Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Posted: Sat Mar 19, 2005 9:55 am Głosowanie na najlepszy wiersz!
Wiersze już są, wprawdzie z małym opożnieniem ale są:P . Dadaje ankiete - mozna zaglosowac na kilka wierszy (tj 3). no i tyle .
A i można glosowac do 10.04.05 - i wtedy tez bedzie rozwiazanie konkursu.
zapraszam do glosowania!
_________________ "But long ago he rode away,
and where he dwelleth none can say;
for into darkness fell his star
in Mordor where the shadows are."
ja tam sobie pozwole wtracic swoje trzy grosze... nie jest powiedziane, ze nie mozna komentowac
IMHO na pochwale zasluguje tylko i wylacznie wiersz #1. dlaczego? bo tylko on jest wierszem (jestem tradycjonalista, wiersz musi miec rytm, wyjakiem sa dla mnie tylko haiku, ale o tym pozniej) i tylko on wymagal od autora/autorki pracy. kazdy inny jest tak zwanym wierszem do szuflady nie chce tutaj obrazac autorow, ale aby wiersz bialy niosl jakies przeslanie jest wymagany naprawde niezwykly kunszt literacki. w innym przypadku tylko autor wie, co chcial przekazac. i nie ma w tym sumie nic zlego, bo wiersze mozna pisac tez tylko dla siebie, niektorym to pomaga. ale zapisywanie slow ktore sie cisna do glowy i opatrywanie ich tytulami prawdziwym kunsztem nie jest.
jakis czas temu dosc glosna byla na necie pewna sprawa, gdzie jakis portal z poezja oglosil konkurs wlasnie na wiersz. nie pamietam szczegolow, grunt, ze do jakiegos tam scislego finalu dostal sie "wiersz", ktory po zakonczeniu calej akcji zostal bezlitosnie obnazony przez autora. otoz byl nim po prostu zwykly internauta, ktorego smieszyly owe biale wiersze i postanowil cos sprawdzic. napisal rozne pierdoly, zupelnie nie powiazane ze soba, nadal im jakis tam tytul (cos zwiazanego ze smiercia o ile mnie pamiec nie myli) i wyslal. i, jak juz wspomnialem, doszedl do scislego finalu ludzie dopatrywali sie w tym przypadkowym zbitku slow jakis niesamowicie glebokich tresci. sprawa wywolala spore poruszenie, caly zapis mozna jeszcze chyba znalezc gdzies na usenecie albo jakis forach dyskusyjnych.
wspomnialem o haiku. nie chce mi sie tlumaczyc co to jest, jak ktos nie wie niech spyta googla ale do rzeczy... moja znajoma, dzieki ktorej w sumie haiku odkrylem, razu pewnego zamiescila swoje zdjecie z profilem na jakims serwisie randkowym. jest naprawde ladna kobieta, takze na brak maili nie mogla narzekac. no i o co chodzi... w profilu wpisala wlasnie, ze uwielbia haiku. i dostala tak niesamowita ilosc tak niesamowicie marnych, tworzonych na poczekaniu haiku, ze szkoda gadac
podsumowujac: pomimo tego, ze wiersz #1 doskonaly nie jest i w kilku miejscach ma lekko zaburzona strukture, to jednak na tle pozostalych wypada znakomicie. jako jedyny ma jasny przekaz (dodam, ze bardzo inteligentny), a jego stworzenie na pewno wymagalo pewnego nakladu pracy.
i powtorze jeszcze raz - nie chce obrazac autorow pozostalych wierszy, szanuje to, ze dostrzegaja w swoich wierszach jakies przeslania. jednak jezeli to ma byc konkurs, to goraco wszystkich zachecam do glosowania na #1.
co niniejszym czynie i ja
_________________ v3rt (malpa) o2 (kropka) pl
---------------------------------------
v3rt on #perverts @ IRCnet
GG # 2143856 | ICQ # 164660564
---------------------------------------
Always look on the bright side of life
Posted: Sun Mar 20, 2005 11:43 am
Mnie zachwycił również 5 jak również podobał mi się 1.
_________________ Nie gardź jednak legendami, dziedzictwem odległych wieków, często bowiem się zdarza, iż stare niańki przechowują w pamięci wiadomości, które niegdyś największym nawet Mędrcom oddały usługi."
jak widzicie mamy remis, wierszu 1 z 5. na poczatkui pislaem ze bedzie tylko jedna nagroda... ale... i bedzie jedna zrobimy tak:
do konca kwietnia autorzy wierszy 1 i 5 przysla mi po jeszcze jednym wierszu. wtedy tez zrobimy druga ankiete i wylonimy zwyciesce (ale bedzie mozna juz glosowac na jeden tylko wiersz). a i nei myslcie ze ja nei wiem kto napisal zwycieskie (z 1 tury) wiersze nie probujcie wiec przesylac jesli to nei o was chodzi .
do 1. 05.2005 autorzy wierszy 1 maja przeslac mi (no chyba zxe nei chca jzu brac udzialu, wtedy to druga osoba wygrywa) jeszcze jeden wiersz.
do 20.05 - glosowanie- 2 tura
20.05 - rozwaizanei ostateczne (no chyba ze znowu bedzie remis albo mi cos wypadnei )
dziekuje za uwage
a i prosze sie nei ujawniac kto co napisal bo bedzie dyskfalifikacje
Galad
_________________ "But long ago he rode away,
and where he dwelleth none can say;
for into darkness fell his star
in Mordor where the shadows are."
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum