Władca Pierścieni / Tajne Forum Fantasy Forum Index
Główna: Władca Pierścieni, Hobbit, Zwiastuny
Katalog: Strony fantasy
Polecane: Opowieści z Narnii, Wiersze miłosne, NLP
Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy
Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  StatisticsStatistics
RegisterRegister  Log inLog in  AlbumAlbum  Chat

Previous topic «» Next topic
Dungeon Dragons
Author Message
Lord
Wieża Wartownicza Amon Sul

Posted: Tue Nov 01, 2005 7:56 pm   Dungeon Dragons

Hciałbym sie dowiedziec co polecacie o tej grze która klasa jest najleprza co wybrac najlepiej by byc bardem itp.
hcę podzielic sie informacjami z wami i zyskac je od was. :)

$Glutek$ 

Posted: Tue Nov 01, 2005 8:16 pm   dnd...cos wspanialego

To jest to gra na której opieraja sie np:baldur,ice wind dale,never winternights itp...
Bard musial bym wziąsc nasze ksiagi bow tą gre gralismy pół roku temu...
Gralem Krasnolud(wojownik)...Bard hmmm....spróboj...

Dermonic.jpg
10 Time(s) 191.65 KB

żegnajcie...

Lord

Posted: Tue Nov 01, 2005 8:31 pm   

Gry które wymienilesz szanowny kolego nie opierają sie na tej grze są to tylko odzwierciedlenia komputerowe lecz nic nie ozwierciedli D&D na kompie bo opis i fabula sa poprostu nie do przebicia albo benda gorsze albo (nie sadze)takie same.

Milva 
Moriannon I Brama Mordoru

Posted: Tue Nov 01, 2005 8:48 pm   

Loch Smoki? Wybacz Lordziku, że się czepiam, nie każdy musi być orłem z angielskiego, ale przed założeniem topicu sprawdziłbyś poprawność tego co piszesz, hę? ;)
( i jeszcze to "Hciałbym... :? )
Ale to tylko upomnienie ze strony mojej, Wielkiego Inkwizytora Forumowego ;)

D&D jest IMHO, najlepszym systemem rpg jaki kiedykolwiek powstał. Jestem jego zatwardziałą zwolenniczką, i chyba nic nie przekona mnie do innego. Zaczęłam grać w wieku... 12 lat i gram do tej pory :) Cały czas taką sama postacią. Kapłanka, drow :] Zaczęła mi sie co prawda nudzić, więc muszę pomyśleć nad stworzeniem nowej... Może Githyanki złodziej/bard/łowca? :P Albo... elf księżycowy... Kapłan Umberlee... Tak, to jest myśl :] Kurczę, od tego całego pisania naszła mnie ochota na grę.

Corialote 
Mallorny Lothlórien

Posted: Tue Nov 01, 2005 9:48 pm   

a fe :P

mi sie tam d&d nie podoba i juz sie o to gdzies klocilysmy ^^

co polecac? fajnie sie gra niziolem (to bylo oje ostatnie doswiadczenie :P )
a tak poza tym to system jest zbyt... dobrze opisany.. ma za malo dziur zeby gra mogla byc przyjemna :P

wole takie ktore zmuszaja mg do myslenia ^^

Volo 
Na Drodze Do Bree

Posted: Tue Nov 01, 2005 9:55 pm   

Ja miałem okazję grac BN'em krasnoludem wojownikiem i własną postacią, a mianowicie człowiekiem barbarzyńcą i niekiedyś drowem łowcą w świecie Forgotten Realms i jako taki miłościk tego świata dobrze mi się grało, choc miałem okazję grac w lepsze fabularne RPG.

Elin 
Mallorny Lothlórien

Posted: Wed Nov 02, 2005 11:46 am   

A ja uważam ze D&D to najlepszy system jaki powstał...na początek. Po 5 latach ma szanse się znudzić - wiem z doświadczenia - w D&D gramy obecnie tylko wtedy kiedy a) nie ma MG który potrafił by lub chciał coś poprowadzić (D&D obecnie potrafia prowadzic wszyscy) b) nikomu nie chce sie myśleć. Ma najlepszą mechanike, ma dobrze opisany świat - czego chceć więcej :D .
Przez te wszytskie lata grałam już chyba wszytsikm czym się da - od niziołka po pół orka od zaklinacza po barbariana.
Bard ? hm...barda na pierwszym pozomie pokona i mrówka z wyjątkowo dobrymi rzutami więc....:/ To postać klimatyczna ale zupełnie nie praktyczna - no chyba że MG pozwala grać od powiedzmy poziomu 4-5 wtedy możesz sobie pozwolić na chodzenie z lutnią i śpiewanie heroicznych pieśni :)

$Glutek$ 

Posted: Wed Nov 02, 2005 2:40 pm   Dnd

Widze,że nie doczytales się moj drogi...opieraja(jest to np:ataki,są wirualnie rzucene kostka(ty tego nie wiedzisz)...rasy,proffesie-ta gra powstala jakies 15 lat,20 lat temu
...wiem bo mam te księgi...

999_min_leren2.jpg
Może sie skojarzyc z dnd...
1191 Time(s) 1.35 KB

żegnajcie...

Elin 
Mallorny Lothlórien

Posted: Sun Nov 06, 2005 1:36 pm   

Trzeba sie zastanowić czy wogule rpg komputerowe - jakie by nie było opiera się na jakim kolwiek prawdziwym systemie. Moze go udawać, może być na jeo zasadach, ale...dla mnie zawsze takie pseudo rpg'owce Crpg było jakąś farsą - jak można rpg nazwać coś gdzie nawet wypowiedzi możliwe podaje Ci komputer, gdzie i tak komputer doprowadzi Cię tam gdzie moze (wielu możliwości zwykle nie ma) a nie tam gdzie chcciał być - za plaszne nie wyjdziesz...RPG t o gra wyobraźni - kto mi pokaże jak pracuje mu wyobraźnia przy klikaniu myszką i wybieraniu "opcji możliwych" ?

Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to: