Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
eee, tam hektolitry. kilka ujęc drastycznych to może było, ale żeby od razu narzekać na wielką ilość krwi, w dodatku zrobionej tak bardzo ładnie? phi!
no cóż, film wspaniały. pod każdym względem bardzo mi się podobał, ach, i muzyka od samego początku od której dostawało się dreszczy... mniam.
fakt, fabuła nierozwinięta za bardzo, ale w tym filmie nawet nie zwraca się na to uwagi, oczy tylko patrzą i delektują się obrazem i efektami. ponadto nie wiem, bo nie czytałem, ale może w tym komiksie było tak samo? też takie 'skaanie' po scenach. ktoś widział?
ach, i co jeszcze powiem, to kolorystyka mnie powaliła.
a i ta fantastyka..
cudo!
_________________ "But long ago he rode away,
and where he dwelleth none can say;
for into darkness fell his star
in Mordor where the shadows are."
Wczoraj dodałam do swojej listy ulubionych filmów "Labirynt Fauna". Uznałam go, za najbardziej niesamowity, przerażający i poruszający film jaki ostatnio oglądałam. Mistrzowskie aktorstwo, wspaniałe "efekty specjalne" i wreszcie niesamowity pomysł na bajkę absolutnie nie dla dzieci. Mój znajomy idąc do kina myślał, że to film dla młodszych widzów... Tak.. tytuł może zmylić Nie idźcie na to z młodszym rodzeństwem.
_________________ Przede mną przepaść, zrodzona przez winę,
przez grzech Twój, Boże!... Ginę! ginę! ginę!
Jan Kasprowicz
To zależy jak odbierasz 'nieco' brutalniejsze filmy, bo niektórym dorosłym też bym tego nie polecała. Chodziło mi o dzieci w wieku ~10 lat. Ostrzegłam na wszelki wypadek, gdyż już od dwóch osób usłyszałam: "A ja myślałem, że to film dla dzieci".
Jan Kasprowicz
Nie wszyscy oglądali trailer, a na plakatach raczej nie było dodatkowej informacji. Tylko to, że dostał 3 Oskary, że jest to "Arcydzieło" i tego typu. Mam szczerą nadzieję, że żaden z rodziców nie wpadł na pomysł, żeby zabrać na to dziecko.
Jan Kasprowicz
Chcecie komiks? Mam na komputerze. W wersji in English. Mogę Wam podesłać, aczkolwiek nie wiem, czy się uda, bo jest 5 plików, z czego jeden ma 20 mega... I do odczytania jest potrzebny program CDisplay. Ale można go ściągnąć.
( http://www.geocities.com/davidayton/CDisplay )
Na "Labirynt Fauna" wybieram się w najbliższym czasie, ale z największą niecierpliwością to czekam na "Gwiezdny Pył" . Zapowiada się ciekawie. No, a poza tym autorem scenariusza jest Gaiman .
_________________ "Cóż jest większym darem nad miłość kota?"
Karol Dickens
Posted: Sat Mar 31, 2007 6:09 pm
Milva wrote:
:) To zależy jak odbierasz 'nieco' brutalniejsze filmy, bo niektórym dorosłym też bym tego nie polecała. Chodziło mi o dzieci w wieku ~10 lat. Ostrzegłam na wszelki wypadek, gdyż już od dwóch osób usłyszałam: "A ja myślałem, że to film dla dzieci".
Raczej się nie boje
Milva wrote:
Chcecie komiks? Mam na komputerze. W wersji in English.
po angielsku...
_________________ // Bowiem Tak Łatwo Ogłosić Się Bogiem - Jednym Słowem
Potem Opaść Wzdłuż
Bloku Okien
// Zawsze Szybko Umierają Tacy Jak Ja - Tacy Sami Choć Ciągną Inny Nitki Kolor
żywię nadzieję, iż kult "Labiryntu Fauna" opanuje cały świat. Film fenomenalny, toż to trzeba mieć bujną wyobrażnię, żeby coś takiego "spłodzić"
Widziałam na satelicie zwiastun żółwi Ninja część jakaś tam - to powinno wynagrodzić dzieciom nie możność zobaczenia Labiryntu
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum