Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Posted: Mon May 30, 2005 10:31 am Francja odrzuca Traktat konstytucyjny
Jaka jest wasza opinia? To pytanie ma oczywiscie drugie dno - czy jestes za traktatem w obecnej postac
Ja osobiscie sie ciesze - Konstytucja jest złym projektem na dzien dzisiejszy. Nie podoba mi sie to nagle pospolite ruszenie, agrumentowane tym, ze trzeba szybko napisac i ratyfikowac konstytucje bo okazuje sie, że ciezko zarzadza sie UE z 25 panstwami. Gdy traktat Nicejski byl podpisywany (2001) bylo wiadomo, ze dojdzie 10 nowych panstw. Wszak traktat akcesyjny podpisano w 2003 roku - to naprawde mala roznica w polityce na taka skale.
To tak w ramach rozpoczecia - jesli dyskusja rozwinie sie, przytocze pare absurdow z "konstytucji"
Joined: 12 Aug 2003 Posts: 820 Location: z miasta artystow...
Posted: Mon May 30, 2005 6:18 pm
Jasne było, że Francja odrzuci propozycje Traktatu Wiadomo, jak cenili, i nadal cenią, sobie niepodległość, którą wspólna konstytucja niestety ukraca... W ogóle pomysł z ujednoliceniem ustawy zasadniczej jest baaardzo kiepski i, mam nadzieje, wszystkie głosowania pokażą, że nikt tego nie chce... Zresztą tak czy siak - swoim głosowaniem Francuzi zawetowali już cały projekt - wiadoma sprawa, że bez nich nie wchodzi to w gre
Pozdrawiam.
_________________ Chcąc mnie sądzić nie ze mną trzeba być, lecz we mnie.
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum