Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Posted: Fri Feb 04, 2005 10:14 am Gothic, Gothic 2, Gothic 2 NK
Świat Myrtany jest wspaniały. A kto raz zacznie grać w tę grę juz z niej nie zrezygnuje. Świat jest wspaniały. Zero nieliniowości. A fabuła jest tak wciągająca że czasami bałem się grać w roku szkolnym zeby obudzić się rano. Jakie wybieracie gildie??? Jaki waszym zdaniem Gothic był najlepsz?? A czy NK spełniło wasze oczekiwania. Służę też w miarę możliwości radą. Zachęcam do wpisywania się:P
Posted: Fri Feb 04, 2005 11:33 am
Grałem w gothica 1 i 2 i powiem wam ze jest to gra która ma w sobie "moc" która przyciąga na dugie godziny. Ogólnie druga część jest geńjalnie zrobiona, znakomita grafika, Miasto, klasztor, Farma Onara, górnicza dolina wszystko jest wspaniale zrobione. Bardzo fajnie jest stowrzone tam zycie, ta codzienność np. idzisz sobie normalnie przez ulice a tu słyszysz jakieś szepty, strzękpi rozmowy, obracasz się a tu widzisz jak grupka osób z sobą rozmawia. Bardzo fajna gra, jedna z lepszych w jaką grałem i jaką mam :p
Przez jakiś czas grałam w pierwszą częśc Gothica i jakoś niespecjalnie się do niego przekonałam Nic specjalnego, żadne cuda w fabule, grafice... Owszem, świat jest całkiem fajny, ale... Zraziło mnie beznadziejne sterowanie. Z tego co słyszałam, w dwójce jest lepsze, więc muszę ją zdobyc. Do gry podchodzę z dystansem, bez szaleństwa. Jest w porządku, ale nic poza tym. Nie porównuję jej nawet do Morrowinda ( moim zdaniem najlepszej gry tego gatunku)albo NWN. Zobaczę czy moje zdanie zmieni się, jeśli dorwę drugą częśc.
_________________ "Cóż jest większym darem nad miłość kota?"
Karol Dickens
Joined: 31 Oct 2005 Posts: 50 Location: Z koziej dupy traba
Posted: Tue Nov 01, 2005 12:36 pm Brak mi słów...
Przeszedlem Gothica-4 razy
Gothic 2 -3 razy
Gothic NK-1 raz,powniewaz to jest prawie identyczne co Gothic 2
I czekam na Gothica 3,lecz boje sie czy mi to wypali:/
Oby...pozdro dla fanów...
_________________ Zawsze znajdzie sie ktos kto uzupelni braki
Kto podniesie na duchu, za to dzieki chlopaki...
Gothic to definitywnie moje ulubione cRPG. Ma klimat, duszę i to COŚ czego nie ma żadna inna gra.. .
_________________ "Witam cię, byś wiedział, że jesteśmy cywilizowanym ludem. Kiedy spotkałem niejakiego Jarona Wiecznego rzekł mi: Wraz z wielką mocą i władzą przychodzi, rzecz jasna, wielka odpowiedzialność. Gdy ujrzałem deformacje jego ciała, uwierzyłem." - Młot Świtu.
Gothic to wspaniała giera!
Przeszedłem obie części, dodatku niestety nie. Gra naprawdę mi się podoba (oryginalna dwójka w pudełku dumnie stoi na mojej półce do dziś). Jeden drobiazg, któy mnie zraził to łatwość, z jaką pokonałem głównego bossa grając magiem ognia. Bo czy to normalne, żeby finałowa walka trwała 1.5 sekundy?! Programiści przegięli z mocą jednego zaklęcia. Sam słyszałem jak mój kumpel grający paladynem męczył się z tym bossem z 15 minut...
A jak sądzicie będzie wyglądała fabuła trójki? Pewne wskazówki daje zakończenie Gothica 2, ale...? No i jak Waszym zdaniem skończy się cała trylogia?
Pozdrawiam.
Grałem w gothica 1 i 2. Mam Noc Kruka, ale jeszcze nie grałem. W 1 byłem Magiem Ognia - poźniej Wody. W 2 rownież Magiem Ognia. Obie czesci bardzo mi sie podobały i grałem w nie godzinami. Ta gra nigdy mi sie nie znudzi.
Posted: Wed Nov 29, 2006 4:06 pm
Hey ma ktoś Gothica 3... bo ja juz mam :P:P Trójka jest...cudowna i wielka... ale straciła nieco na magiczności... dla mnie najlepsza będzie zawsze 2ójka
Teraz męcze Gothica 3 muszę przyznać że gierka jest naprawdę dobra.
Pierwsza część, jak i druga miały masę bugów, a w trójce jest ich o wiele mniej.
POLECAM!!!
_________________ Z każdym dniem wzrasta ilość osób, które mogą mnie pocałować w dupę
Posted: Fri Feb 02, 2007 4:10 pm
Uwielbiam Kocham i cenię. Gothic I przeszedłem 4 razy, gothic II 2 razy, Gothic II NK 4 razy, Gothic III mam ale czekam na sprzęt. Najczęściej zostaje najemnikiem->łowcą smoków. Masz rację, zero nieliniowości. Polecem serdecznie wszystkim.
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum