Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Szukam chętnych do gry e-mailowej. Wyglądać to będzie mniej-wiecej tak, ze co kilka dni wysyłać będę do każdego chętnego coś na wzór opowiadania, w którym sam będzie uczestniczyć i decydować o wielu sprawach w imieniu swojego bohatera. Np.
"Noc minęła badzo spokojnie. Nad ranem rozpoczynacie zwijanie obozu i przygotowywujecie się do drogi. Nagle, ze zgrozą stwierdzacie, że wszystkie konie zniknęły. Bohater A proponuje poszukać zagubionych zwierząt, sugerujac ich ucieczkę. Ale wiecie, że goni was czas. Macie tylko kilka dn, aby dotrzeć do miasta C. Grupa dzieli się na dwa obozy - zwolenników mozolnej drogi piechotą i tych, którzy wolą poszukać koni. Po czyjej stronie stajesz ??"
Chcętnych proszę o wysłanie mi swojego maila na priva. Wgrze weźmie udział 5-6 najszybszych osób.
Pozdrawiam Aragornka
_________________ "Jeżeli kiedyś poczujesz się naprawde mały i bezbronny, pomyśl sobie, że byłeś największym i najsilniejszym plemnikiem w swojej bandzie."
Joined: 12 Aug 2003 Posts: 820 Location: z miasta artystow...
Posted: Tue Jun 15, 2004 6:32 pm
Rzecz nazywa się PBEM. Już pare razy "brałem w tym udział" Ale taka mała uwaga - po co przez maile?? Lepiej zrobić PBF - Play by forum, i pisać na forum, troche to inne niż historyje nasze, co się nie cieszą popularnością, potrzebny MG (Mistrz Gry), i w ogóle. To jest moja uwaga, poza tym pisze sie na to
_________________ Chcąc mnie sądzić nie ze mną trzeba być, lecz we mnie.
Hmmm Jeśli gra bedzie na forum, to i tak brać będzie udział max. 6 osób. Inaczej zrobi się chaotycznie... Ale jeśli większość osób wyrazi chęć 'opublikowania' PBEMa (u ?) to oczywiście się zgodzę. I jeśli pozwolicie, jako pomysłodawca, poprowadzę grę.
Pozdrawiam...
Myślę, że najlepszy będzie system fantasy Cos na wzór "Runequesta". Troche magii, elfów, kasnoludów itp. Będę się też napewno wzorować na świecie Tolkiena. W każdym razie jeszcze bez broni palnej
Miałam na myśli, czy będzie to np. Warhammer, D&D, czy może jakiś inny, albo może całkiem autorski? Chociaż myślę, że w tym gronie najlepiej by było w świecie Śródziemia...
_________________ I uznałem siebie za wybrańca losu, wiedziałem, że gdyby zamiast mnie był tu ktoś inny, nie zobaczyłby niczego.
Hrabal
Posted: Tue Jun 15, 2004 7:28 pm
Esk pomysl... Jak ty chcesz rzucać tu kostkami Hheh, może mistrzyni gry będzie rzucać, ale za dużo byłoby z tym roboty. Chyba bedzie po prostu opisowy, co nie? Moze być jakis prosty - autorski własnie systemik, może być D&D, jesli Aragornka ma podręcznik, albo i WH, prościutki i łatwiutki, jak wolicie
Tak się składa, ze biorę udział w forumowym wfrp i jakoś wszystko dobrze idzie
Chociaż ososbiście też byłabym za jakimś prostym systemem autorskim, wracając tu do punktu wyjścia, czyli mniej więcej jak opisała to Aragornka. Tylko na forum
_________________ I uznałem siebie za wybrańca losu, wiedziałem, że gdyby zamiast mnie był tu ktoś inny, nie zobaczyłby niczego.
Hrabal
Świetny pomysł, ale moim zdaniem lepiej niech to będzie przez maila. Na forum było już dużo takich opowiadań. Zresztą na forum można zapomnieć wejść na na skrzynke to sie chyba częściej zagląda.
_________________ "Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu"
Posted: Tue Jun 15, 2004 8:16 pm
1.To nie jest opowiadanie.
2.Raczej wszyscy co są stałymi bywalcami, zaglądającymi tu praktycznie codziennie - więc no problem... A na maila jest więcej roboty, to po pierwsze, tu mielibysmy wgląd od razu we wszystko, to po drugie.
Więc nie ma bata - na forum i tyle...
Ad.2 Kiedyśja byłem stałym bywalcem i jak raz na jakieś wczasy czy kolonie wyjechałem to po powrocie troche mi sie zapomniało o zaglądaniu tu, a na poczte to zawsze zaglądałem, zaglądam i będę zaglądać.
_________________ "Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu"
Ja na to forum wchodze kilka razy na godzine a maila sprawdzam... Może raz na tydzień?
_________________ "Jeżeli kiedyś poczujesz się naprawde mały i bezbronny, pomyśl sobie, że byłeś największym i najsilniejszym plemnikiem w swojej bandzie."
Hmmm Nie mam podręczników do RPG. Niestety... Myśle, więc, że taki autorski będzie najlepszy.
Myślę, że na forum będzie ten problem, że znamy wybory innych userów. Ja jestem za rozwiązaniem mailowym... Ale jeśli chcecie na forum to OK. Mam pisać do wszystkich czy kazdemu na priva ???
Wiec w zabawie biorą udział : Qbot, Ozz, Esk i Beren
Jeszcze dwie osoby mogą dołączyć Czekam. W miedzyczasie napiszę jakiś scenariusz, zarysk historczny itp. Będę się opierać na Śródziemiu, ale na pewno nie będzie to żadna kontynuacja Władcy.
Posted: Tue Jun 15, 2004 9:10 pm
Wiesz, wszyscy chyba bedziemy w jednej drużynie, co nie? Więc czemu miało by być coś ukrytego na PW, po co? Wydarzenia będą ogólne, i każdy będzie pisać co robi. Moze być taki zaimprowizowany D&D pod względem profesji, jak Wojownik, Mag, czy Złodziej, bądź inne. Reszta dość opisowa, jak masz jakąś kosteczke to możesz sobie rzucic na cokolwiek, jak Ci sie podoba, reszta raczej opisowa i polegająca na Twojej i naszej wyobraxni. No bo ty bedziesz decydowac, czy Ork jest na tyle potężny, żeby przeżyć uderzenie np. ognistej kuli. O to chodzi, od Ciebie wsio zależy. Swoją drogą - Beren, zamierzasz zostać? Bo jesli nie, jelsi bedziesz tu powiedzmy raz w tygodniu, to nie ma Cie co wpisywać. Zapewne Keira bedzie chciała, może FL, może Galad, albo Scoia'tael, to są w miare często wchodzące tu osoby
Teraz mam zamiar zostać bo nie mam w co za bardzo grać a na nowe gry sie nie zapowiada bo do świąt daleko a kasy też nie mam. Więc możecie mnie wpisać.
Dobra. Czyli robimy klasyczną opisówkę Spoko. Czekam na dwie osoby i piszę scenariusz. Zaczniemy od tego, że każdy przedstawi swoją postać. Ale to dopiero jak będziemy mieli ustalony skład.
Pozdrawiam Aragornka
A mój prastary podręcznik do Śródziemie™ gra fabularna leży w szufladzie gdzieś na dni i gnije
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum