Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Nie zgadzam się z tym, że WSZYSTKIE lektury są "glupie i nudne". Na przykład "Buszujący w zbożu" bardzo mi się podobał, a widnieje w kanonie lektur. Książki Gombrowicza też są bardzo ciekawe, aczkolwiek dość ciężko się je czyta. To tylko jedne z niewielu cenionych przeze mnie pozycji, które kojarzą się przede wszystkim ze szkołą.
Poza tym, niektóre z lektur, które przerabiałam, zahaczały o fantastykę. Wspomniany już oczywiście Hobbit, ale nie tylko. Chociażby "Nowy wspaniały świat" Huxley'a czy też "Bajki robotów" S. Lema.
Co nie zmienia faktu, że Władcy Pierścieni nie chciałabym przerabiać w szkole.
_________________ Przede mną przepaść, zrodzona przez winę,
przez grzech Twój, Boże!... Ginę! ginę! ginę!
Jan Kasprowicz
A ja powiem, że też bym niechcial choĆ niektore lektury są ciekawe to samo słowo lektura wywołuje u wiekszości polaków niechec, wiec gdyby wp został lektura mozliwe, ze wiekszosc ludzi podchodziła by do niego sChematycznie. Mysląc o WP ze skoro jest lektura to pewnie jest głupi i nudny.
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum