Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
No, takiego tematu chyba jeszcze nie było... A jak był to mnie oświećcie.. No ale jakie gazety kupujecie? Bądź kupowaliście? A może szukacie pism, które warto poznać?
No więc teraz zacząłem kupowaćMetal Hammera, kiedyśkupowałem Kawaii, ale czasy się zminiły, pismo zeszło na psy i chyba od roku nie miałem żadnego numeru w ręce... Czasem kupowało się jakieśgazety z grami, np. CD Action, ale to raczej rzadko, bo drogie toto było i czasami mało ciekawe... A potem okazało się, że mój sprzęt jest za stary, to przestałem sobie psućhumor nowinkami ze świata gier, skoro i tak nie mogęw nie grać... Gazet pokroju Popcorn czy Brawo nie kupuję, bo to tylko plotki i wzdychania do aktorów na topie... Ew. gwiazd muzyki... Zresztąte gazety jakieśnieciekawe mi sięwydają, nie mój styl, choćjak będzie plakat 'Knotów to kupuję, a gazetękomuśsięwciśnie... albo lepiej od kogoś plakat wycyganić, bo po co płacić Mi tam teraz MH wytarcza do zaspokojenia wiedzy o zmianach w świecie muzyki... tzn. muzyki, która mi odpowiada, a nie o kolejnych podbojach Britney, kolejnej operacji Pameli czy jeszcze innych bzdur...
:hmm: ja kupowałam "Przyjaicele z Zielonego Lasu", "Ciapek"... I "Śiwat Dzikich Zwierząt". I kolekcjonowalam "Wielka Encyklopedia Zwierząt" czy cs w tym sylu. Nic poza tym nie kupowałam
Siemanko!
_________________ "Masz świra to go hoduj" John Irving-Hotel New Hampshire.
Z gazet codziennych - Rzeczpospolita (http://www.rzeczpospolita.pl/) oraz życie Wołka (http://www.zycie.com.pl/);
Z tygodników - okazjonalnie Wprost i Newsweek;
Z miesięczników - PC World Komputer (brat prenumeruje) ale żadko zaglądam...
Kiedyś namiętnie czytałem Top Secret, do czasu jak wydawca "Bajtek" splajtował Potem krótka przygoda z Gamblerem (też padł) i nastał czas Resetu (część składy pochodziła z TS -- stronka zapaleńców podtrzymujących legende -> http://reset-forever.com/) który też czytałem do ostatniego numeru. Wraz z upadkiem Resetu zakończyła się moja przygoda z czasopismami o grach komputerowych.
Oczywiście kupowałem CD Action, Świat Gier Komputerowych, ale to były średnie pisma, i nigdy nie traktowałem ich jako "tych ulubionych"
Posted: Sat Dec 18, 2004 1:31 pm
Ja byłabym chora jakbym czegoś nie kupowała z czasopism czyli dużo by wymieniać.
Ostatnio się rozleniwiłam i tylko "Gwiady mówią", "Tele Świat" i "Super Express". Wcześniej " Kawai", "Mangazyn", "Secret Service", "Clik", " Fantasy Clik", "Cinema", "Magia i Miecz", "Feniks", "Nieznany Świat", "Czwarty Wymiar", "Playstation". No może tyle.
_________________ Nie gardź jednak legendami, dziedzictwem odległych wieków, często bowiem się zdarza, iż stare niańki przechowują w pamięci wiadomości, które niegdyś największym nawet Mędrcom oddały usługi."
ja glownie kupuje:
- Teraz Rock chyba najlepsze pismo o muzyce rockowej (jak i o metalu_
- Gitara i bas + bebny
- czasami Metal Hammer (nie zawsze) ale dosyc czesto.
Z codziennych to mam w domy wyborcza i rzeczpospolita ale tak naprawde zadko do nich zagladam (wole internet ) a z tygodnikow to mam (mam, no znaczy rodzice przynosza ) : polityka, wprost, nesweek
A no i kupuje focusa.
a chcialbym sie was zapytac co myslicie o filmach dodawanych do gazet? ja jest kupuje tych co nei mam ale potem no to mnie tak cos bierze jak bedzie dodany film za ktory dalem (oczywiscie nei z wlasnych ) jakies 80 albo 90 zl jak np. bylo z Czas Apokalipsy albo wieloma innymi filmami (teraz np. TRruman Show notabene swietny film )
_________________ "But long ago he rode away,
and where he dwelleth none can say;
for into darkness fell his star
in Mordor where the shadows are."
Joined: 11 Mar 2004 Posts: 227 Location: nowa era: Imladris
Posted: Sat Dec 18, 2004 7:01 pm
Truman Show był, jak dla mnie, okropnie przygnębiający..
a z gazet to mnie teraz mama męczy:
National Geographic: Original edition- po angielsku
Newsweek- po angielsku
Anglorama- "gazeta dla uczących sie języka angielskiego"
mamusia dba o moją edukację i chce żebym zdała CAE
a mi zalezy na tym, zeby zdać go lepiej niż fce.. ale jakos mnie do tych kochanych ćwiczonek (mam 3 książki z ćwiczeniami), angielskich lektur (zachęca mnie nauczyciel) ani do tych gazet jakoś nie chce ciągnąc
Posted: Sun Dec 19, 2004 12:51 am
Hmm.jakie ja kupuje gazety dobre pytanie? CDA, i to chyba wszystko aa... i jeszcze okazyjnie clicka. LEcz znam osoby które nic nie kupują (żadnych gazet zyja tylko kompem i TV horror przykład spytacie np. Kumpel z klasy. Wiem ze nikt go nie zna a to już nie moja wina:))
_________________ "życie to kabaret, nie warto z niego zchodzić z niego za szybko" Dudi (Mój wcześniejszy nick "Palmar" Jest to mój nick do testowania forum.
Kiedys był "Gambler", później "Komputer Świat" i oczywiście "WWW"
A teraz ?? Mam to ogromne szczęście, że rodzice mają salon prasowy i ... mam kilkaset tytułów pod ręką. Jak chcę coś przeczytać w weekend mogę sobie podjechać. Najczęściej "Nowa Fantastyka", "Teraz rock", "Hi" (zawsze trochę mozna język podszlifować), gazetki komputerowe bez płytek (te z płytkami są zafoliowane), czasem "National Geographic" albo "Neewsweek"...
Gazet zwykle nie zbieram, kiedyś tylko kolekcjonowałam "Zwierzaki" , "Świat Nauki" i "National Geographic" ( większośc po angielsku), teraz od czasu do czasu, zdarzy mi się coś kupić. Mam cały zbiór "Wprostów", które prenumeruje mój tata. Jest też kilkaset wyżej wymienionych tutułów, parę "Kocich Spraw" , kilkanaście "Metal Hammerów", conajmniej kilkadziesiąt "Guitar Playerów", "CD Actionów" i " Światów techniki" , "Clicków" i innych magazynów komputerowych. Znajdzie się też dośc duzo " Pań", "Elle'ów" "Twoich Stylów", które czyta moja mama , starych dzienników, parenaście " Nowych fantastyk", "Magi i Mieczów". Oprócz tego kupuję "Tele Tydzień", ale tych nie kolekcjonuję Wyrzucam, kedy skończy się program.
_________________ "Cóż jest większym darem nad miłość kota?"
Karol Dickens
nieczytam gazet, kiedyś był Teraz Rock, ale jak dla mnie strasznie sie zwaliło to pismo... w sumie to od początku takie było ale dopiero teraz przejrzałem na oczy:P
a teraz to czytam teledydzień czasami... no i przyjaciółke, albo inne babskie pisma mamy na kiblu czytam:P hyhyhyh... na tronie większość książek nawet przeczytałem^^
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum