Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Człowieku, Ty naprawdę jesteś straszny... No dobrze, więc może wyjaśnię o co mi chodziło. Rozmawiamy tu o tym, w co byśmy się uzbroili wyruszając na porywającą przygodę po Śródziemiu. Więc napisałam, że miecz. Uzasadniłam to miłością do tego typu broni i toczonych za jej pomocą pojedynków. Przepraszam, że nie rozpisałam się na temat innej broni którą wybrałam, na temat łuku. Już to nadrabiam.
Więc napisałam
Riatha wrote:
chociaż łuk też na pewno byłby przydatny
Miałam na myśli jego przydatność podczas polowań chociażby. Coś przecież trzeba jeść, a mieczem trudno raczej ubić sarenkę... Chociaż gdyby się postarać... Na pewno znalazłby się ktoś, komu udałaby się ta sztuka.
Tego typu broń na pewno przydałaby się też w walce na odległość. Zanim zmierzyłabym się z przeciwnikiem w walce na miecze, próbowałabym przebić go strzałą. Warto byłoby więc mieć łuk przy sobie.
eot
_________________ Przede mną przepaść, zrodzona przez winę,
przez grzech Twój, Boże!... Ginę! ginę! ginę!
Jan Kasprowicz
Posted: Sun Dec 31, 2006 5:21 pm
Riatha wrote:
Miałam na myśli jego przydatność podczas polowań chociażby. Coś przecież trzeba jeść, a mieczem trudno raczej ubić sarenkę... Chociaż gdyby się postarać...
Na pewno znalazłby się ktoś, komu udałaby się ta sztuka.
Nie zgodzę się z tym poglądem, chyba, że ktoś by rzucił mieczem w sarnę ale podejść zwierze tak blisko żeby je dźgnąć mieczem jest chyba niemożliwe. Ja również lubię miecze ale zdecydowanie dobrze jest nosić łuk przy sobie (oczywiście jeżeli ktoś umie z niego korzystać).
witam witam
podstawa:
miecz dwuręczny [jak zeskanuję rysunki to wrzucę mój ulubiony] choć takim zdobionym elfickim też nie pogardzę
strój: na wyprawę- taki jak zwiadowcy Gondoru albo skórzany z Białym Drzewem [super]
łuk na wszelki wypadek
fajnie gdybym umiałam podnieść taki wyj****any morgenstern jak Nazul
Topór!
No, a serio to chyba jakiś szary płaszcz a la elfy, łuk, miecz (made in Lorien). (Nie pogardziłabym też np. jednym z 3 pierścieni).
P.S.: Panowie o czymś zapomnieliście ;P
Jak zwiedzałam kiedyś z rodzicami jakiś zamek to tam były takie żelazne majtki dla rycerzy (które kupowała rodzina żony – no to było przemyślane – jeśli chcieli mieć wnuki). Więc chłopaki nie zapominać ;P
(Moderatora przepraszam wiem, że to nie na temat – nie obrażę się jak mi tą część posta wywalisz, ale nie umiałam się pohamować )
_________________ "Czy można mówić o jakim takim porządku,
jeżeli nawet gwiazd nie da się porozsuwać,
żeby było wiadomo, która komu świeci?"
z "Psalm" Wisławy Szymborskiej
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum