Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Posted: Tue Aug 12, 2003 3:07 pm
p8ter wrote:
wladca pierscieni to dobra ksiazka, dobry film i dobra gra komputerowa jak tez dobry pomysl na gre RPG
i oto kolejna Twoja wypowiedz nic nie wnoszaca do tematu. Przeczytaj dokladnie pytanie i sie zastanow. Nie wierze ze czlowiek moze byc plytki. Otworz sie p8ter.
A co do mnie. Dla mnie Wladca Pierscieni wraz z Silmarillionem jest dla mnie obrzem - piekniejzym odbiciem tego swiata. Jednoczesnie jest dla mnie historia. To bylo panowie i panie. To bylo....
_________________ Pozdrawiam
Arturwow
-------------------------------------
One Ring to rule them all, One Ring to find them,
One Ring to bring them all and in the darkness bind them,
Dla mnie LoTR jest arcydziełem, dowodem geniuszu Tolkiena i prekursorem wielu znakomitych książek. Jednak większe wrażenie zrobił na mnie Silmarillion. Kiedyś niemal żyłem tą książką...
LotR to dla mnie NAJLEPSZA KSIAZKA SWIATA :D . Kocham ją i czesto do niej wracam. Jest nie tylko bardzo wciągająca ale tez wartosciowa. Jest ucieczką od rzeczywistosci. Moglabym ją czytac milion razy i nigdy by sie nie znudzila :wink: . Co tu duzo mowic, jest po prostu CUDOWNA :D:D:D
Lotr... Czym dla mnie? Natchnieniem, religią, historią o odwadze, przyjaźni, walce dobra i zła. Jest to także przewspaniała książka (no nimożliwe :shock: ), która pozwala zniknąć na jakiś czas z tego wymiaru w wymiar Ardy - do świata mądrych elfów, odważnych ludzi, pracowitych krasnoludów, plugawych orków i leniwych hobbitów. Książka niezwykła, dziwna, miejscami mroczna, ale zarazem wspaniała, ucząca ważnych rzeczy, mająca jakiś własny przekaz świadczący o tym, że Tolkien wiedział co robi i wiedział, że to jest coś wspaniałego. Choć Tolkien już nie żyje, nadal jest wśród nas, a żyje w tych dziełach, w które przelał całe serce i duszę. Z bardzo spokojnym sumieniem polecam ten zapis wspaniałej historii osobom, które jeszcze nie czytały tego najlepszego z istniejących dzieł.
Czym jest dla mnie... literatura i przygoda na cale zycie.... juz go przeczytalam 3 razy....a zaraz jak sie sesja skonczy siegam po raz 4...
Kocham ta ksiazke i ten styl... i czasami tylko zaluje ,ze to fikcja:))
ciezko sie po niej pprzebudzic w swiecie XXI wieku...
Pozdrawiam....
Dla mnie Władca Pierścieni też jest czymś ważnym(mimo że mam 13 lat to przeczytałem go już 2 razy). Poprsotu ciężko to wytłumaczyć to więcej niż książka.....
Joined: 09 Jan 2004 Posts: 159 Location: wysłanniczka Gwiazd
Posted: Tue Jan 13, 2004 2:25 pm
Dla mnie książka ta jest wielką, wspaniałą podróżą, do innego lepszego świata, inspiracją dla mojej wyobraźni i iskierką nadziei na lepszy, piękniejszy świat...
Posted: Sun Jan 18, 2004 4:01 pm
WP jest dla mnie światem, w którym chciałbym się znaleźć, ale niestety realia na to nie pozwalają. Uświadamiając sobie to, biorę do ręki LOTR-a i wtedy wszystko gra.
_________________ "All we have to decide is what to do with the time that is given to us.
And I come back to you now at the turn of the tide.
Posted: Sat Feb 12, 2005 4:51 pm
czym dla mnie jest Wladca...hmm..jest to cos z czym sie jeszcze nigdy nie spotkalem...zadna ksiazka nie wciagnela mnie tak bardzo zebym czytal ja 10 razy...kazdy inny film nudzil mi sie po 5 ogladaniu...a ten nie...zaden swiat stworzony jeszcze na mnie tak nie wplynal jak to Srodziemie...gdybym tylko mogl cofnac sie w czasie to pojechalbym do Anglii i podziekowalbym Tolkienowi za to co zrobil...WP jest dla mnie czyms niepowtarzalnym i jedynym w swoim rodzaju...
_________________ "Tylko martwi ujrzeli koniec wojny."
Posted: Sun Feb 13, 2005 3:53 pm
Dla mnie jest odskocznią od szarej, nudnej rzeczywistości. Książkę czytałem chyba ze 12 razy. Film oglądałem raz. A władce przeczytam pewnie jeszcze ze 20 razy. Ponieważ nigdy mi się nie znudzi. Gdy czytam go po raz kolejny dostrzegam rzeczy kórych wcześniej nie zauważałem. Interpretuje rzeczy które wcześniej ie miały dla mnie znaczenia. Książka jest NAJLEPSZĄ KSIĄżKĄ NA ŚWIECIE.
_________________ Tu jest potrzebna mądrość.
Kto ma rozum, niech liczbę Bestii przeliczy:
liczba to bowiem człowieka.
A liczba jego: sześćset sześćdziesiąt sześć
Posted: Mon Feb 14, 2005 1:37 pm
Pierwsza reakcja: jest dla mnie ciekawą i godną polecenia powieścią fantasy. Po zagłębieniu się w nią bardziej także opowieść skłaniajaca mnie do osobistych refleksji nad życiem i szukaniem podobieństw do własnych przeżyć czy wzorców godnych naśladowania.
_________________ Nie gardź jednak legendami, dziedzictwem odległych wieków, często bowiem się zdarza, iż stare niańki przechowują w pamięci wiadomości, które niegdyś największym nawet Mędrcom oddały usługi."
Chciałbym kiedyś pewnego dnia, obudzić się rano, wstac stukając się głową o sufit i zdać sobie sprawę, że jestem w Hobbitonie. Wyjśc przed "dom" i rozejrzeć się po zielonych polach ... Wsiąsc rzeczy 1 potrzeby i wyruszyć w droge Rivendell śladami Froda i reszty druzyny. ..
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum