Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Posted: Sun Jun 13, 2004 3:14 pm Euro 2004 - opinie, komentarze, przewidywania
Mamy już typer, ale nie ma się gdzie wypowiedzieć na temat EURO ogólem.
Kogo uważacie za faworyta, a kogo za czarnego konia mistrzostw ?
Ja osobiście sądzę, że wygrana przypadnie trochę niedocenianym Czechom. Są naprawdę we wspaniałej formie i to ich najlepsza jak dotąd szansa na zaistnienie w piłce światowego formatu. Nedved, Rosicky, Koller ( dwaj ostatni to gracze ukochanej Borussii Dortmund ) - te nazwiska mówią same za siebie. Myślę, ze Czechy to faworyci i czarne konie jedniocześnie. Zaskoczyć też może Bułgaria i Holandia, którym życzę jak najlepiej w Euro. Natomiast mam nadzieję, że z grupy nie wyjdą Niemcy i zostataną zmuszei do zaciętej walki z łotwą o 3. miejsce.
Wczorajsze mecze pokazały, że w tym roku nie ma drużyn słabszych, nie ma faworytów, że giaganci jak Portugalia czy Hiszpania, wcale nie mają uprzywilejowanej pozycji. Myślę, że najuczciwszy w meczu Rosja - Hiszpania byłby remis (pomimo, że gorąco dopingowałam drużynę hiszpańską). Mam nadzieję, że teroroczne Euro przyniesie wiele emocji i niespodzianek.
Joined: 12 Aug 2003 Posts: 820 Location: z miasta artystow...
Posted: Sun Jun 13, 2004 3:23 pm
Hiszpanów na sybir Za Real ich nie lubie... Bardzo kibicowałem Ruskim, mają bramkarza na maire Lwa Jaszyna, mogą wiele zdziałac w natępnych Mistrzostwach, jak nauczą sie podawać Grecja miała szczescie, ze trafiła na niedyspozycje Portugalczyków i tyle, a Ci komentatorzy to takie bzdury na tej 2 i 1 gadają... Czarnym koniem jest niewątpliwie Francja, co dzisiaj pokaża w meczu z Anglią, i to żabojady mają najwieksza szansę na wygraną, niestety
_________________ Chcąc mnie sądzić nie ze mną trzeba być, lecz we mnie.
Posted: Sun Jun 13, 2004 7:48 pm
Buehehe....obawiam się, ze nie nalezy Francji nazywac czarnym koniem. Są zbyt często typowani na mistrza. Czarnym koniem to mzoe być Grecja albo Dania
A ja Hiszpanom kibicuje całym sercem. Wczoraj Vicente (nie wiem gdzie "Szpak" miał ViNcente) i Etxeberria zagrali cudownie. Obrona jak zwykle nieco chaotyczna i dziurawa, ale cóz. nawet jak grają średnio to dysponuje paleta walorów pozasportowych Np. urodą taki Raul albo Albelda hihi. viva Espagna!
EDIT:
Mało zawałau nie dostałam Zizou jest wielki Mówiłam ze będzie 2:1 Uaaaaa jaka jestem szczęśliwa
_________________ Spokój złoty i niesłychany
Pocałunki zielone jak paproć K. I. Gałczyński
Nareszcie Euro!!! Dwa mecze najwyższej klasy dziennie, a później połowa nocy nieprzespana (adrenalina musi się kiedyś ulotnić )
Całym sercem i duszą jestem za Hiszpanami. Ach, ten cudowny Morientes!!! Trzymam kciuki za Anglików, Czechów i Szwedów. Osobiście chętnie obejrzałabym finał Hiszpania - Francja, tak, jak to miało miejsce 20 lat temu, z tą niewielką różnicą, że zwyciężyłaby Hiszpania....
PS. Ozz, Francja - czarny koń??? Hasło roku
_________________ "I will not fall, I will stand tall, feels like no one can beat me"
Posted: Fri Jun 18, 2004 3:56 pm
No nie...załamka Etxeberria nie zagra z Portugalią Strraszne, na szczęscie na tej pozycji mzoe zagrać Joaquin (czyt. hoakin) No i oby Hiszpanie choć zremisowali A finał francja - Hiszpania...jestem ZAAAA
Posted: Fri Jun 18, 2004 7:37 pm
J tam proponuję finał północny ( nie południowy) hoć Francję i Hiszpanię lubię. Ale wolą Anglię i Szwecję. Aczkolwiek nie wieżę w to, żeby Anglia znalazła się w finale, prędziej Szwecja. A tak ogólnie to jakoś żadna drużyna nie zaskakauje mnie swoją grą. Tzn do każdej można się przyczepić. O Szwecji jak na razie mogę powiedzieć mało bo zagrali tylko jeden mecz ze słabszym przeciwnikiem. Zobaczymy jak dzisiaj
I kibicuję Grecji.
no Hiszpania - Francja to calkiem dobry final. KIbicuje jeszcze Czechom i chcialbym aby doszli tak do polfinalow ( a jak bedzie zobaczymy...)
NO i moze Szwecja (ale zobaczymy jak powiedziala Nienor zagrali tylko jeden mecz i to ze slabym przeciwnikem...
Takie mogly by byc polfinaly:
Czechy - Francja 2 : 3 i w dogrywce gol Francuzow
Hiszpania - Szwecja 1 : 0 taki mecz to bylby bardzo widowiskowy...
_________________ "But long ago he rode away,
and where he dwelleth none can say;
for into darkness fell his star
in Mordor where the shadows are."
Posted: Fri Jun 18, 2004 8:57 pm
A nie mówiłam że będzie 2:0 dla Danii
No cóz, tak oglądam te mecze jak baba Może panie się przyłączą i wybierzemy najprzystojniaka Euro Byłoby już paru kandydatów
Raul
Buffon
Owen/Lampard
Baros
El Moro
etc.
A teraz mamy meczyk Szwecja - Włochy...kibicuje Skandynawom
Pań interesujących się piłką, jest tu chyba tylko trzy... Ja, Ty i Aragornka Trudno będzie nam jednoznacznie wybrać Moje typy: Raul, Morientes, Owen, Lampard, Ballack... Pewnie ktoś jeszcze, tylko nei pamiętam
_________________ I uznałem siebie za wybrańca losu, wiedziałem, że gdyby zamiast mnie był tu ktoś inny, nie zobaczyłby niczego.
Hrabal
No to dochodzę na trzeciego
Jak już pisałam kibicuję Czechom, a finał widzę - Czechy - Włochy, półfinał Portugalia - Francja (lub Hiszpania)
Co do przystojniaków... Morientes, Raul, Rosicky, Lampard.
A jakie txty naszych ochanych komentatorów przypadły wam do grustu (Szpakowski, Jasina) ??? Ja zaewałam się do łez z " W reprezentacji Francji piłkarzami od czarnej roboty są Veira i Makelele " (V i M to Murzyni).
Posted: Sat Jun 19, 2004 10:35 am
Mnie rozwaliło hasło: około 8 tys. kibiców rosyjskich. Oczywiscie Hispzanie przeważają, jest ich ok. 15
I czytanie nazwisk:
Puziol żoakin ViNcente brrrr
Jeszcze przystojniak pan Cassano
Co do czytania nazwisk: wczoraj dostawałam szału, jak pan Szpakowski nie mógł sie zdecydować, jak wymówić nazwisko "Cannavaro"... czasem mówił "Can-navaro", czasem "Canavar-ro", a czasem dwa w jednym i wychodziło mu "Can-navar-ro"
No i wczoraj dostawałam ataku śmiechu przy hymnie włoskim.... Ja wiem, że to podniosła, uroczysta chwila i w ogóle, ale najpierw parsknęłam, jak jeden Włoch wydarł się, jakby to była pijacka ballada, a nie hymn A potem jak kamera doszła do samego końca rzędu Włochów i pokazali jak Buffon miział po ramieniu swojego kolegą
_________________ I uznałem siebie za wybrańca losu, wiedziałem, że gdyby zamiast mnie był tu ktoś inny, nie zobaczyłby niczego.
Hrabal
Posted: Sat Jun 19, 2004 2:39 pm
Zapomniałam o Czechach. Kibicuję im jako, że są naszymi sąsiadami.
A wczorajszy mecz był bardzo ciekawey. Włosi się zmobilizowali. Ale na szczęście Szwedom udało się jakoś doprowadzić to tego remisu. I ta brameczka
A co do wyboru najprzystojniejszego piłkarza....Cokolwiek byśmy tu nie uradziły to i tak wiadomo, że w rankingach bryluje...tamdaramdam...Beckham:/
A co do moich gustów. Ja całym sercem oddałabym głos na Owena, którego bardzo lubię Aczkolwiek takim znowu ideałem jeśli chodzi o wygląd to on dla mnie nie jest. Raul owszem przystojny ale nie w moim typie, to samo tyczy się Morientesa. Ja po prostu nie przepadam za połudiową urodą.
Ja bym do rankingu dodała Davida Jamsa i Fredrika Ljungberga
Taaa Z Cannavaro też się śmiałam... Albo Puziola
A z txtów:
"James wyrzucił piłkę niczym dyskobol " ;
"Mogą to robić i głowami, i nogami..." (Szwecja-Bułgaria) ;
"Bronią się rozpaczliwie, atakujac..." (Niemcy-Holandia)
"...składał się i nie złożył się..." (Chorwacja - Francja)
"Zidane gdy był młody miał problemy z głową "
"Zawodnicy zamienili się skrzydłami"
"Farncuscy obroncy nie biegają, oni sie praktycznie przemieszczają"
To wszystko co udało mi się wyłapać i zapisać Kolejne mecze przed nami
Bardzo chętnie się przyłączę do typowania najprzystojniejszego piłkarza! Pierwsza trójka wyglądałaby mniej więcej tak:
1. Morientes
2. Owen
3. Raul
Natomiast wydaje mi się, że w dzisiejszym meczu Niemcy - łotwa sędzia zrobił wszystko żeby nie dopuścić do wygranej łotwy Przynajmniej jeden karny należał się łotyszom... Mam nadzieję, że w meczu Hiszpania - Portugalia będzie sprawiedliwy sędzia... Przecież to w dużej mierze od sposobu sędziowania zależy wygrana (przegrana) danej drużyny.
Ze śmiesznych przejęzyczeń (oczywiście oprócz niepoprawnego wymawiania nazwisk) utkwiło mi tylko "zainterpretować"
_________________ "I will not fall, I will stand tall, feels like no one can beat me"
Posted: Sun Jun 20, 2004 4:26 pm
fuuuu....ja też nie moge Beckhama. To wina tej całej otoczki wokół niego i tych błyszczących kolczyków.
A wczorajszego meczu Czechy-Holandia niestety nie widziałam bo byłam na święcie Trzech braci w Cieszynie. Ale wyobrażam sobie ile browaru musieli sprzedać w Czeskim Cieszynie jak się mecz skończył.
A dzisiaj kibicuję Grecji i Hiszpanii.
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum