Władca Pierścieni / Tajne Forum Fantasy Forum Index
Główna: Władca Pierścieni, Hobbit, Zwiastuny
Katalog: Strony fantasy
Polecane: Opowieści z Narnii, Wiersze miłosne, NLP
Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy
Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  StatisticsStatistics
RegisterRegister  Log inLog in  AlbumAlbum  Chat

Previous topic «» Next topic
Domek
Author Message
Nazg 
Wodogrzmoty Rauros

Posted: Tue Aug 10, 2004 3:34 pm   Domek

Hm, nudzi mi się trochę, może tu ktoś coś napisze... Macie jakieś miejsce, gdzie chcielibyście mieszkać, chodzi mi tu o w miarę realne marzenia ;) ? Ja chciałabym mieć drewniany domek (o zamku wolę nawet nie marzyć ;) ), względnie kamienny, w Szkocji, między lasem a wrzosowiskiem i wśród jakichś skałek. Wyposażony tylko w potrzebne sprzęty, nie zawalony jakimiś figurkami z porcelany czy innym paskudztwem ;) .

Agatin-K 
Lady Sith

Posted: Tue Aug 10, 2004 5:33 pm   

A ja przede wszystkim chciałabytm mieszkać w moim domu bo jestem z nim zżyta. I to mi wystarczy-za granicą czułabym sie obca, w innym mieście tez nie podobaloby mi się... :D
Siemanko!

Nie zapomnijcie o mnie... ;p

Ozz 
Hooliganin

Posted: Mon Aug 30, 2004 1:53 pm   

Domy w 3 miejscach na świecie i prywatny odrzutowiec na powietrze, żeby między nimi podróżować. A te miejsca to:
-Hiszpania/Meksyk, do wyboru, bo tam są najładniejsze kobitki na świecie - na lato :)
-Aspen/Alpy Austriackie - zimą na narty.
-Szkocja - jak Nazg, na każdą pore roku, jakaś fajna chata przy górach, z "zapleczem fotograficznym"
Pozdrf 8)

Ara:) 
Jaskinia Sheloby

Posted: Mon Aug 30, 2004 2:18 pm   

A ja:

1. Male mieszkanko na najwyzszym pietrze drapacza chmur w Nowym Jorku
2. Spora willa na malej wysepce, gdzies w okolicach Australii.
3. Domek w Himalajach - góry, spokój - tylko ja i natura :)

Nimrodel 
Szara przystań

Posted: Wed Sep 01, 2004 2:28 pm   

hmm.. 1. nad morzem.. czyli prawie tak jak mieszkam teraz.. tylko gdybym miała wiekszy widok na morze.. :/
2. gdzies w szkocji albow irlandi.. po prostu.. zawsze chciałam..
3. i gdzies na odludziu.. wsórd lasu.. moze alaska.. po prostu, tka zeby dac wytchnienie mojej Outsiderowskiej połowie mojego Ja :d

"Everybody lies"

Gregory House

http://wirtualni.wp.pl/uid,51845,wizytowka.html
http://madammewendy.bloog.pl

Mati_00 
Upiory Pierścienia

Posted: Wed Sep 01, 2004 2:40 pm   

ja bym chcial mieszkac na hawajach....mmm....te ich wybrzeza o blekitnej wodzie....mmm....miodzio aaiiii
moglbym tez mieszkac w francji...albo w hiszpani gdzies nad morzem srodziemnym.....RE5PECT
No it's not!
It's the Dark side

Grigor (Mistrz) 
Rivendell, Dom Elrond'a

Posted: Wed Sep 01, 2004 4:06 pm   

1W domu w którym teraz mieszkam

2W miejcowości MałeCiche w małym domku koło spożywczego

3W Willi na 40 m z fontaną dżakuzii ogrodem 200 hektarowym z prywatnym polem golfowym najlepiej w Los Angeles :D :>
www.ibun.edu.tr Jestem (JUż) mrocznym członkiem zakonu Sith która moc jest niedościgniaona dla zwykłych Jedi ha ha Lord Sith Grogor "Niech moc będzie z Sithem"."Nie oceniaj Sitha po mieczu świetlnym"Nudzi mi się Nic się nie dzieje

Elin 
Mallorny Lothlórien

Posted: Wed Sep 01, 2004 4:12 pm   

A ja bym chciała mieszkać <teraz można zobaczyc Nimue jak się rozmażyła> w Irlandi koło (a najlepiej w) strego zamku na wzgórzu (w sumie to raczej klifu) z widokiem na morze (no i mło by miec las niedaleko, najlepiej coś w rodzaju Świętego Gaju). No i najwazniejsze oknoz widokiem na morze pełnie księżyca...

Galad 
Moderator

Posted: Fri Sep 03, 2004 2:00 pm   

Hawaje ale zebyu Gib sonb i Marshall przylatywali samolotem do mnie co tydzien (zeby miec wszytsko) no i zeby byl ointernet :)

moze tez byc jakies Rio tytlko w jakiejs lepszej dzielnicy i nad morzem

a teraz dom w ktorym bylem na wakacjach i nei zmuslam :P :

DOm na wzgorzu z basen do wlasnego urzytku, na szczycie (no prawei szczycie n byl) gory, wjezdzalo sie samochedem jakies 5 -7 minut na gore, komputera neiu bylo no ale wiadomo, przeciez to wakacje i po co komu komputer na wakacjach nie? :) Piekny widok na cala okolice, inne gory i na morze :D po prostu suuuuper :) a i DOm byl duzy :) jak by jeszcze tam dostawili sklep Gibspona i Marshala ( :P )to by bylo bajer. A zapomnialem: dom w Hiszpani :)
in Mordor where the shadows are."

v3rt
Czarna Otchłań Morii

Posted: Sat Sep 04, 2004 12:27 am   

hehe, widze, ze bedziemy sasiadami ;) Szkocja cieszy sie sporym powodzeniem, ale nie dziwie sie ani troszke. gdyby ktos byl w przyszlosci zainteresowany to prosze o kontakt :) bylem tam 2 albo 3 lata temu i juz mam nawet upatrzone miejsce. teren jest rozlegly, mozna rozparcelowac dzialke i zbudowac 2, 3 domki. do najblizszego innego domu kilkanascie kilometrow, dookola gory, lasow prawie brak (kto tam byl ten wie o czym mowie). i niech pierzem porosne, ale to marzenie spelnie!

a tak serio to w sumie niewazne gdzie sie mieszka, wazne z kim i wazne, ze ma sie gdzie wracac...
GG # 2143856 | ICQ # 164660564
---------------------------------------
Always look on the bright side of life

Nazg 
Wodogrzmoty Rauros

Posted: Sat Sep 04, 2004 8:20 pm   

Heh, ja mówię całkiem poważnie :) ... Qmpela już ma wizję domu na nasze dwie rodziny, buhahaha :lol: ... Ale poważnie, to jakby tak skończyć te studia, na które się piszę :] , wybić się i wyjechać do Szkocji, to by było niezłe, że tak to skromnie ujmę :] Widoczki bym miała bosskie do rysowania i w ogóle pięęęękne miejsce :] . Fascynujący ten post, wiem, ale cóż, pisać mi się chce, a ni mam o czym...

Elin 
Mallorny Lothlórien

Posted: Sat Sep 04, 2004 9:18 pm   

Cóż...mimo wszystko u mnie raczej takie marzenia sa raczej mało wykonalne a to z prostego względu moich zdolności językwych (czyli ich braku) które poprostu uniemożliwiają mi prace w kraju anglojęzycznym (i w sumie nie bardzo żałuje) - znaczy na jakimś poziomie mówic potrafie i pewnie jeszcze się doucze ale żeby pracować i żyć posługując się angielskim to raczej nie możliwe (nie tylko że może bym się nie nauczyła w takim stopniu, ale to było by dla mnie dziwne i tęskniła bym za polskim). Jeśli chodzi o coś bardziej realnego i raczej do spełnienia to pewnie będzie to dom na Jurze krakowsko-Częstochowskiej - miejsce które pod wieloma względami nie ustępuje Irlandi (no może poza morzem...) i w Polsce.... (zamki, ruiny, lasy, wzgórza, skałki, łąki...)

Keira 
Szara przystań

Posted: Sun Sep 05, 2004 11:08 am   

Hmm...moja marzenia...

