Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Posted: Fri Apr 27, 2007 10:32 am
"Czekolada" to się w tym temacie przewija bardzo często
Dawno nie oglądałam "Dumy i uprzedzenia". Może sobie nadrobię w dłuuuugi weekend
Wczoraj za to widziałam szalenie idiotyczny film bollywoodzki - "Krrish". Superbohater - Hrithik Roshan - obcy - powrót taty - przekretyński obóz - Bahadur - Pryianka 'dziwny nos' Chopra - Kristian i w ogóle.
Film przegłupi, ale wciąga.
A Hrthika zaczynam lubić Tańczy fenomenalnie.
_________________ Spokój złoty i niesłychany
Pocałunki zielone jak paproć K. I. Gałczyński
o filmach, które ubimy temat, ale ja powiem o filmie, który mi się nie podobał.
wczoraj oglądałem Kod da Vinci. tak.. nudziarstwooooOOOO! książka streszczona, ale jak się książkę czyta to te wszystkie bzdury, czy teorie, jak kto woli, to można jakoś przeżyć, ale tu w filmie nie! już naprawdę lepiej przeczytać książkę. prawie trzygodziny, a takie puste to.
_________________ "But long ago he rode away,
and where he dwelleth none can say;
for into darkness fell his star
in Mordor where the shadows are."
Joined: 21 Jul 2004 Posts: 228 Location: wioska w hobbitonie
Posted: Tue May 01, 2007 12:20 pm
A ja wczoraj obejrzałam pierwszy raz "piąty element" bo aż mi głupio było nie znać takiego znanego filmu (nigdy jakoś czasu chyba nie było, a jak był w telewizji to zapominałam i w ogóle )
I po wysłuchaniu serii zachwytów jaki to wspaniały film sama osobiście mogę powiedzieć ze...to kompletne dno Ma paskudnie standardową i przewidywalną w każdym momencie fabułę i jest okropnie amerykański - 100% amerykańskiego kina.
Rzekłam :d
_________________ Gracz: Myślę....
MG: To rzuć k20 i sprawdź czy Ci się udało
Elin dawna Nimue
Posted: Tue May 01, 2007 1:02 pm
zgodzę się z Elin, w tym filmie wiadomo co się stanie (może dlatego, że oglądam go któryś raz z kolei ) ale ogólnie ja daje mu takie 3+ albo 4= bo ogólnie fabułę i tło ma fajne...totalne ZłO i w ogóle
a co do Kodu to nie wiem bo oglądałem go 100 lat temu i nie pamiętam...
_________________ "Tylko martwi ujrzeli koniec wojny."
Joined: 10 May 2007 Posts: 42 Location: Ze szklanego ogrodu
Posted: Fri May 25, 2007 2:05 pm
Moje ulubione filmy to:
zdecydowanie Władca Pierścieni - sama nie wiem dlaczego mnie on tak wciągnął, naprawdę, jakbym miała podać powód chyba bym nie potrafiła ubrać tego w słowa
Dziennik Bridget Jones (obie części) - bardzo śmieszny, choć wiadomo książki lepsze
I Tylko mnie kochaj oraz Nigdy w życiu - wiem, że głupie filmy ale takie człowiekowi też są potrzebne
Oczywiście: Piraci z Karaibów (także obie części)
W sumie Potter też, ale filmy oglądam tylko dlatego, że jestem fanką książek
To są chyba takie najbardziej ulubione
_________________ "Ale nie warto składać przysięgi, że się noc przebrnie, kiedy się jeszcze wieczora nie widziało." [J.R.R. Tolkien]
http://jestem-czarownica.blog.onet.pl
Mam znowu po długim czasie manię 'Amelii'. Bardzo zatęskniłam za tym filmem i podkradłam go małoletniej siostrze, kiedy byłam w Polsce (jeszcze nie zauważyła- pojechała na zieloną szkołę, ale jak wróci, to będzie wrzask). Poza tym jestem fanką filmów Tarantina, coś mnie ciągnie do nich odkąd po raz pierwszy obejrzałam 'Pulp Fiction'. Jak Tarantino, to i Rodriguez W filmach, które oglądam jest lbo morze krwi i strzelaniny, albo baśń i przygody. Mieszanka wybuchowo- klejąca
_________________ Pozytywne nastawienie nie rozwiąże naszych problemów, ale może da się
w ten sposób przekonać ludzi, że warto próbować.
Ogólnie lubię wszystkie filmy rodzaju Fantasy , przygodowe , Akcja trochę streściłem bo by było za dużo pisania Ale najlepsze filmy dla mnie to Fantasy np: Władca Pierścieni , Eragon, Opowieści z Narni
Ja wręcz ubóstwiam filmy Fantasy! Lubie obserwować świat, który ktoś stworzył i pokazał nam. To mnie najbardziej w tych filmach zachwyca: Te krajobrazy, różne stworzenia (szczególnie smoki, jednorożce teżlubie, ale jak widziałem te gumowe rogi na koniach to miałem ochotę rzucić telewizorem w okno )
_________________ Wielki Optymista
Chłopcy zorganizowali ruch
Nieustającej afirmacji nocy i dnia
Odwiedzili mnie gdy byłem sam
Kiedy Wy będziecie sami, odwiedzą Was
Posted: Tue Jun 05, 2007 5:25 pm
późną porą (na przełomie niedzieli i poniedziałku) w publicznej telewizji emitowano film... "Co gryzie Gilberta Grape'a"... mhm... i co ? i pychota !!! ;P Johnny Depp (ma zajebiaszcze włosy w tym filmie ) , Leonardo DiCaprio, Juliette Lewis... sama aktorska śmietanka mhm... o czym to jest ? to tak jakby skumulować wszystkie dramaty życia szarego Kowalskiego i wyemitować w TV... należy dodać jeszcze że ten szary Kowalski utrzymuje (jest pracownikiem małego sklepiku w mieście Endorra) otyłą matkę, chorego brata i nastoletnią siostrę... w tym filmie kowalskim jest Depp, chorym bratem DiCaprio a turystką która zamiesza w życiu głównego bohatera Lewis... OGLĄDNĄĆ !!
Joined: 10 May 2007 Posts: 42 Location: Ze szklanego ogrodu
Posted: Tue Jun 05, 2007 5:31 pm
po takiej reklamie żałuję, że nie obejrzałam Myślałam, ze to jakiś głupi dramat
_________________ "Ale nie warto składać przysięgi, że się noc przebrnie, kiedy się jeszcze wieczora nie widziało." [J.R.R. Tolkien]
http://jestem-czarownica.blog.onet.pl
Posted: Tue Jun 05, 2007 6:32 pm
Fantastyczny film. Jeden z pierwszych z Deppem jaki widziałam
Jest piękny, poruszający, smutny.
Akcja w USA, ale film nieamerykański.
Lasse Hallstrom potrafi pięknie opowiadać niby-zwykłe historie.
Koncert gry aktorskiej, przejmujące zakończenie.
Jeden z tych, które warto znać.
Taak, a mój zupełnie pierwszy film z Johnnym. I poleciła mi go moja własna mama (równiez amatorka urody Johnny'ego )
_________________ Dziwna rzecz z tymi rzekami i drogami.Widzi się je jak pędzą w nieznane i nagle nabiera się strasznej ochoty,żeby samemu też znaleźć się gdzie indziej,żeby pobiec za nimi i zobaczyć,gdzie się kończą...
Posted: Fri Jun 08, 2007 12:56 pm
Nimloth wrote:
Keira wrote:
Taak, a mój zupełnie pierwszy film z Johnnym. I poleciła mi go moja własna mama (równiez amatorka urody Johnny'ego )
Uroda + talent = jak mu się oprzeć?
A ja wczoraj obejrzałam "Hamleta" Zefirellego z Gibsonem. Przyzwoite wielce. Mimo że "Hamleta" [wstyd się przyznać?] nie czytałam to bez większych problemów można się połapać w akcji. A aktorstwo wyśmienite.
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum