Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
No właśnie... Jakie Polacy mają szansę ? Co myślicie o BlueCafe ?
Dla mnie wysłanie Blue Cafe do Turcji to ogromna porażka... nienawidze tego zespołu. Najlepszym kandydatem było "Golden life"
Ja też nie zzzzznoszę Blue Cafe... Dzisiaj miałyśmy ubaw z kumpelą, wyobrażając sobie reakcję publiki na Metallice na zapowiedź "A jako support wystąpi Blu Kafe i wasza mrrroczna Tatiana!"
Ja kandydatów już nie kojarzę... Ale od biedy mógłby z nich pojechać Rozynek - wystarczająco komercyjny jak na Eurowizję a jednak z jakimś odrobinkę ładnym głosem.
Chciałabym, żeby Polska kiedyś znów coś osiągnęła, ale nawet się nie łudzę... Zresztą nawet nie chciałabym, żeby Blue Cafe coś osiągnęło, bo ich nie lubię
_________________ I uznałem siebie za wybrańca losu, wiedziałem, że gdyby zamiast mnie był tu ktoś inny, nie zobaczyłby niczego.
Hrabal
Posted: Sat May 08, 2004 11:00 am
Keira_Metz wrote:
Moim typem był zespól Goya. "All my senses" jest bardzo klimatyczna piosenką. Jak dla mnie fajny utwór, choć moze nie na tą okazję.
to Gopya tez była? to wtedy bym stawiałą na gOye.. heh.. troche wiecej zainteresowania i bym posiedziałą przed tV trochę..
Ogolem jednak, to wole zagranicznych muzyków...
Keira_Metz wrote:
Za to byłam zadowolona, ze to nie Sistars... jakos tak sie nagle o nich zrobiło głosno...
nie jestem sama Owszem, sistars ma rytmiczne piosenki ale tego na Eurowizji nei powinno byc.. to nie to czego tam cchą..
ozatym.. im to juz woda sodowa do głowy uderzyła..
Joined: 12 Aug 2003 Posts: 820 Location: z miasta artystow...
Posted: Sat May 08, 2004 11:03 am
A ja sie ciesze W sumie to taki konkurs jak Eurowizja, to domyslcie sie gdzie mam, ale dobrze, ze ani rodzynek, ani sistars, tylko własnie Blue Cafe. Nie wiem Woyaru co ty sie czepiasz jej glosu, ma zaje*****!! Tatiana jest jedną z najlepszych polskich wokalistek, jesli nie najlepsza! Zespoł jako BLue Cafe, jak big band, jest tez całkiem fajny. Saksofony, puzony, skrzypki Całiem przyjemnie, oryginalnie jak na Polską scenę muzyczną!
_________________ Chcąc mnie sądzić nie ze mną trzeba być, lecz we mnie.
Ozz, jesli chodzi Ci tylko o instrumenty dęte, to posłuchaj sobie choćby Akuratów Ja jeszcze oceniam wizerunek zespołu, ich kiepskie teksty, brak wyrazu, no może oprócz wyrazu popowo-kiczowatego. To ubranko Tatiany na eliminacjach do Eurowizji scielo mnie z nog, mam nadzieje ze oszczędzą tego widzom Eurowizyjnym, bo Polska muzyka [jeszcze po poprzednim Ich Troje] bylaby dość niegatywnie kojarzona
_________________ I uznałem siebie za wybrańca losu, wiedziałem, że gdyby zamiast mnie był tu ktoś inny, nie zobaczyłby niczego.
Hrabal
Posted: Sat May 08, 2004 12:05 pm
Nienor ma rację, choć moim zdaniem dużo lepszym tworem pod Eurowizję było You may be in love. A ciuszki to rzeczywiscie nosi bardzo ę-ą
Goya nie nadawałaby sie chyba klimatem na euro ale piosenka bardzo smaczna.
Ich Troje w porównanieu z resztą wykonawcóe nie wyapdli najgorzej Najsmieszniejsi są zawsze Niemcy, austraciy. Z zeszłego rok pamietam miły klimacik etno Belgów. Miodzio
_________________ Spokój złoty i niesłychany
Pocałunki zielone jak paproć K. I. Gałczyński
Reasumując: wystawiając kolejny polski zespół, jesteśmy skazani na KOLEJNĄ porażkę , lecz napewno już nie ostatnie miejsce
Według mnie nikt nie pobije 2 miejsca Edyty Górniak.
_________________ Wtul się w mój kokon zostaniesz Motylem, już...
mi sie wydaje ze Blue Cafe to calkiem dobry wyboe. Tam chyba zawsze wygrywaja piosenki faltwe, melodyjny refren, jakas wesola... takie piosenki a wydaje mi sie ze BC ma takie ale nei mam pojecia nawet co oni tam beda grac)....
_________________ "But long ago he rode away,
and where he dwelleth none can say;
for into darkness fell his star
in Mordor where the shadows are."
Posted: Sun May 09, 2004 7:01 pm
No włąśnie "Love song" jest taka trochę smętna jak dla mnie. Mało imprezowa. No ale zobaczymy... poziom jest zwykle straszny, nasze zespoły są bardzo dobre przy tym co prezentują inne kraje...
_________________ Spokój złoty i niesłychany
Pocałunki zielone jak paproć K. I. Gałczyński
Posted: Sat May 15, 2004 11:45 pm
hehe... No Ozz.. I tu przeceniasz nasze szanse
Uwaga. ak na razie poslka 21...
moze nie bedzie źle..
ale wyzej niz Ich Troje sie z pewnoscią ne przebijemy..
Joined: 04 Dec 2003 Posts: 16 Location: Za siedmioma górami i tak dalej...
Posted: Tue May 18, 2004 6:43 pm
Niech się nasi zastanowią kogo wybierają! gdyby wybrali Ro(d)zynka, to może pierwsi byśmy nie byli ( czemu mówię w 1.os. l mn?) ale na pewno wy.żej. No, ale mimo iż się Blue Cafe skompromitowało, to i tak lepiej, jak gdyby się miało ich troje dostać...
_________________ ,,Najważniejsze jest to,
aby to co najważniejsze,
pozostawało najważniejsze"
Posted: Tue May 18, 2004 6:56 pm
Ludzie. Tu wcale nie chodz o to kto lepiej zagrał. Moglibyśmy mieć Madonne z Britney Spears i itak by nam kiepsko poszło. To wszystko kontakty z państwami.Naprzykład komu daje maksymalną ilość głosów Gercja ? No Cyprowi. Jakby Polska miał dobre kontakty z tymi państwami to byśmy mieli gdzieś 4 lub 5 miejsce.
_________________ Nie wtrącaj się między Nazgula a jego łup - Wódz Nazguli
Ludzie. Tu wcale nie chodz o to kto lepiej zagrał. Moglibyśmy mieć Madonne z Britney Spears i itak by nam kiepsko poszło. To wszystko kontakty z państwami.Naprzykład komu daje maksymalną ilość głosów Gercja ? No Cyprowi. Jakby Polska miał dobre kontakty z tymi państwami to byśmy mieli gdzieś 4 lub 5 miejsce.
Normalnie, jakbym słowo w słowo słyszała wypowiedź red. Hirka Wrony
Zgadzam się z nim, ale z drugiej strony na Ich Troje glosowalo duzo wiecej krajow, wiec tutaj teoria "sąsiedzka" się nie sprawdza.
Hrabal
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum