Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Miłość od drugiego wejrzenia (za pierwszym byłam zmęczona po kilkunastu godzinach bieganiny i zasnęłam) 'Fight Club'. I Edward Norton, który poza tym, że jest wspaniałym aktorem, mogłabym go zjeść (ciii... tego nie było)
_________________ Pozytywne nastawienie nie rozwiąże naszych problemów, ale może da się
w ten sposób przekonać ludzi, że warto próbować.
Posted: Mon Jul 16, 2007 1:12 pm
A propos Edwarda - "Malowany welon". Bardzo mi się podobało, popłakało i poprzeżywało. No ale ja lubię od czasu do czasu jakiś melodramat obejrzeć, szczególnie kostiumowy. Owszem, przewidywalny (jak większość melodramatów ), ale ze względu na walory aktorskie, widokowe, muzyczne myślę, że warto Chyba, ze ktos z natury rzeczy nie lubi tego gatunku
_________________ Spokój złoty i niesłychany
Pocałunki zielone jak paproć K. I. Gałczyński
'Donnie Darko'
Bardzo długo mnie do tego filmu trzeba było przekonywać. Dopiero za drugim razem zaczęłam oglądać z zainteresowaniem i mnie wciągnął. To jest chyba jeden z najlepszych filmów na świecie, choć deprechę się łapie jak nie wiem co. I teorii ma się tyle, że może się mózg zagotować
_________________ Pozytywne nastawienie nie rozwiąże naszych problemów, ale może da się
w ten sposób przekonać ludzi, że warto próbować.
Joined: 28 Nov 2006 Posts: 390 Location: z wioski podlaskiej
Posted: Thu Aug 02, 2007 7:32 am
Trio z Belleville
Czemu warto obejrzeć?
1. wspaniały majstersztyk klasycznej animacji z elementami grafiki komputerowej bez zachwiania estetyki klasycznej animacji.
2. świetna muzyka (jazz, swing) utrzymująca nas w klimacie lat 30/40.
3. film animowany z TREŚCIĄ, nie disneyowska szmira tylko prawdziwe dzieło sztuki. Groteska (fascynacja brzydotą, heroizm babci, karykatura francuskości i amerykańskości) i kolejowe marzenia senne grubego psa z karykaturalnie małymi nóżkami szczekającego na pasażerów wagonów.
Boskie; ] polecam !
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Posted: Fri Aug 10, 2007 11:58 pm
Włóczykij wrote:
nie disneyowska szmira tylko prawdziwe dzieło sztuki
Weź pod uwagę, że adresat filmów Disneya jest inny niż "Tria z Belleville".
Poza tym film animowany o przesłaniu prorodzinnym nie zasługuje chyba na miano szmiry. "Król Lew" czy "Pocahontas" to klasyka animacji. Piękne filmy. DLA DZIECI i nie tylko - nie dawno oglądałam "Króla Lwa" i byłam nim zachwycona tak jak i 13 lat temu
Joined: 28 Nov 2006 Posts: 390 Location: z wioski podlaskiej
Posted: Sat Aug 11, 2007 9:21 am
gdyby nie "król lew" stanąłbym w opozycji, ale ta bajka jest moją "ulubieńszą" bajką "dziecieństwa"
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Posted: Sat Aug 11, 2007 2:01 pm
A ja byłam dzisiaj bliska wypożyczenia "Mulan", bo Muszu-ty-geniuszu
W końcu zostałam tylko przy "V for Vendetta", które oglądałam w kinie i byłam mile zaskoczona Bardzo mam nadzieję, że dzisiaj się nie rozczaruję, co mi się kilka razy zdarzyło przy oglądaniu filmów po raz drugi
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum