Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Nastepny wazny temat to emblematy ktore jak czytamy, zakladajac sobie takowy:
"Wyświetla mały obrazek pod informacjami o Tobie przy każdym poście. Tylko jeden obrazek może być wyświetlany, jego szerokość nie może być większa niż 80 pikseli, wysokość większa niż 80 pikseli, a rozmiar większy niż 6kB."
Wielkość Emblematów nie może przekroczyć tych wielkości i rozmiarów wytyczonych przez Nagga. Miejcie tu na uwadze ludzi łączących się przez modem i nie róbcie wiekszych Avatarów(Emblematów)!
Są dwa sposoby:
1. Można zmniejszyć obrazek jakimś programem graficznym.
2. Lub można po prostu stworzyć nowy obrazek(tez w programie graficznym) i tam wkleić wiekszy obrazek i zrobić tak żeby był odpowiadający Waszym wymaganiom.
Jeżeli ktoś nie wie dalej jak to zrobić niech wysyła te obrazki na mój mail: aragorn@polbox.com a ja przerobie te graficzki.
Mój obrazek jest w wymiarach 80x80 więc można sie na mnie opierać tworząc swój (no i mój zajmuje 4kB).
_________________ "Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota, chociaż co do pierwszego nie mam pewności"- Albert Einstein
Aragorn - a nie mogłoby być 80 x 100 (w sieci sporo jest fajnych obrazków tego rozmiaru a są na tyle małe, że po zmniejszeniu staną się nieczytelne) ?
Ja za bardziej denerwujące uważam podpisy zajmujące więcej jak 3 linijki.
_________________ ...bębny...bębny grają w głębinach...
Te wymiary sa umowne, nie bede kasowal kont za przekroczenie o 4 piksele granicy, ale lepiej by bylo sie dostosowac! Najwazniejsza jest jednak waga, nastepne szerokosc, a na koncu dlugosc. (Waga musi byc przestrzegana, jesli nie wiecie czy miescice sie, to prawy klik na obrazku i powinny byc jakies WLASCIWOSCI or something )
A co do rozmiwarow, to wiekszosc programow graficznych ma opcje przeskalowania. Polecam Paint shop pro
Posted: Wed Mar 12, 2003 7:25 am
Nagg... jak ty cos strzelisz. Jaki Paint Shop Pro? Adobe Photoshop... To chyba jedyny program do 2d jaki zasluguje na uznanie przed Corel Draw. A co do emblematow to najwazniejsza jest jak Nagg powiedzial szerokosc i wielkosc, o wysokosc nie ma sie martwic bo jedynie wasz post bedzie dluzszy. A jak nie wiecie co zrobic z Avatarem to tazke sie polecam... Macie tam mojego maila...
_________________ "We Are Shape By Faith Just As We Shape It"
Posted: Wed Mar 12, 2003 3:49 pm
Wybacz, ale zupelnie nie kapuje o czym do mnie mowisz. Sadzisz ze nie wiem co to Paint Shop Pro i Adobe Photoshop? Mozna powiedziec ze Photoshop to program na ktorym sie wychowalem , po 3D STUDIO MAX oczywiscie... Wiec wiem dobrze co to jest... I nie sadze by poprzedni post dawal jakies mozliwosci do kolejnych pytan.
_________________ "We Are Shape By Faith Just As We Shape It"
Corel Draw zassluguje na uznanie!? Od kiedy? Jest to najbardziej zalosny program graficzny jaki widzialem! Mniej przejzystego sie juz nie dalo zrobic, ciekawe ile kasy dawali psychicznym, zeby jeszcze bardziej kretynsko rozmiescic jakas opcje! Poprostu Corel juz zawsze bedzie mi sie z Korkim kojarzyl... Psp jest kapitalny dla normalnych ludzi z IQ ~100+... Dla nie normalnych pozytywnie jest Adobe, dla nienormalnych negatywnie - pokoj bez klamek. Dla ludziow do IQ ~100 Paint (windowsowy)
nagg
Nagg, bez przesady. Co do Corela to w 100% się zgadzam, ale ma jedna fajna opcje tj. zszywania. Ale ze Adobe jest dla nienormalnych(pozytywnie)?? Adobe Photoshop to najlepszy program do obrobki grafiki jaki widzialem. Ilosc filtrow/opcji jest zaskakujaca, ale Paint Shop Pro tez niezly jest...
_________________ "Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota, chociaż co do pierwszego nie mam pewności"- Albert Einstein
Spoooko, ja to mowilem polzartem :P:P A z normalny/nienormalny to wlasnie o ta liczbe filfrow chodzilo. Naprawde, nie kazdy potrzebuje tak fachowego programu do obrobki grafiki. Przypuszczam, ze gdybym sie zajmowal tym, to sypna bym nazwami, ale mi zawsze PSP wystarczalo, choc Adoba BARDZO szanuje. A Corel jakos mi nie podszedl
nagg
No właśnie. Jest wiele osób, które chwalą Corela, ale są i tacy, którzy go po prostu nienawidza . PSP jest super programem, sam zaczynałem tworzenie grafy własnie od niego(pomine moze Painta, bo to program do zabawy, a nie pożądnej obróbki grafy).
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum