Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Widziałem i uważam, że nie przeskoczył poprzeczki postawionej przez pierwszą część. Początek zalatuje nudą, a wywody filozoficzne Merovinga czy Smitha przyprawiają o ból glowy. Ciekawa jest jedynie naszpikowana efektami końcówka,,,,, ale po co oglądać film dla efektów?
Jeśli bawić się w recenzje, to ze względu na swoich pamiętnych przodków, Matrix Rewolucje otrzymuje ode mnie ocenę 6/10.
A co lubię najbardziej?? hmm.... oto pewna lista:
0) Władca 1,2,3
1) Obcy: 8 pasażer Nostromo
2) Piękny umysł
3) Star Wars: epizod V.
_________________ "Gdyby nie było ciemności, nigdy byśmy się nie dowiedzieli o istnieniu gwiazd." - Palin Majere
Posted: Mon Dec 08, 2003 6:10 pm
Mi siem jeszcze podobał ,,The rIng"(nie wiem moze juz o tym byla mowa). Stwierdzilam, ze ja sie nie boje ,ale jak film sie skonczyl to przez cala noc wydawalo mis ie ze ktos chodzi po domu, a najgorsze bylo to ze odrazu po filmie zadzwonił GłUCHY TELEFON. Co do tego czy ni8e jestem strachliwa to mam wątpliwości. mam pare pytań do tych ,którzy oglądali bo w filmie moim zdaaniem były pewne niejasności:
Jak Samara zrobiła film?
i
Czemu chłopiec musiał skopiować kasetę?
_________________ An si Tintalle Varda Oiolosseo ve fanyar maryat
Elentari ortane ar ilye tier undulave lumbule...
Posted: Mon Dec 15, 2003 2:35 pm
wczoraj znow leciał Leon zawodowiec.. i ja znow ryczałam ... :cry: :cry: nie wiem czemu ostatniue moemnty tego filmuy potrafia mnie do sentymentalnego szału doprowadzic.. ef..
a to moj ulubiony cytat filmowy..
- Co robisz? on juz nie zyje..jest sztywny...
Koles otrzepuje garnrekawy
- Zniszczył moj garnitur..
:wink:
Posted: Mon Dec 15, 2003 2:41 pm
Ja jeszcze uwielbiam Killer- zawsze kiedy go oglądma smieje się do rozpuku( nie ważne czy leci pierwszy czy 85 raz_
A tekścik:jest dużo..
-Wąski jestem
-widze
-Siara,,i wszystko jasne
Sama się zawiązałam, sama się odwiązałam...
-Ale ze mnie głuoia nimfomanka
Noi oczywiście piosenka ,,Orła cień" w wykonaniu zabójczego Stuhra...
_________________ An si Tintalle Varda Oiolosseo ve fanyar maryat
Elentari ortane ar ilye tier undulave lumbule...
Posted: Sat Jan 17, 2004 11:03 pm
Oj jak zobaczyłam ten temat to nie mogłam się powstrzymać filmy, filmy, filmy -jedna z moich wileu pasji. Oczywiście nie wyświetle tu dokładnie dlaczego te a nie inne bo bym musiała napisać wielki essej na temat każdego ale przynajmniej wymienię.
A do moich ulubionych należą -
- Requiem dla snu - film który zrobił na mnie największw wrażenie ever i jeszcze ta muzyka.
- Filmy Tarantina a zwłaszcza Pulp Fiktion i Kill Bill - polewka z komerchy i ta muzyka
- Filmy Lyncha - Prosta historia, Dzikośc serca, Blue velvet
- Filmy Buza Luhrmana - Romeo i Julia i Moulin Rouge - za montaż i zdjęcia
- Hero i Przyczajony Tygrys Ukryty smok - za niezwykły klimat
- Telefon - za pomysł
- filmy Burtona - pierwsze Batmany i Jeździec bez głowy - za absolutne mistrzostwo w operowaniu światłem i tekstem
- Ziemia niczyja - absolutna rewelacja - dwa dni dochodziła do siebie po zakończeniu
- Arizona dream - Świetna fabuła, świetna muzyka i Johny :wink:
- Moje własne Idaho - ku pamięci Rivera
Moje ulubione filmy:
1WP Oczyeisće
2.Matrix 1 bo reszta to nie za bardzo dla mnie
3.Goście gośie z Jeanem Reno-zawalista komedia
4.Indiana Jones
5.Ronin
Posted: Thu Feb 12, 2004 9:14 pm
Straszny Film 2 w ogóle mi się nie podobał. Jedynka to co innego. Niedługo w kinach będzie 3, parodia m.in. Znaków i The Ring, widziałem trailer, zapowiada się ciekawie.
A co do Johhny'ego Englisha to nie rozumiem czemu wszyscy tak naskoczyli na ten film, mi się podobał.
_________________ "Tolkien - był Gandalfem, Czarodziejem bez wieku kształtującym przeznaczenie wielkich królestw."
Posted: Sat Mar 06, 2004 3:36 pm
Czy widzieliście kiedyś moze film 'Willow'? Ostatnio chyba leciał w telewizji. Co o nim myślicie?
Ja się na tym filmie wychowałam, potem nie widziałam go przez bardzo, bardzo długi czas aż kiedyś natrafiłam na niego w TV. Chyba puścili go pod wpływam ostatnio szerzącej się popularności fantasy... Aż się wzruszyłam
No i podobno wytwórnia Disneya ma kręcić adaptację książki L.S. Lewisa "Lew, czarownica i stara szafa". Ciekawe co z tego wyjdzie. Starej wersji nie widziałam już ...nie pamiętam od kiedy ale zawsze wspominam tą ekranizację z dużym sentymentem. mam nadzieję, że nowej wersji nie skomercjalizują zbytnio...
no i wg wiadomosci onet.pl ma wystepwac Nicole Kidman. Chyba dobrze...
A tutaj caly artykul dla zainteresowanych:
Nicole Kidman wśród karłów i smoków
Nicole Kidman
Jak donoszą australijskie media, Nicole Kidman przyleciała do tego kraju z sekretną wizytą by rozmawiać o swoim udziale w przygotowywanej ekranizacji "Lwa, czarownicy i starej szafy", z cyklu "Opowieści z Narnii" C.S. Lewisa.
Produkcję tę sfinansują Disney oraz Walden Media. Za kamerą w czasie realizacji stanie Andrew Adamson, autor "Shreka". Premiera "Lwa, czarownicy i starej szafy" zaplanowana została na Boże Narodzenie 2005 roku.
Nie wiadomo, jaką rolę w tej produkcji miałby przyjąć Nicole Kidman, ale wydaje się ona bardzo odpowiednia do roli złej Białej Czarownicy. To właśnie za sprawą jej magicznej mocy w Narnii panuje wieczna zima. Głównymi bohaterami filmu będą Peter, Susan, Edmund i Lucy, którzy przez przejście w magicznej szafie trafiają do krainy mówiących zwierząt, karłów, smoków i innych tajemniczych stworzeń - Narnii.
W mediach pojawiło się już pierwsze ogłoszenie, które oficjalnie informuje o podpisaniu umów i rozpoczęciu przygotowań do prac nad tym projektem.
Onet.pl
Zapowiada si eciekawie...
_________________ "But long ago he rode away,
and where he dwelleth none can say;
for into darkness fell his star
in Mordor where the shadows are."
Posted: Sun Mar 14, 2004 12:28 pm
Szczerze mówiąc nie przeycztałam ani jednej książki tego wielkiego przyjaciela Tolkiena, ale cieszę się z ekranizacji oraz z faktu, że Kidman w niej wystąpi...
A co do tematu:
1. Niezaprzeczalnie "Star Wars" (Orginalna Trylogia zawsze i wszędzie rządzi)
2. Ścigany z Harrisonem Fordem
3. Indian Jones również z powyższym (oj opóźni się premiera czwatej części opóźni... :cry: )
4. Mały Wielki Człowiek z Dustinem Hoffmanem
Chyba zbyt oryginalna nie bede jesli napisze, ze na pierwszym miejscu są u mnie niezaprzeczalnie wszystkie trzy czesci wladcy...dalej natomiast:
-Bram Stoker's Dracula-za niesamowity klimat,
-Moulin Rouge-za co...hmmmm chyba za to,z ze pomijajac powyzsze jest to jedna z najpiekniejszych historii milosnych jakie znam
-A dalej...dalej unosza sie niezliczone ilosci fantastycznych filmow, które niezwykle mnie urzekly,a zeby je wymienic musialabym cala noc spedzic przed komputerem. (Gladiator, Braveheart, Patriota, Tytus Andronicus[za pokretnosc], Tanczacy z wilkami imiliony, miliony innych)
A co do poprzednich postow... Ja wklejam "aktualne" informacje -ku mojemu niewyobrazalnemu smutkowi ;(
Jak Kidman wiedźmą nie została (Megafon.pl/Coming Soon, NN/11 marca 2004 09:56)
Nicole Kidman
Wbrew wcześniejszym informacjom Nicole Kidman nie podpisała kontraktu na występ w filmie "Lew, czarownica i stara szafa".
Kilkanaście dni temu w prasie ukazały się informacje o tym, że Kidman pojawiła się w Nowej Zelandii, gdzie z producentami filmu odwiedzała ewentualne plenery. Następnie podano informacje, iż australijska aktorka podpisała kontrakt. Kidman miała pojawić się w filmie jako Białą Wiedźma.
Tymczasem okazuje się, iż informacje te były niezupełnie prawdziwe. Studio odpowiedzialne za produkcję filmu, Walden Media wydało właśnie oświadczenia z którego wynika, iż Nicole Kidman nie jest brana pod uwagę. "'Lew, czarownica i stara szafa' to projekt, który także u nas wywołuje wielkie podniecenie" - mówi rzecznik Walden Media Alison Lehrer. "Niestety informację na temat Nicole Kidman nie są prawdziwe. Mamy jednak nadzieję, że już wkrótce będziemy mogli podać inne równie ciekawe wiadomości dotyczące obsady" - dodał.
_________________ 'Gęthwin?Ť!' cried Eomer. 'Gęthwin?Ť for the Mark!'
Ja ostatnio zobaczyłem (dopiero) i bardzo żałuję że tak późno "Piratów z Karaibów". Bardzo mi się podobał i Legolas fajnie grał . Najbardziej mi się podobali piraci w blasku księżyca
_________________ "Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu"
Posted: Tue Mar 16, 2004 9:00 pm
No Dżonni rulezzzzzzz Piraci sa świetni. Zabawa konwencjami. Fajne poczucie humoru, najmilsza niespodzianka zeszłego roku A kpt. Sparrow jest genialnie zagrany. widac że Depp ma poczucie humoru...o urodzie nie wspominając A dziewczyny uganiają sie za Dzonnim w kazdej postaci
_________________ Spokój złoty i niesłychany
Pocałunki zielone jak paproć K. I. Gałczyński
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum