Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
_________________ Potem F?Ťanor złożył straszliwą przysięgę.
Siedmiu synów stanęło u jego boku i chórem
powtórzyło za ojcem słowa ślubowania,a ich
obnażone miecze lśniły krwawą czerwienią
w blasku pochodni.
_________________ Potem F?Ťanor złożył straszliwą przysięgę.
Siedmiu synów stanęło u jego boku i chórem
powtórzyło za ojcem słowa ślubowania,a ich
obnażone miecze lśniły krwawą czerwienią
w blasku pochodni.
Posted: Tue May 25, 2004 11:26 am
Co wiecej - wiedzial, że pozostawienie Arwen w Śródziemiu - jako małżonki wprawdzie Króla, ale bądź co bądź człowieka - oznacza rozstanie aż do końca świata - przecież wybierając śmiertelnoś Arwena zdecydowała si na podzielenie losu Ludzi także po śmierci - a ten los był dla elfów niejasny - nie szli przecież jak oni do Domów Oczekiwania...
_________________ ... powaga jest obrządkiem ciała
wymyślonym by pokryc niedostatki ducha...
Posted: Wed Jun 16, 2004 12:49 pm
Cóż miłosc rodzica do dziecka bywa nieco egoistyczna. Wcale nie dziwie sie Elrondowi, kochal Arwenę, chcial dla niej jak najlepiej i chial żeby żyla wiecznie razem z nim . Trzeba pamietać, żę Elrond chcial zabrac swoje dzieci na zachod , tam czekala Celebriana. Dzieki temu cała rodzina znowu byłaby razem...
Malżeństwa ludzi z Eldarami byly nie do pomyslenia i jeśl ijuz do nich dochodziło, ich los zwiazany byl z wielkim przeznaczeniem . Tak bylo w przypadku owych trzech zwiazkow Turgona z Idril. Berena i Luthien, i Arweny z Aragornem. Elrond musial sie z tym pogodzic.
Coż spotkaja sie dopiero po ostatniej bitwie, na odrodzonej Ardzie.
cała ta historia Araweny i Aragorna jest dokladniej opisana w trzeciej czesci, na koncu w dodatkach:) Ale mi tez sie wydaje, że nie chcail sie z nia rozlączyc
_________________ Ai! laurie lantar lassi surinen,
Yeni unótime ve ramar aldaron!
Yeni ve linte yuldar avanier
mi oromardi lisse-miruvóreva
Andune pella, Vardo tellumar
nu luini yassen tintilar i eleni
ómaryo airetari-lirinen.
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Posted: Mon Jun 21, 2004 5:04 pm
Związek, związkiem, to nie jest zabawa. Jak się już wyjdzie za mąż to aż do śmierci. Zawsze trzeba to poważnie rozważyć. A w tak trudnych czsach jak to jest przedstawione w LOTR trzebabyło być ostrożnym. Wiec pobrali sie dopiero jak te ciemne czasy przeminęły.
_________________ Cherry-elfia łuczniczka z Lorien. Niechętnie patrząca na śmierć, ale chętnie mówiąca: Hannad le.
Dokładnie. W końcu któreś moglo zginac, a drugie malo by zlamane serce.
_________________ Ai! laurie lantar lassi surinen,
Yeni unótime ve ramar aldaron!
Yeni ve linte yuldar avanier
mi oromardi lisse-miruvóreva
Andune pella, Vardo tellumar
nu luini yassen tintilar i eleni
ómaryo airetari-lirinen.
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Jak każdy znas kiedy dorośnie bierze swoje życie we własne rę ce tak jak teraz Arwena jednagże żeczywiście w filmie ten wątek jest bardziej wyostrzony.
Myślę,że Elrond sprzeciwiał się miłości tych dwojga,ale musiał się zgodzić,bo Arwena była zrozpaczona.To było bradzo romantyczne w filmie,a w książce...jeszce nie doszłam,dopiero kończę Drużynę....
--
Aragorn ruszył na południe....kiedy wróci?Czy wróci?Nikt tego nie wie...
_________________ "Tak stało się,że Frodo ujrzał tę,którą niewielu śmiertelników miało szczęście oglądać;Arwenę,córkę Elronda,w której,jak mówiono,objawiła się po raz wtóry na ziemi piękna Luthien.Nazywano ją Undómiel,była bowiem Wieczorną Gwiazdą swego ludu"
Myślę,że Elrond sprzeciwiał się miłości tych dwojga,ale musiał się zgodzić,bo Arwena była zrozpaczona.To było bradzo romantyczne w filmie,a w książce...jeszce nie doszłam,dopiero kończę Drużynę....
--
Aragorn ruszył na południe....kiedy wróci?Czy wróci?Nikt tego nie wie...
_________________ "Tak stało się,że Frodo ujrzał tę,którą niewielu śmiertelników miało szczęście oglądać;Arwenę,córkę Elronda,w której,jak mówiono,objawiła się po raz wtóry na ziemi piękna Luthien.Nazywano ją Undómiel,była bowiem Wieczorną Gwiazdą swego ludu"
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum