Władca Pierścieni / Tajne Forum Fantasy Forum Index
Główna: Władca Pierścieni, Hobbit, Zwiastuny
Katalog: Strony fantasy
Polecane: Opowieści z Narnii, Wiersze miłosne, NLP
Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy
Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  StatisticsStatistics
RegisterRegister  Log inLog in  AlbumAlbum  Chat

Previous topic «» Next topic
Gdybys byl wojownikiem w Srodziemiu, w co bys byl uzbrojony?
Author Message
EMEF 
Pod Rozbrykanym Kucykiem

Posted: Sun Dec 25, 2005 9:16 pm   Gdybyś był wojownikiem w Śródziemiu, w co byś był uzbrojony?

Właśnie - jaka by była Wasza decyzja??
W miarę wiedzy uzasadnijcie swój wybór.
Ja osobiście był wziął łuk z Lothlorien, nóż w jaki uzbrojony był Legolas, kolczuga z mithrillu podobna do tej jaką nosił Frodo i kołczan pełen strzał.
Albo kuszę uruków, jakie pokazał P.Jackson w Dwóch Wieżąch. Bardzo ładne :roll: Tyle że elfowi nie przystoi (a ja jestem do elfa podobny jak mówi wielu).

Wotz 
Upiory Pierścienia

Posted: Sun Dec 25, 2005 10:43 pm   

No więc fascynują mnie elfickie miecze. Ryciny iich ogólne piękno.

Dzilo ich jest wręcz powalające. Koniecznie miecz dwóręczny.

Kolczuga. Pewnie wszyscy wybiorą tzw. "Dar z Mori" czyli taką jaką miał Frodo. Osobiscie strasznie mi sie niepodobała. Taka pozerska i złota. Krasnoludzką i owszem wziąłbym. Ale koniecznie srebrną.

Do tego błaszcz z białym drzewem i walecznego ogiera.

No niezapominając o łuku z Lorien. Bo zawsze trzeba mieć jakąś broń do walki na odległość.
A liczba jego: sześćset sześćdziesiąt sześć

Milva 
Moriannon I Brama Mordoru

Posted: Sun Dec 25, 2005 11:30 pm   

Uuu, gdyby ktoś dał mi możliwość wystrojenia się w co tylko miałabym ochotę... ;) Niedoczekanie moje. Ale pomarzyć wolno :P
Po pierwsze i najważniejsze - w ręce jakiś porządny mieczyk. Wykuty przez elfy, ale gdybym mogła sama wybrać sobie jego kształt, długość i całą resztę... Na pewno byłoby to coś na podobieństwo Glamdringa, o którym marzę i na razie poprzestaję na marzeniach :P Zmieniłabym tylko jedno: zamiast miecza dwuręcznego, zażyczyłabym sobie długi albo krótki.
Ubranko lekkie, bez obciążania się ciężką zbroją. W żadnym wypadku nie założyłabym pełnej płytówki ani kolczugi... No, chociaż taka mithrilowa byłaby mile widziana. Ale SREBRNA. Wotz ma rację. Złoto jest pozerskie i brzydkie :D . A na zbroję czarny, aksamitny :lol: kaftanik z wyhaftowaną srebrną, ośmioramienną gwiazdą Synów Feanora... :green:
Płaszcz, buty i cała reszta - czarna :) Ze srebrnymi aplikacjami 8)
Jako broń dystansową ... Co prawda w żadnej z książek Mistrza nie spotyka się takiego urządzenia, może technologia w Śródziemiu nie stoi na takim poziomie... Wybrałabym kuszę :) Nie bojową, raczej myśliwską. Lżejszą i celniejszą.
Szczerze mówiąc, to śmiać mi się chce, na myśl o mnie samej w takim stroju :lol:
Może lepiej gdybym wybrała inną alternatywę: czarny strój, bez zbroi, sztylecik, kusza, maska na twarzy... Standardowy wizerunek łotrzyka. Chyba czułabym się w tym lepiej :lol: . Nie chyba. Na pewno.

EMEF 
Pod Rozbrykanym Kucykiem

Posted: Mon Dec 26, 2005 10:01 am   

właśąnie! Zapomniałem o bardzo ważnej rzeczy - różdżce! Ale nie takiej drewnianej paskudnej powykręcanej jaką miał Gandalf. Bardziej mi przypadła do gustu różdżka Sarumana :mag:

Varken 
Wieża Wartownicza Amon Sul

Posted: Mon Dec 26, 2005 1:15 pm   

Uzbroiłbym się w dwa sztylety, elficki łuk oraz srebrny miecz półtoraręczny. Po za tym oczywiście kolczuga z mitrilu i stalowe buty. Na moją kolczugę narzuciłbym płaszcz elfów i kołczan strzał.

EMEF 
Pod Rozbrykanym Kucykiem

Posted: Mon Dec 26, 2005 1:59 pm   

W stalowych butach daleko byś nie zaszedł :green:

elistir 
Jaskinia Sheloby

Posted: Thu Dec 29, 2005 12:43 am   

Odciski murowane :lol:

Złoto? Nigdy w życiu! Co ja dres jestem? :lol: Srebrne musi być, rację macie Wotzu kochany i Milvo droga!

łuk bym miała, jak mniemam i sztylet jakiś za butem :green: A miecz taki jakiś leciutki (wiem, nieprofesjonalne słownictwo, ale ja się nie znam :P )... albo szablę lepiej. Tak z polska ;)

Ayleen 
Wieża Wartownicza Amon Sul

Posted: Thu Dec 29, 2005 11:01 pm   

i żupan oraz pas z kutasami :D

Ja bym chciała mieć katankę elficką, na przekór bez łuku (dla większego bezpieczeństwa otoczenia) ubranko zwiewne w zielono - maskujących kolorach, do tego płaszcz z Lothrien, wysokie, wygodne, skórzane (irha) buty, hmm... coś jeszcze? pewnie jakiś sztylet.
Strój bardziej do walki z ukrycia (skrytobójca może :roll: ) Moge ruszać.

Arina 
Mallorny Lothlórien

Posted: Fri Dec 30, 2005 3:24 pm   

Kolczugę z mithrillu jak najbardziej, do tego miecz elfickiej roboty, najlepiej 'jedynkę', bo dwuręczny to trochę dla mnie za ciężki. Mogłabym pokusić się też o nóż bądź sztylet, bo mieczem wszędzie nie pomachasz;). D łuków nigdy nie mogłam się przekonać;P

|Henry Albraight|

Nimloth 
Jaskinia Sheloby

Posted: Fri Dec 30, 2005 7:05 pm   

Ja nosiłabym ciemnozielony, zniszczony elfi płaszcz,obowiązkowo z kapturem na głowie.Uzbrojona byłabym w sztylet podobny do Angrista (haha,skrytobójca :twisted: ), miecz (wykonany przez krasnoludzkich mistrzów,może przez Telchara... :roll: ),ale używany tylko w kryzysowych sytuacjach, i obowiązkowo duży elficki łuk.I żyłabym na jakimś pustkowiu...najlepiej w Mrocznej Puszczy..ach.. :roll:
Dziwna rzecz z tymi rzekami i drogami.Widzi się je jak pędzą w nieznane i nagle nabiera się strasznej ochoty,żeby samemu też znaleźć się gdzie indziej,żeby pobiec za nimi i zobaczyć,gdzie się kończą...

Ghash 
Pod Rozbrykanym Kucykiem

Posted: Mon Jan 02, 2006 4:08 pm   

Pomyślmy...
na polowania, czy życie w lesie wybrałabym: krótki łuk z lekkim refleksem, jakim posługiwały się elfy z Mrocznej Puszczy, to tego nóż myśliwski i płaszcz
na bitwy: włócznia (jak Aiglos Gil-Galada), krótka kolczuga, karwasze i nagolenniki

Neder an Firiath beraid gwanno

Nine for the Mortal Man doomed to die

Dziewięć dla śmiertelników, ludzi śmierci podległych

Maedllion 
Pod Rozbrykanym Kucykiem

Posted: Wed Jan 04, 2006 12:11 pm   

Polowanie i takie tam : płaszcz z kapturem takie jakie nosili łucznicy Faramira o w kryjówce Henneth Anun, łuk refleksyjny plus nóż na wilki.

Bitwa : kolczuga najlepszej krasnoludzkiej roboty. Szyszak na wzór Gimlego + misiurka. Buty elfów. Nagolleniki krasnoludzkiej roboty także. Broń dystansowa to łuk LEgolasa. Broń rezerwowa - sztylet. Bron podstawowa - Włocznia "Aeglos"

Mati_00 
Upiory Pierścienia

Posted: Wed Jan 04, 2006 4:14 pm   

kupilbym miecz na midle-earth.allegro.gon i bym biegal...a tak na serio to chcialbym byc wyposazony w elficka zbroje, i rowniez elficki miecz...reszta obojetna...a wierchowiec? ... hmm...oczywiscie że ze stajn...mordoru ;) , a tak na serio to z Rohanu

Platon

gordon148 
Sielanka Hobbitonu

Posted: Wed Jan 11, 2006 7:44 pm   

Ja bym się uzbroił w łuk z Lothlorien, kolczuga (najlepiej mithril), dwa lekkie miecze tak jak legolas.

Separatist
Sielanka Hobbitonu

Posted: Mon Jan 16, 2006 1:02 pm   

zbroja a la nazgul, czarny płaszczyk, koń ze stajni mordoru, miecz nazgula, buława króla taka jak w pojedynku z eowinąw PK, ew. maczuga Saurona :twisted: :witchking: :gollum: :balrog: :dark:

valaraukar 
Sielanka Hobbitonu

Posted: Mon Jan 16, 2006 3:44 pm   

Wźąłbym ze sobą Gronda, koronę z silmarilami, może sztylet Morgulu i pochodnię (aby podpalić białe drzewo) :balrog:

Esea seid 
Pod Rozbrykanym Kucykiem

Posted: Wed Dec 20, 2006 10:35 pm   

Osobiście mi by wystarczył zwykły miecz elfa i miejsce w ich szeregach i tak bym był dumny że mogę walczyć u ich boku.

No ale jak bym miał aż taki wybór to

Ja bym wybrał :
-zbroje elfa z lorien.
Miecz wykonany specjalnie dla mnie : klinka by była z najtwardszego metalu a rękojeść z metalu pokryty białym drzewem.
łuk jaki miał legolas zanim trafił do lorien.
Sztylet pipina
:tak(:

Keira 
Szara przystań

Posted: Thu Dec 21, 2006 9:18 am   

Co to jest klinka? :green:
BTW, rękojeść pokryta białym drzewem w jakim sensie? Materiałowym czy zdobniczym? ;)

I, na przyszłość, pomyśl o przecinkach :) Inkwizycja czuwa :P

B. Leśmian

Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version