1. Domek na obrzezu mojego kochanego śląskiego miasta :) Dwupiętrowy, biały z granatowym dachem :) Z dużym tarasem i ogrodem. W ogrodzie oczko wodne a nad nim młode brzózki :green: Od środka obojętne...ale pokoje jasne i z kolorowymi ścianami, meble z jasnej sosny, wyjscie na taras to duze oszklone drzwi, a w jasnym pokoju, z którego ejst wyjscie pusto. Tylko hi-fi ratanowe meble, duuużo zywej zieleni. W pokojach zasłony z kolorowych tkanin.... aaach :) no i pies... labrador o jasnej siersci. Gdybym miałą domek to wtedy chciałabym piessska :) Aha.. no kominek w biblioteczce :) I tak taki półmrok i wygodne fotele ;] A na podłodze parkiety :)

2. Dwupoziomowe mieszkanie a jakiejs nowej dzielnicy :) Meble skromne, jasne, zasłony, bez zadnyh pierdół co zajmuja miejsce. Dużo książek, fajne kino domowe :D

3. Ostatnie nierealne, ale ładnie rysujące sie w wyobrazni: mały domek w Irlandii :) Pustka, stadko owiec :P , ja, rodzina i maaalutki biały domek w zielonym krajobrazie.... ;)

A w ogóle to licza się inne rzeczy: kochająca rodzina, zeby w ogóle meic gdzie mieskzac w przyzwoitych warunkach i... ładna łazienka :P No i zeby kwiatki nie stały w całym domu, bo mozna dostac kota przy podlewaniu :D No i miły byłby porządek,a le zebym to nie ja go robiła :P

Hehe...a skonczy sie najprawdopodbniej na mieszkaniu z mamusią i swoją rodziną :P w naszym mieszkaniu :) Na szczęcie jest stosunkowo duże :) a mama niekonfliktowa :)

B. Leśmian

Mebriathe
Pod Rozbrykanym Kucykiem

Posted: Sun Oct 31, 2004 12:11 pm   

Chatka pustelnicza, przy której w promieniu paru kilometrów ciągną się drzewa (tłumaczyć w środku sporego lasu). Tam osiąść ze znajomymi i z chłopakiem (jeżeli będę go kiedyś mieć, a to się zobaczy). Jako główne umeblowanie będą służyć... książki. :) Obok chatki koniecznie musi być miejsce na rozpalenie olbrzymich rozmiarów ogniska. Marzenie niezbyt "wygórowane", ale i tak wątpię, żeby się spełniło... :hmm:

Lady Of Orthank 
Lady Sith

Posted: Sat Nov 27, 2004 12:40 pm   

O_o widzę, że dużo ludzi ma podobne marzenie... Mieszkać w Szkocji *szkocka krew zagrała :P w żyłach Lady Of...* Tak, tak... Szkocja ponad wszystko! Zielone wzgórza, jeziora przepiękne i nad takim jeziorem domek (ach jakby się zamek chciało - gdzie ten spadek, co?) A jeżeli już nie Szkocja koniecznie to Nowy Orlean albo St. Louis w USA... :D

TO WSZYSTKO WINA MUNDURÓW! *___*

Tamaya
Wodogrzmoty Rauros

Posted: Sat Nov 27, 2004 12:46 pm   

Nie bedę oryginalna jeśli idzie o Szkocję. Czemu nie i przepisowo jeszcze w górach i morze w jakimś zameczku na dodatek. :D Ale ostatecznie mogłaby być zgrabna willa albo dom w wiktoriańskim stylu z ogrodem labiryntem. No może tyle.

Milva 
Moriannon I Brama Mordoru

Posted: Fri Aug 19, 2005 8:29 pm   

Najchętniej chciałabym mieszkać w kilku miejscach na raz, ale chyba sie nie rozdwoję...
1) Hiszpania! - Kocham ten kraj :] Podszkolę jezyk i przeprowadzam się.
2) Nowa Zelandia - ten sam powód co z Hiszpanią... I jeszcze piekne widoczki...
3) Norwegia! - FIORDY!
4) Arda :green: - chyba nie trzeba wyjaśniac dlaczego ;)
5) Irlandia albo Szkocja - powody te same co powyżej, a zwłaszcza widoczki :] Ach... mieć tam jakis piękny średniowieczny zameczek... :roll:

Nienor
Członek Białej Rady

Posted: Sat Aug 20, 2005 4:06 pm   

O! To jest bardzo trudne pytanie...Bardzo. Jeśli miałabym wybrać z tych miejsc na świecie, które już zwiedziłam to miałabym wielki problem a co dopiero z Całego świata. Ale wyobraźmy sobie, ze jestem baaardzo bogata i mam kilka domów i kupuję je w ...
- Norwegi, w jakimś zacisznym fiordzie na północy...
- Letnia willa na Hvarze,
- Apartament w Barcelonie,
- Dacza w Alpach...hmm...Francja czy włoskie Dolomity? Oto kolejne pytanie,
- Kawalerka w Pradze,
- I oczywiście mój dom w Ustroniu ;]

To takie minimum ( i jak mówię nie uwzględniłam miejsc w których nie byłam)

Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to: