Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Posted: Sun Aug 08, 2004 4:21 pm Film "Władca Pierścieni" za 20 lat
No własnie. Bo ja bym chciała... I zeby zrobił ktoś to rownie wspaniale, jeśli nie lepiej niz Peter Jackson... Bo lubię ten nastroj wyczekiwania przed filmem. I za 20 jeśli nie wiecej alt będę wspominać jak to za moich czasów było...
Prawdą ejst że wielu przeczytało ksiazkę WP bo zainspirował ich film, inni dopiero po obejrzeniu filmu dowiedzieli się ze coś takiego jak WP istnieje (gdyby nie moja mama która raz kiedys pożyczyla WP z biblioteki gdyby nie to nie wiedizałabym o tym, dizeki mamusiu ) za te 20 lat będąsię nowi fani WPi być moze będa chcieli zobaczyć ekranizację ich ulubionej ksiaziki... Jak myslicie-czy zrobią coś takiego? A jhak nakręcą to pojdziecie doikina na to?
Pozdrawiam
_________________ "Masz świra to go hoduj" John Irving-Hotel New Hampshire.
Posted: Sat Aug 14, 2004 8:41 pm
Przyznam, że mnie też to intryguję. Skoro tak często robią kilka wersij danego filmu to czemu nie "Władce". Myśle, że efekty, które dla nasz są bardzo dobrę, za 20 lat będo do dupy. Chciałbym dożyć takiej powtórnej ekranizacij ( chyba, że mie jakiś rak, albo coś takiego złapie ) Chociaż napewno, przez tyle lat przystoswałabym się do tych aktorów i scenografii. Nie wyobrażam sobie innego Aragorna czy Legolasa niż tych, których aktulanie pamiętam.
_________________ Nie wtrącaj się między Nazgula a jego łup - Wódz Nazguli
Fajnie by było . LOTR miał sukces kasowy, kolejna ekranizacja też najprawdopodobniej by miała, więc za jakieś parę lat pewnie się skuszą... materialistyczne myślenie, no ale cóż, tak to już jest w tym komercyjnym świecie... Pytanie, czy faktycznie będzie ciężko się przestawić, czy już za te 20 lat nie będziemy tak przywiązani do tych aktorów i postaci, które stworzyli, żeby się tym przejmować... Chociaż...tak się wydaje, że za 2 lat będziemy tacy strasznie starzy, a większość będzie miała raptem 30 kilka . Efektów jestem ciekawa, bo prawdę rzekłszy nie mogę sobie wyobrazić lepszych , no, może z wyjątkiem tego nieszczęsnego skoku Legolasa w TTT . Pożyjemy, zobaczymy. A na razie można czekać na "Hobbita" . Myślicie, że muzyka będzie jeszcze lepsza niż we "Władcy"?
_________________ "Joculatores!" - huka po ulicach niezbożne "hosanna" dla wagantów sprośnych. "Igrce w gród walą!" - rozbiega się nowina po mieście całym.
Posted: Tue Sep 14, 2004 1:52 pm
Wizja trójwymiarowego "Władca Pierścieni" czy czegoś jeszcze efektowniejszego brzmi i dla mnie zachęcająco, o ile twórcy zrobiliby coś naprawdę dobrego, bo obecnemu nie tak dużo brakowało.
_________________ Nie gardź jednak legendami, dziedzictwem odległych wieków, często bowiem się zdarza, iż stare niańki przechowują w pamięci wiadomości, które niegdyś największym nawet Mędrcom oddały usługi."
Moim zdaniem kolejna wersja wąłdcy na pewno powstanie, prędzej czy później. Chciałbym zobaczyć jakie to efekty specjalne wtedy będą i jakie z nich wstawią do filmu (a może zrobią to bez aktorów - tak jak Shreka?? )
_________________ "Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu"
aż mi smaczku narobilście.... fakt, taka kombinacja mogła by być ciekawa... wyobrażacie sobie wpadającego wprost na Was orka, albo Legolasa strzelającego z łuku prosto w nos ? ha ha ha... palnęła bym pewnie na serce
Posted: Wed Sep 15, 2004 9:06 pm
ja uwazam ze nie potrzebne sa kolejne werscje wladcy....ta jest najlepsza...nie dalo by rady zrobic lepszej...no chyba ze jakas animowana...no ale i tak zawsze legolasa bede kojarzyl z bloomem, a aragorna z mortensenem....nie mowiac juz o nazgulach....poprostu jak nakreca nowa wersje wladcy to juz TYLKO dla kasy...
_________________ It's not the east or the west side.
No it's not!
It's not the north or the south side.
No it's not!
It's the Dark side
Posted: Thu Sep 16, 2004 11:22 am
Visenna wrote:
fakt, taka kombinacja mogła by być ciekawa... wyobrażacie sobie wpadającego wprost na Was orka, albo Legolasa strzelającego z łuku prosto w nos ? ha ha ha... palnęła bym pewnie na serce
Ech, to brzmi całkiem intrygująco. Ale nie mógłby to być np. wpadajacy wprost na nas Legolas/ dla panów Arwena bądź Eowina?
_________________ Nie gardź jednak legendami, dziedzictwem odległych wieków, często bowiem się zdarza, iż stare niańki przechowują w pamięci wiadomości, które niegdyś największym nawet Mędrcom oddały usługi."
Posted: Sun Sep 26, 2004 12:17 pm
Quote:
ja uwazam ze nie potrzebne sa kolejne werscje wladcy....ta jest najlepsza
buyhahah Ta jest jedyna, nie ma nawet z czym jej porównać ( chyba, że z wersją animowaną) więc określenie najlepsza jest nieadekwatne.
Jestem, ciekawa jak by to wyglądało. Może wchodząc do kina przenosilibyśmy się w wuirtualną przestrzeń, jako jeden z wybranych bohaterów i moglibyśmy oglądać świat oczyma np. Pipina, grać jego rolę, dotykać przedmiotów itd itp. To by było ciekawe
Posted: Mon Sep 27, 2004 10:41 am
Mati_00 wrote:
ooo...to by bylo super....grac jakims nazgulem :
I dostać porządny łomot ma się rozumieć.
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum