Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Joined: 12 Aug 2003 Posts: 820 Location: z miasta artystow...
Posted: Tue Jan 04, 2005 10:58 pm Forum
Widać małe zmiany Ale nie martwcie sie, to tylko chwilowe... Baza danych jest cała, ani serwer nie padł ani nic.
Po prostu phpbb jest upgradeowane i w niedługim czasie wszystko powinno wrócić do starego stanu
Jak na razie jest co jest.
Pozdrf od moderacji
_________________ Chcąc mnie sądzić nie ze mną trzeba być, lecz we mnie.
Posted: Wed Jan 05, 2005 11:41 am
Eh, a ja już spanikowałam, że mam znów awarię komputera.
_________________ Nie gardź jednak legendami, dziedzictwem odległych wieków, często bowiem się zdarza, iż stare niańki przechowują w pamięci wiadomości, które niegdyś największym nawet Mędrcom oddały usługi."
Joined: 12 Aug 2003 Posts: 820 Location: z miasta artystow...
Posted: Wed Jan 05, 2005 3:10 pm
Psiakrew, nagg...
Ja tylko żartowałem z tym, ze nas zhackowali
Jakby co masz backupa sprzed tych 2 tyg, jakoś przeżyjemy
Damy rade, heh Pierwszy raz zaatakowani przez hackera, nieźle... To pokazuje, ze mamy juz pewna renome
Oby to sie juz nie powtórzyło wiecej
Pozdrf.
_________________ Chcąc mnie sądzić nie ze mną trzeba być, lecz we mnie.
narazie styl wladcapierscieni.com jest uszkodzony i niekomplety - dla komfortowej pracy polecam zmiane na sloneczne, lub tajne forum.
EDIT:
W ramach wyjasnienia. Serwer został prawdopodobnie zaatakowany przez hakera. Celem jednak nie byl nasz skromny portal, ale serwer jako taki. Dlatego my dowiedzielismy się o tym ostatni. Host rozpoczą gorączkowe aktualizowanie for na najnowsza wersje phpbb 2.0.11, nie zwracajac uwagi, ze nie jest to zwykle forum phpbb tylko jego modyfikacja - stad ten bajzel.
Baza danych nie ucierpiala.
Moga wystapic jakies "nieprawidlowosci". Duzo pracy bylo z odkrecaniem tego wszystkiego - pierszy raz sie spotkalem z taka sytuacja.
Ponadto staram sie conajmniej raz na dwa tygodnie robic kopie zapasowa bazy, wiec na wypadek armageddonu nie stracimy wszystkich postow etc.
Jeszcze raz przepraszam za zamieszanie i prosze o wyrozumialosc.
Styl wladcapierscieni.com bedzie powoli dochodzil do siebie, ale nie uznaje tego za priorytet. Awaria forum polknela mi jeden dzien. Musze zajac sie tez stawianiem innych for, oraz sprawami nie-internetowymi.
nagg
Jedziemy na wersji beta skryptu. Mogą sie pojawiąćbłędy (jak ten z kasowaniem postow) bardzo proszę o informowanie mnie tutaj o wszelkich anomaliach.
Przez najblizszy czas forum ttrzeba traktowac nieco ulgowo - to znaczy wybaczyc mu, ze odmawia posluszenstwa Posty mozna normalnie pisac. Nie powinny byc juz zagrozone
nagg
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum