Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
hmm...nie wiedzialam gdzie to napisać, moze tutaj bedzie dobrze.
Kei, czy mogłabyś podać tytuły dobrych filmów z Johnnym? Będę bardzo wdzięczna
_________________ Dziwna rzecz z tymi rzekami i drogami.Widzi się je jak pędzą w nieznane i nagle nabiera się strasznej ochoty,żeby samemu też znaleźć się gdzie indziej,żeby pobiec za nimi i zobaczyć,gdzie się kończą...
Posted: Wed Nov 29, 2006 10:04 pm
Większość jest dobra.
Zalezy w jakim stylu chcesz...
Polecałabym ciepłą i uroczą "Czekoladę", mądrego i wzruszającego "Edwarda Nożycorękiego" i "Co gryzie Gilberta Grape'a?", fantastycznych "Piratów z Karaibów" Poza tym "Sleepy Hollow" - szalenie klimatyczne i "Finding Neverland" - wdzięczny film o wyobrazni i smierci... I całą resztę... Jak lubisz krwawe filmy to "From Hell" powinno ci przypasc do gustu, jak lubisz milosne to "Don Juan de Marco". Zalezy czego szukasz. Jakiego gatunku, stylu
_________________ Lubię szeptać ci słowa, które nic nie znaczą -
Prócz tego, że się garną do twego uśmiechu. B. Leśmian
Chodzi mi o film z klimatem, nie prosta komedię - jak Piraci. No ogólnie chodzi o to, żeby film miał jakąś głębię, i to, co dobry film mieć powinien hmm... ale tą "czekoladą" mnie zaciekawiliście
_________________ Dziwna rzecz z tymi rzekami i drogami.Widzi się je jak pędzą w nieznane i nagle nabiera się strasznej ochoty,żeby samemu też znaleźć się gdzie indziej,żeby pobiec za nimi i zobaczyć,gdzie się kończą...
Posted: Fri Dec 01, 2006 5:00 pm
"Czekolada" klimat ma na pewno. "Edward..." poza klimatem ma też sporo mądrości. I "Co gryzie Gilberta Grape'a?" też. Któryś z tych trzech, jesli lubisz spokojne filmy, na pograniczu komedii i dramatu, powinien ci sie spodobac
"Co gryzie Gilberta Grape'a?" oglądałam już parę razy i baardzo mi przypadł do gustu. Właśnie o film w podobnym stylu mi chodzi. Więc muszę dopaść "Czekoladę" i "Edwarda...". Wielkie dzięki Kei A co sądzicie o "Odważnym" Johnny'ego? Bardzo mi się podobał, chociaż reszta mojej rodzinki zgodnie uznala, ze jest nudny i nic w nim nadzwyczajnego. A wg mnie ma niesamowity klimat i jes taki..przejmujący...
Posted: Sun Dec 03, 2006 12:53 am
Może być, ale nie jest rewelacyjny. Ma piekne zdjecia i Johnny wyglada, ze ach Jak na debiut po drugiej stronie kamery niezle... ale jest sporo lepszych filmow z Deppem
hmm..."Czekolada" była akurat wypożyczona, więc wzięłam "Sekretne okno", mam nadzieję, że też będzie dobry. A w kolejce juz czeka "żona astronauty"
Posted: Sun Dec 03, 2006 7:36 pm
"Sekretne okno" jest dobre. Zdecydowanie dobre.
A jeśli chodzi o filmy, które lubię to dziś na TVP1 o godzinie 22.00 będzie jeden z moich ulubionych, mianowicie "Amadeusz" Milosa Formana. Opowiada o życiu Mozarta, ale to akurat jest najmniej ważne. Film jest w każdym calu świetny. Polecam, polecam, polecam!
Oprócz tego uwielbiam i polecam również "Hair"- musical o hipisach i wojnie w Wietnamie. Również M. Formana. I trzeci, który polecam to najlepszy film (zaraz po WP oczywiście) jaki widziałam. "Człowiek z księżyca" (również Forman:D) - opowiada o losach bardzo kontrowersyjnego komika. Na pewno nie każdemu się spodoba, niemniej genialny, absolutnie!
_________________ "Spraw, aby każdy dzień miał szansę stać się najpiękniejszym dniem Twojego życia."
Posted: Sun Dec 03, 2006 7:53 pm
"Sekretne okno" jest moim zdaniem takie sobie. Nic specjalnego. Johnny ratuje ten film, ale poza tym to nie ma sie czym zachwycac... Przynajmniej ja tak ten film odebralam.
"żony..." nie widzialam, ale opinie o niej czytalam nie najlepsze...
"Sekretne okno" jest moim zdaniem takie sobie. Nic specjalnego. Johnny ratuje ten film, ale poza tym to nie ma sie czym zachwycac... Przynajmniej ja tak ten film odebralam.
Nawet przyjemny film, ale już w połowie było wiadomo, jak się skończy
Posted: Tue Dec 05, 2006 7:35 pm
Częściowo na pewno.
Pamiętam taki dialog po tym filmie:
Ja: Taki sobie... warto tylko dla Johnny'ego
Mó [wtedy] chłopak: Dobry, dobry... tylko ten Johnny...pfff
Posted: Fri Dec 22, 2006 2:52 pm
Arwen1988 wrote:
" Blade: Wieczny łowca"
a ja tego nienawidze... naiwna, komercyjna opowiastka...
ostatnio obejrzany, dobry serial (serial to prawie flm ): Hotel Zacisze.... (co do członków Monty Pythona mam jakieś filmowe dewiacje... kiedyś mi się śniło że widziałem ich nagich na basenie zakłucili moje doznanania estetyczne tamtego snu... naszczęscie były jeszcze te wszystkie panny z latającego Cyrku... też bardzo skąpo ubrane, jeśli wogóle ). Co o Hotelu można napisać... przykład brytyjskiego humoru
_________________ // Bowiem Tak Łatwo Ogłosić Się Bogiem - Jednym Słowem
Potem Opaść Wzdłuż
Bloku Okien
// Zawsze Szybko Umierają Tacy Jak Ja - Tacy Sami Choć Ciągną Inny Nitki Kolor
Ostatnio przechodziłam okres fascynacji filmami Akiry Kurosawy. Myślę, że same nazwisko jest Wam znane. Przytoczę jednak kilka tytułów dla tych, którzy chcieliby poznać Jego dzieła .
Siedmiu samurajów: jeśli się nie mylę, film ten był pierwowzorem "Siedmiu wspaniałych"
Tron we krwi: moim zdaniem mistrzowska adaptacja Makbeta; akcja oczywiście przeniesiona w świat XVI-wiecznej Japonii
Ukryta forteca
Naprawde polecam. Wszystkie powyższe filmy mają już swoje lata, jednak ja oglądam je z przymejnością. Zdaję sobie sprawę, że nie wszystkim mogą się spodobać. Cóż, wszystkie głosy krytyki ("nuuuuuuudy" itp.) mile widziane.
_________________ Przede mną przepaść, zrodzona przez winę,
przez grzech Twój, Boże!... Ginę! ginę! ginę!
Jan Kasprowicz
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum