Władca Pierścieni / Tajne Forum Fantasy Forum Index
Główna: Władca Pierścieni, Hobbit, Zwiastuny
Katalog: Strony fantasy
Polecane: Opowieści z Narnii, Wiersze miłosne, NLP
Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy
Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  StatisticsStatistics
RegisterRegister  Log inLog in  AlbumAlbum  Chat

Previous topic «» Next topic
Gothic, Gothic 2, Gothic 2 NK
Author Message
Wotz 
Upiory Pierścienia

Posted: Fri Feb 04, 2005 10:14 am   Gothic, Gothic 2, Gothic 2 NK

Świat Myrtany jest wspaniały. A kto raz zacznie grać w tę grę juz z niej nie zrezygnuje. Świat jest wspaniały. Zero nieliniowości. A fabuła jest tak wciągająca że czasami bałem się grać w roku szkolnym zeby obudzić się rano. Jakie wybieracie gildie??? Jaki waszym zdaniem Gothic był najlepsz?? A czy NK spełniło wasze oczekiwania. Służę też w miarę możliwości radą. Zachęcam do wpisywania się:P

Tar - Meneldur 
Rivendell, Dom Elrond'a

Posted: Fri Feb 04, 2005 11:33 am   

Grałem w gothica 1 i 2 :] i powiem wam ze jest to gra która ma w sobie "moc" która przyciąga na dugie godziny. Ogólnie druga część jest geńjalnie zrobiona, znakomita grafika, Miasto, klasztor, Farma Onara, górnicza dolina wszystko jest wspaniale zrobione. Bardzo fajnie jest stowrzone tam zycie, ta codzienność np. idzisz sobie normalnie przez ulice a tu słyszysz jakieś szepty, strzękpi rozmowy, obracasz się a tu widzisz jak grupka osób z sobą rozmawia. Bardzo fajna gra, jedna z lepszych w jaką grałem :] i jaką mam :p

juchas
Pod Rozbrykanym Kucykiem

Posted: Thu Oct 20, 2005 3:36 pm   

grałem w gotika 1 i 2 ale w noc kruka jeszcze nie grałem powiem wam że gotik jest naprawde świetną gierką ma super fabułe i wogule

gandalfik2 
Na Drodze Do Bree

Posted: Fri Oct 21, 2005 7:22 pm   

gothic 2 nk to to samo co 2 ale jest wiecej fajnych rzeczy

Milva 
Moriannon I Brama Mordoru

Posted: Fri Oct 21, 2005 8:24 pm   

Przez jakiś czas grałam w pierwszą częśc Gothica i jakoś niespecjalnie się do niego przekonałam :? Nic specjalnego, żadne cuda w fabule, grafice... Owszem, świat jest całkiem fajny, ale... :roll: Zraziło mnie beznadziejne sterowanie. Z tego co słyszałam, w dwójce jest lepsze, więc muszę ją zdobyc. Do gry podchodzę z dystansem, bez szaleństwa. Jest w porządku, ale nic poza tym. Nie porównuję jej nawet do Morrowinda ( moim zdaniem najlepszej gry tego gatunku)albo NWN. Zobaczę czy moje zdanie zmieni się, jeśli dorwę drugą częśc.

Mati_00 
Upiory Pierścienia

Posted: Sat Oct 22, 2005 3:47 pm   

ja wlasnie sobie dzisiaj chyba pozycze tego gothika 1 i sobie pogram troszku... zobacze co i jak :]

Platon

$Glutek$ 
Wieża Wartownicza Amon Sul

Posted: Tue Nov 01, 2005 12:36 pm   Brak mi słów...

Przeszedlem Gothica-4 razy
Gothic 2 -3 razy
Gothic NK-1 raz,powniewaz to jest prawie identyczne co Gothic 2
I czekam na Gothica 3,lecz boje sie czy mi to wypali:/
Oby...pozdro dla fanów...

żegnajcie...

Młot Świtu 
Pod Rozbrykanym Kucykiem

Posted: Mon Nov 14, 2005 12:54 am   

Gothic to definitywnie moje ulubione cRPG. Ma klimat, duszę i to COŚ czego nie ma żadna inna gra.. . ;>
"Witam cię, byś wiedział, że jesteśmy cywilizowanym ludem. Kiedy spotkałem niejakiego Jarona Wiecznego rzekł mi: Wraz z wielką mocą i władzą przychodzi, rzecz jasna, wielka odpowiedzialność. Gdy ujrzałem deformacje jego ciała, uwierzyłem." - Młot Świtu.

Klimen 
Sielanka Hobbitonu

Posted: Tue Nov 22, 2005 9:56 am   

Gothic to wspaniała giera!
Przeszedłem obie części, dodatku niestety nie. Gra naprawdę mi się podoba (oryginalna dwójka w pudełku dumnie stoi na mojej półce do dziś). Jeden drobiazg, któy mnie zraził to łatwość, z jaką pokonałem głównego bossa grając magiem ognia. Bo czy to normalne, żeby finałowa walka trwała 1.5 sekundy?! Programiści przegięli z mocą jednego zaklęcia. Sam słyszałem jak mój kumpel grający paladynem męczył się z tym bossem z 15 minut...
A jak sądzicie będzie wyglądała fabuła trójki? Pewne wskazówki daje zakończenie Gothica 2, ale...? No i jak Waszym zdaniem skończy się cała trylogia?
Pozdrawiam.

Morgoth 
Pod Rozbrykanym Kucykiem

Posted: Tue Nov 28, 2006 9:11 pm   

Grałem w gothica 1 i 2. Mam Noc Kruka, ale jeszcze nie grałem. W 1 byłem Magiem Ognia - poźniej Wody. W 2 rownież Magiem Ognia. Obie czesci bardzo mi sie podobały i grałem w nie godzinami. Ta gra nigdy mi sie nie znudzi.

Włóczykij 
Martwe Bagna

Posted: Wed Nov 29, 2006 4:06 pm   

Hey ma ktoś Gothica 3... bo ja juz mam :P :P:P Trójka jest...cudowna i wielka... ale straciła nieco na magiczności... dla mnie najlepsza będzie zawsze 2ójka :P

Mnichu19 
Sielanka Hobbitonu

Posted: Wed Jan 31, 2007 4:54 pm   

Teraz męcze Gothica 3 muszę przyznać że gierka jest naprawdę dobra.
Pierwsza część, jak i druga miały masę bugów, a w trójce jest ich o wiele mniej.
POLECAM!!!

Ciern 
Wieża Wartownicza Amon Sul

Posted: Fri Feb 02, 2007 4:10 pm   

Uwielbiam Kocham i cenię. Gothic I przeszedłem 4 razy, gothic II 2 razy, Gothic II NK 4 razy, Gothic III mam ale czekam na sprzęt. Najczęściej zostaje najemnikiem->łowcą smoków. Masz rację, zero nieliniowości. Polecem serdecznie wszystkim.
http://img111.imageshack....729/trolpb6.png

Czarodziej
Pod Rozbrykanym Kucykiem

Posted: Sat May 19, 2007 8:44 pm   

Gothic jest jedną z najlepszych gier w jakie dotychczas grałem , ogólnie jest świetny , ten świat , magia itd..... Polecam wszystkim :) PzD

Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to: