiedyś Skejci głównie słuchali ciężkiego grania, hardcore, punk itp. Skate to koleś który jeździ na desce;P i drażni mnie jak widze kolesia który sie gibie na wszystkie strony, ma napis hwdp na bluzie, jakąś smycz i wszyscy na niego mówią że jest skejt
z reszta jak usłyszycie jakiegoś libera na vivie, czy 1 8 l albo meza to niepomyślcie czasem że to hh,bo to jest takie fajne cos zrobione żeby nastolatki tego słuchały i myślały że to prawdziy hh;P
dobry ambitny hip hop z przekazem to wspaniała muzyka... sam siedze z hip hopowcem w szkole... koleś jest maniakiem polskiego hip hopu... a ubiera sie normalnie, niechodzi w bluzach hwdp i niespuszcza se spodni poniżej kolan. a no i dlaczego tu sie pojawiły dresy w tych rozmowach?:P myślałem że dresy a hip hopowcy to co innego:P
ps. pisze ten post wsłuchując sie w muzyke Vadera:P
pss. na wypadach grafitti jest zajebiście
psss. black tru metale to najbardziej nietolerancyjne istoty jakie spotkałem
Posted: Sun Apr 24, 2005 4:12 pm
wiecie co wam powiem a propos HH i Rapu? ...ze amerykanski rap jest o niebo lepszy od polskiego hh ... nawet niemieckie bandy robia lepsza muze... die Sekte chocby, czyli Sido i jego ludzie...jakos przyjemniej mi sie slucha tego...
Świr - nie każdy black metal jest nietolerancyjny ja tam lubię black, słucham bardzo często, czasem na bardziej powaloną imprezę ze znajomymi zrobięsobie makijaż - a jednak straram siębyćtolerancyjny. Owszem, czasem mam napad nietolerancji, jest dużo rzeczy odwrotnych do moich poglądów, a jednak staram się hamować. Muzyka nei świadczy o każdym. Co nie znaczy, że od razu lubię hip-hop, jestem przykładnym katolikiem i nic do nikogo nei mam. Po prostu staram się szanowaćpoglądy innych - puki nei uderzająwe mnie
Posted: Tue Jul 19, 2005 11:28 am
kumpel mi ostatnio przeslal ciekawy link...i tam byly napisane ostrzezenia dla rodzicow...i teksty typu "jesli wasze dziecko jest w grupie hip-hopowej to zabroncie mu tego, prawdopodobnie zazywa narkotyki a moze jest nawet dilerem"....albo "kazdy hip-hopowiec jest narkomanem i regularnie pali marihuane"..."jesli zauwazycie ze wasze dziecko ma naszywki marihuany na plecaku, kurtce to znaczy ze jest od niej uzalezniony"...i inne takie...
i teraz powiedzcie mi jak ludzie ktorzy tej muzy sluchaja, ubieraja sie "szeroko" maja zyc spokojnie jak tu takie teksty są...niedlugo beda zabierac do paki za to ze masz szerokie spodnie, a jak takie nosisz to znaczy ze jestes dilerem...
a wracajac do tolerancji...to glownie wszystkie subkultury na siebie najezdzaja...hh na metali, metale na hh... i tak w kolko bez konca...oczywiscie najezdzaja na siebie osoby nie tolerancyjne i glupie...a potem cierpia niewinne osoby
Dobrze Mati gadasz ze sa ludzie nietolerancyjni.A teraz prosze oswiec mnie co symbolizuje ten tak chetnie obnoszony lisc konopii?? pokoj milosc wolnosc rownosc i braterstwo???
nieee... to symbol zniewolenia,zniewolenia ktoremu codzien bezwolnie oddaja sie co i raz nowe tlumy mlodych ludzi,i nie mow mi ze to tylko trawka bo widzialem na wlasne oczy jak zaczelo sie na trawce a pol roku potem skonczylo sie 2metry pod ziemia....
kumpel mi ostatnio przeslal ciekawy link...i tam byly napisane ostrzezenia dla rodzicow...i teksty typu "jesli wasze dziecko jest w grupie hip-hopowej to zabroncie mu tego, prawdopodobnie zazywa narkotyki a moze jest nawet dilerem"....albo "kazdy hip-hopowiec jest narkomanem i regularnie pali marihuane"..."jesli zauwazycie ze wasze dziecko ma naszywki marihuany na plecaku, kurtce to znaczy ze jest od niej uzalezniony"...i inne takie...
i teraz powiedzcie mi jak ludzie ktorzy tej muzy sluchaja, ubieraja sie "szeroko" maja zyc spokojnie jak tu takie teksty są...niedlugo beda zabierac do paki za to ze masz szerokie spodnie, a jak takie nosisz to znaczy ze jestes dilerem...
ja z kolei miałem wiele linków w których pisało że jeśli twoje dziecko słucha metalu i chodzi na czarno to jest satanistą, narkomanem i takie tam bla bla bla... po prostu w obydwu przypadkach są potworne stereotypy które trudno wyplenić:)
a co do symbolu marji... po pierwsze jako pierwsi zaczeli jarać rasta, z Bobem Marleyem na czele, którego muzyke uwielbiam i szanuje, a marja symbolizuje dla mnie po prostu relax i pozytywne nastawienie do świata, a samych wisiorków i naszywek z marją nie lubie bo uwarzam że jest to zwykły sposób na zarobienie kasy, połowa ludzi która sie obnosi z takim czymś to zwykłe wypierdki i pozerzy którzy tak naprawde nigdy tego niepróbowali, tylko po prostu chcą być trendy.
Posted: Tue Jul 19, 2005 3:05 pm
no z ta maryha to moze po czesci maja racje...ale na przyklad Krzysiek...moj ziom z gimnazjum mial na piorniczku swym listeczek a nie jaral...pozerem tez nie byl...nawet nie sluchal hh...on sluchal punku, takiego rocka czy cos...leniwiec i inne takie to chyba punk nie?...no...no poprostu podobal mu sie listek a wszyscy tacy wlasnie ludzie co pisza te teksty wmawiaja wszystkim ze jest dilerem i ze w piorniku ma towar...
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum