Władca Pierścieni / Tajne Forum Fantasy Forum Index
Główna: Władca Pierścieni, Hobbit, Zwiastuny
Katalog: Strony fantasy
Polecane: Opowieści z Narnii, Wiersze miłosne, NLP
Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy
Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  StatisticsStatistics
RegisterRegister  Log inLog in  AlbumAlbum  Chat

Previous topic «» Next topic
gra na gitarze - i wszytstko zwiazane z tym instrumentem :)
Author Message
Esk 
Wodogrzmoty Rauros

Posted: Fri Apr 30, 2004 10:12 pm   

Oj, ja się pochwalę, ze Wehikuł też umiem :green: I Whisky :green:
Jeszce umiem dużo Wilków [Son of the blue sky też całe umiem, ale to jest banał :P ], trochę Kultu, poezji śpiewanej, Kaczmarskiego, szant, piosenek "ogniskowych"... ;)

Galad 
Moderator

Posted: Fri Apr 30, 2004 10:53 pm   

Ozz musisz dac mi te swoje solowki :green: :D ;]

A moze cos polecisz poczatkujecaemu do nauki? :) bylbym wdzieczny :) a i pytanie: uczysz sie z nut czy z tabulator czy sam impowzujesz i ze sluchu? :)
in Mordor where the shadows are."

Galad 
Moderator

Posted: Sun May 02, 2004 10:36 pm   

a tutaj zdjecie Omara z Mars Volta (tak aby temacik nei upadl) ;)
[/img]

Morgul 
Mroczny Lord

Posted: Thu May 06, 2004 8:27 pm   

Dodam do tematu (choćja nie jestem gitarzystą, bardziej preferujęwokal) zdjątko gitary Mick'a Thompsona:

Ozz 
Hooliganin

Posted: Sat May 08, 2004 11:20 am   

Cienki ten sprzet panie Morgul, cieńki :) No, moze nie cieńki, ale na pewno nie dobry. I wygląda komicznie!! :lol: . Hehhe, co do pytanie Galada - improwizuje, i gram z takich tabulaturek... Hm, wejdz na www.mysongbook.com , mam nadzieje ze sie tu we wszystkim zorientujesz... A co do rad, to cwicz wszystkie palce - to jest najwazniejsze. ucz sie skal. I w ogole teorii.

Ozz 
Hooliganin

Posted: Fri May 28, 2004 6:42 pm   

Nagrałem sie troche :] Znaczy patrzałem jak to jest po nagraniu na kompa, i gitarke i wokal. Gitarka ok, choc czasem widac małe bledy ;) A co do wokalu, to sie ciesze, bo widze ze sie coraz bardziej polepsza :] Juz nie tylko innym sie podoba, mi powoli tez :] Z graniem coraz lepiej u mnie, mały palec wycwiczyłem wreszcie, juz nie sprawia problemów szybkie przeskakiwanie z akordu na akord, podczas barowych chwytów :] W ogole fajnie :)

Morgul 
Mroczny Lord

Posted: Thu Jul 08, 2004 12:34 pm   

Te, Ozzy, chciałem spytnąć: ty grasz z przesterem czy bez? tak pytam, z ciekawości... jak będę maił kasę, piecyk i trochę poduczę się grać na swoim badziewiu (10 letnim składaku za 50 zeta :/ ) to se przester będę musiał kupić... Ale powiem szczerze, że i tak wolęswój wokal... Gra na gitarze mi jakośnie idzie... nawet jeszcze niczego sięnie nauczyłem :/

Galad 
Moderator

Posted: Thu Jul 08, 2004 1:49 pm   

hmm a co to za skladak? :)

a tak wogole to jak juz bedziesz kupowal elektryka to piecyk kup sobei odrazu z przeterem :)

A na poczatku to jakies intra do piosenek graj. np. COme as you are Nirvany bardzo latwe ;) albo Sign of the cross - Iron Maiden

A ja ostatnio (jakis czas temu) nauczylem calego Electric funeral - Black Sabbath :D :green:

Ara:) 
Jaskinia Sheloby

Posted: Thu Jul 08, 2004 2:24 pm   

Jeśli kiedyś będę chiała nauczyć się gitarki to wybiorę wstęp do "Can't stop' Red Hotsów :) Mmmmm Cudny kawałek

Morgul 
Mroczny Lord

Posted: Thu Jul 08, 2004 2:35 pm   

Właśnie to jest elektryk... złożony z różnych kawałków, ale działający... co prawda co chwile są jakieś problemy, np. czasem struny przeskakują, co chwilę sie rozstraja (ale jak ma się ojca idiotę, który zamiast kupić pokrowiec wsadza go do szafy, albo koty bawią się "wąsami" struny) i wogóle... no ale co można za 50 zeta? no fakt, piecyk muszę sobie kupić i to szybko, bo inaczej co to za gra... A skladak to znaczy gryf od akustyka, reszta dorobiona samodzielnie... no nie liczac kabli, siodelka itp...

Galad 
Moderator

Posted: Thu Jul 08, 2004 4:08 pm   

eee elektryk z gryfem od akustyka... :? a przetworniki toto ma? ;)
a na poczatek moze lepiej jakiegos klasyka albo akustyka sobie kup :) taniej ai jak sie odechce to nie za duza strata bo piecyk troche kosztuje i inne

Morgul 
Mroczny Lord

Posted: Thu Jul 08, 2004 6:59 pm   

tak, ma przetworniki, ma wszystko co powinna mieć elektryka na poziomie grania dla naucznia... Narzaie na tym można siępoduczyć... dźwięk jakiśwydaje, tylko cicho, w końcu to elektryk nie podłączony do prądu :) a 50 złotych to całkiem dobra cena za takie coś... troc he za ciężka, ale to składak, no nie?

Ozz 
Hooliganin

Posted: Wed Jul 14, 2004 7:01 pm   

Kurde Morgie, bo ja sie zaraz popłacze ze śmiechu :lol: Już widze jak ta gitarka stroi :lol: Wejdź chłopie se na Allegro, za 100 kup sobie cienka gitarke, ale o niebo lepsze od tej Twojej, piecyk co najmniej 25 Watt inaczej bedize Ci po prostu pierdział i tyle :) Nie zapłacisz za niego wiecej niz 2-3 stowki mysle, patrz Allegro! :) A disto mam w piecu, ale cieniiiizna, choc da sie wytrzymac. Jak podlacze do kompa, to mam lepsze hehhe, a kostki na razie nie bede kupowac :)

Hobbitka 
Mallorny Lothlórien

Posted: Fri Jul 23, 2004 7:26 pm   

Ja się dopiero uczę grać na zwykłej gitarze (a wychodzi mi to tak pięknie, że wszyscy wychodzą z pokoju) ale jak opanuję podstawy to będę się uczyć na elektrycznej... ;]
or just fuck off...

Herod 
Na Drodze Do Bree

Posted: Tue Jan 10, 2006 3:38 pm   

ja również jak i hobbitka uczę się grać od sierpnia na klasyku. W najbliższym czasie zmaierzam kupić Corta X6 :) i zgrać sięz kumplami :)

Robak
Pod Rozbrykanym Kucykiem

Posted: Sun Jan 29, 2006 12:07 am   

Ja gram na gitarze.
Jackson RX10D Rhoads + piecyk Laney Hard Core Max, pięćdziesiątka. Do tego efekt Metalmaster digitecha. Mam brzmienie jak Vader rotfl ;P

Ozz albo kilka piosenek za dużo wypisałes, albo jestes fenomenem - wcześniej napisales tyle kawalków z solowkami ze głowa mała, a chwile pozniej ze dopiero nauczyles sie grac tak, ze nie sprawiają Ci problemów akordy barrowe. LOL.

Polecam granie bez przestera na początku. I jakas porządna inspiracja, nie kapele w stylu Red Hot...

Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to: