Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Posted: Mon Aug 28, 2006 1:55 am
a macie czasami tak ze nie chce Wam sie czytac niektorych fragmentow ksiazki?? ja np. za kazdym razem jak czytam WP to omijam wszystko az do momentu jak Hobbici sa w BREE...jakies takie zboczenie...
_________________ "Tylko martwi ujrzeli koniec wojny."
Posted: Mon Aug 28, 2006 11:45 am
Pewnie że macie
Dlatego wciaz mam na swoim koncie 1 przeczytanie LotR. Mam wrazenie, ze za dobrze pamietam i ze mi sie nie chce brnac przez to wszystko Wole wziac i przeczytac to, co lubie - Bree na przykład
A to co mnie muli... droga entów na Isengard. Nie wiem czy przy czytaniu jej troche... nie skrociłam
_________________ Spokój złoty i niesłychany
Pocałunki zielone jak paproć K. I. Gałczyński
Omijam fragment z drogą do Bree. Poza tym jest jeszcze parę kawałków, któtych czytać mi sie po prostu nie chce A mam i takie, do których bardzo często wracam. Odbiegając od tematu, w końcu zabrałam się za Pratchetta
_________________ Pozytywne nastawienie nie rozwiąże naszych problemów, ale może da się
w ten sposób przekonać ludzi, że warto próbować.
Posted: Tue Aug 29, 2006 12:22 am
a juz sie balem ze jstem sam ... uff... najgorsza czesc dla mnie do przeczytania to porzadki w shire...tak tego motywu nie lubialem...przeczytalem to 1x w zyciu...
_________________ "Tylko martwi ujrzeli koniec wojny."
Ja tam lubię czytać o tym jak hobbici ida do Bree...
A droga entów rzeczywiście jest nudna.Więcej fragmentów które mnie zmulają raczej nie mam.
Wracając dotematu:
-WP czytam właśnie po raz czwarty,akuratnie jestem przy Dwóch Wieżach
-Silmarillion trzy niepełne razy
-Hobbita dwa
-Księgę Zaginionych opowieści raz,ale zamierzam drugi
-Kowala z Przylesia Większego raz,ale niewiele pamiętam,no i przygody Bombadilla
_________________ "Nigdy nie zazna ukojenia ten,który poznał piękno i przepych świata gór.
Bo czyż natura ludzka może odczuwać równocześnie tęsknotę i spokój?"
Ja czytałem każde z dzieł Tolkiena jakie mi się nawinęło (Władca, Silmarillion, Hobbit, Kowal, Przygody Toma Bombadila, Dzieci Hurina, Niedokończone Opowieści) tylko jeden jedyny raz.
Nie chce tego zmieniać, bo nic nie może zastąpić pierwszego przeczytania Władcy czy Hobbita. Nie chce psuć mojego wyobrażenia i uczuć.
Może kiedyś, za dwadzieścia lat, jak zacznę zapominać to znowu to przeczytam...
_________________ "Dobrze widzi się tylko sercem. Najważniejsze jest niewidoczne dla oczu"
Ja,kiedy przeczytałam WP po raz drugi,byłam już po lekturze Silmarilliona i o wiele lepiej rozumiałam różne odniesienia do spraw tam poruszanych,wspomnienia niektórych osób,wiersze,pieśni itp.dlatego dobrze było to poiwtórzyc.Albo najpierw przeczytać Silma.
_________________ "Nigdy nie zazna ukojenia ten,który poznał piękno i przepych świata gór.
Bo czyż natura ludzka może odczuwać równocześnie tęsknotę i spokój?"
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum