Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
tak, a chyba w sumowaniu ciagow jest smieszna zasada zaokraglania przemiennego - parzyste w gore, nieparzyste w dol (albo odwrotnie, noga jestem z matmy ) - by lepiej usrednic wynik...
Posted: Thu Sep 15, 2005 4:10 pm
sumowanie ciągów? że liczenie sumy częsciowej? Hmm... nie kojarzę w ogóle zaokrąglania w takich przypadkach. Chyba mnie nie doszktałcili... albo nie pamiętam...
_________________ Lubię szeptać ci słowa, które nic nie znaczą -
Prócz tego, że się garną do twego uśmiechu. B. Leśmian
Joined: 12 Aug 2003 Posts: 820 Location: z miasta artystow...
Posted: Thu Sep 15, 2005 7:57 pm
Nie waż się Fakultet z Matmy to jest jedna z najwspanialszych rzeczy związanych z nauką jaka mnie w życiu spotkała
A co do pytania Legolasik(Mojso) - Ty masz 15 lat 15 LAT!!! Jak można w wieku 15 lat nie wiedzieć jak się zaokrągla? Dla mnie to jest niepojęte
Pozdrawiam
_________________ Chcąc mnie sądzić nie ze mną trzeba być, lecz we mnie.
Posted: Thu Sep 15, 2005 8:28 pm
Ozz... bluźnisz... matematyka... brrr... analiza matematyczna... jeszcze większe brrrr... wszystkiego w sumie 6 godzin w tygodniu...
nagg! Zakazuj byle szyybko!
_________________ I po tym wszystkim przybywają jacyś nędzni nowocześni Amerykanie (...) i rzucają mu puszkę na głowę! To nie do zniesienia, żaden upiór w dziejach nie został w ten sposób potraktowany!
Nie waż się Fakultet z Matmy to jest jedna z najwspanialszych rzeczy związanych z nauką jaka mnie w życiu spotkała
A co do pytania Legolasik(Mojso) - Ty masz 15 lat 15 LAT!!! Jak można w wieku 15 lat nie wiedzieć jak się zaokrągla? Dla mnie to jest niepojęte
Pozdrawiam
Jestem straszna noga z matmy Umiem zaaorkąglać np. 23~20
Takie liczby umiem ale już do cześci dziesiętych nie
Ale za to jestem dobry z anglika i z hiry Anglika uczę się 7 lat więc co nieco umiem
Tia, tylko się zastanawiam jak Ty sobie z funkcjami np. poradzisz, jak masz problemy z zaokrąglaniem Tutaj tylko sobie liczysz, a na wyprowadzanie wzorów z opisu czy wykresu już nie ma reguły
Ha widać, że nie jestem osamotniona No dobrze, zaokraglać umiem, parę innych rzeczy też, ale reszta Bez komentarza. A na dodatek moja nauczycielka uwzięła się i zaczyna mnie męczyć Reszta przedmiotów całkiem nieźle mi idzie, ale majca... \
Ciekawe jak będzie w tym roku wygladać u mnie kwestia oceny W zeszłym ledwo na 4 wyciągnęłam... Może uda się 3
_________________ "Cóż jest większym darem nad miłość kota?"
Karol Dickens
Posted: Fri Sep 16, 2005 3:46 pm
Mojso - po 7 latach nauki anglika to powienies umiec wiecej niz "co nieco"
Ara - dla mnie osobiscie, a jestem z matmy dobra, łatwiejsze są funkcje, wzory, trygonemetria niz zaokraglanie. Szczególnie, ze zaokrąglanie do tysięcy jest dosc nieprzydatne. Jak juz to się do setnych albo dziesietnych czesci ułamki zaokrągla.... Choc z zasady lepiej posługiwac się ułamkami zywkłymi i wartosciami dokładnymi.
Elistir - zamilknij paskudo Co ty masz do nauki z matmy... tylko analizę i bieżace... a nade mną wiszą powtórki
Brawo Ozz
_________________ Lubię szeptać ci słowa, które nic nie znaczą -
Prócz tego, że się garną do twego uśmiechu. B. Leśmian
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum