Władca Pierścieni / Tajne Forum Fantasy Forum Index
Główna: Władca Pierścieni, Hobbit, Zwiastuny
Katalog: Strony fantasy
Polecane: Opowieści z Narnii, Wiersze miłosne, NLP
Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy
Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  StatisticsStatistics
RegisterRegister  Log inLog in  AlbumAlbum  Chat

Previous topic «» Next topic
Harry Potter
Author Message
Alveaner 
Na Drodze Do Bree

Posted: Sun Mar 05, 2006 8:39 am   

Czytając ten temat widzę, że większość z was trafiła do Władcy przez HP. Ja będę oryginalna
i powiem że mnie trylogię rodzice przeczytali kiedy miałam osiem lat i bardzo mi się spodobała i właśnie od tego czasu w mojej wyobraźni elfy są dostojne i piękne a nie takie małe wróżki ze skrzydłami jak je sobie wcześniej wyobrażałam :) . A samo HP to taka beletrystyka i nic więcej nie jest to literatura wyższych lotów (takim jest Władca pierścieni).

v3rt
Czarna Otchłań Morii

Posted: Sun Mar 05, 2006 11:18 am   

Alveaner wrote:
Czytając ten temat widzę, że większość z was trafiła do Władcy przez HP

Aż z tego wszystkiego sobie przeczytałem parę postów i jakoś tego nie widzę...
GG # 2143856 | ICQ # 164660564
---------------------------------------
Always look on the bright side of life

Elveryn 
Wieża Wartownicza Amon Sul

Posted: Sat Apr 14, 2007 8:21 pm   

Na HP trafiłam przez przypadek. Gdy byłam w 3 klasie podstawówki, moja wychowawczyni podarowała mi "Kamień Filozoficzny" w nagrodę, za dobre wyniki w nauce ^^ Od tego czasu zaczęłam czytać kolejne tomy, które się ukazywały. 5 i 6 czytałam wcześniej niż niektórzy, gdyż sprowadziłam je sobie z Niemiec.
Ciekawi mnie nie tylko to, co pojawi się w ostatniej książce z tejże "serii", ale i czasy Huncwotów - jak to było z nimi ^^
HP jest ogólnie według mnie bardzo dobrą książką.

Orchidea 
Wieża Wartownicza Amon Sul

Posted: Thu May 10, 2007 7:48 pm   

Ja też lubię HP, szczerze to dwie ostatnie części przeczytałam z pięć razy(każdą ;) ) a we WP jestem dopiero w 2tomie.
HP i Kamień Filozoficzny kupiłam bardzo wcześnie, gdy wzięłam się za nią pierwszy raz nie skończyłam pierwszego rozdziału bo mnie po prostu nudziła... dopiero w 4-5 kl podstwawówki spróbowałam znów. Musiałam po prostu do niej dorosnąć. Niesamowicie mnie wciągnęła. Przeczytałam wszystkie części. Zakon Feniksa i Księcia Półkrwi mam nawet w domu i bardzo chętnie do nich wracam. I nie uważam, że to jest bajka, ale także jak WP, choć nie sposób porównać tych dwóch książek, niesie ze sobą przesłanie. Trzeba ją po prostu zrozumieć....
A moja przygoda z WP zaczęła się od obejrzenia filmu, na wakacjach rok temu dopiero , mimo że już wcześniej się o nie ocierałam nie wciągnęły mnie, z nudów obejrzałam film... Od tamtej pory każdą cześć obejrzałam może z 10 razy :P Gdyby nie to nie wzięłabym się za książkę. PrzeczytałamDrużynę Pierścienia i Trzecią Księgę, na swój sposób jest niezwykła ale ciężka przynajmniej jak na razie, ale wierzę, że kiedyś wciągnie mnie tak samo jak HP czy film WP chyba jeszcze do niej nie dorosłam, ale czytam dzielnie :)
Uff troochę się rozpisałam

Czarodziej
Pod Rozbrykanym Kucykiem

Posted: Sat May 19, 2007 7:37 pm   

Ja nienawidzę HP , ponieważ , dla mnie to jest bajka , a nie film fantasy , mało jak dla mnie efektów specjalnych , choć było i sporo , ale żadna nie była , dla mnie świetna , wszystko praktycznie jest zrobione komputerowo , nie wiem jak wam , ale ja tego filmu nie cierpię :(

Mati_00 
Upiory Pierścienia

Posted: Sat May 19, 2007 7:39 pm   

Czarodziej wrote:
wszystko praktycznie jest zrobione komputerowo

a co mieli zrobić? sami rzucać te czary? wyobraź sobie, że cała szarża Rohanu to też komputer... :/

Czarodziej wrote:
mało jak dla mnie efektów specjalnych

to nie star wars

Czarodziej wrote:
dla mnie to jest bajka

SERIO?!? o jaaa...

zresztą sam sobie przeczysz... A WSZYSTKO CO ROBIONE PRZEZ KOMPUTER TO NIBY NIE EFEKTY SPECJALNE?!?! czytaj co piszesz

Platon

Keira 
Szara przystań

Posted: Sat May 19, 2007 10:27 pm   

Czarodziej wrote:
Ja nienawidzę HP , ponieważ , dla mnie to jest bajka , a nie film fantasy , mało jak dla mnie efektów specjalnych , choć było i sporo , ale żadna nie była , dla mnie świetna , wszystko praktycznie jest zrobione komputerowo , nie wiem jak wam , ale ja tego filmu nie cierpię :(

Ja, nienawidzę, jak ktoś, nie wie, gdzie, stawiać, przecinki i stawia, je, wszędzie. Ponieważ, tak. I już.

1. Bajka to gatunek literacki :P Względnie można tak określić animację ;) HP to mimo wszystko film fabularny.

2. Mało efektów specjalnych? :wariat: To ciekawe, skoro "wszystko praktycznie jest zrobione komputerowo". Zresztą efekty są. Czasem moim zdaniem nazbyt efekciarskie. Szczególnie pierwszy film miał dużo sztuczności. Ale też bez przesady, z tym WSZYSTKIM. W porównaniu ze "Atakiem klonów" [ponad 90% wygenerowane przez komputer] to pikuś i prawie teatralny film :P

3. Mi film jest obojętny ;)

Poza tym TO JEST TEMAT O KSIĄżCE sądząc po większości postów.
O filmie też są topici. Jeden z porównaniem do LotR, a jeden o "Czarze Ognia".

B. Leśmian

Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to: