Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
No właśnie też się nad tym zastanawiam, ja osobiście do elfów żadnej takiej sympatii nie czuje, zwisają mi:P . Hmmm, ale mi się wydaje ze to wszystko przez film i Legolasa^^ .
Posted: Wed Jan 25, 2006 8:51 pm
Wszyscy?? Cóż, rozliczając wśród prawdziwych fanów LotRa (wśród nieprawdziwych wiadomo - Elfy najlepsze ze względu na Legolasa ) to nie wszyscy kochają Elfy, fani darzą też sympatią Hobbitów, Krasnoludów, Orków etc. Myślę, że Tolkien chciał, aby Elfy były dla nas autorytetem, a nie żebyśmy je ot tak kochali. Są uosobieniem piękna, mądrości... nie chodzi o dążenie ludzi do nieśmiertelności (nie bardzo wiem, jak można do tego dążyć), ale raczej dążenie ludzi do takiego "ideału".
_________________ "Świat dzieli się na tych, którzy czytali Hobbita i Władcę Pierścieni, i tych, którzy dopiero ją przeczytają." SUNDAY TIMES
Ja osobiście lubię elfy - ale nie tak bardzo jak niektórzy.Na pierwszy żut oka to wydają się na mięczaków.Wiem, że są uosobnieniem piekna, ble,ble ble...Ale właśnie dlatego nie są takie fajne!Nie mają prawie żadnych wad.Ja najbardziej lubię.........ludzi.A to dlatego, żę to właśnie TYLKO ludzie.Nie są silni jak krasnoludy, piękni i mądrzy jak elfy.Są podatni na gniew, smutek, miłość, nienawiść, szczęście itd.Są nieprzewidywalni.Nie są idealni, dlatego też są różnorodni.Lubię tez krasnoludy.Są trochę wredne i zadziorne i mają trochę poczucia chumoru (dokładnie jak ja!).Hobbity też są fajne.
A elfy?Niby też, ale już nie tak bardzo.
Tak jak super_girl powiedziala, tez mysle ze elfy powinny byc takjakby autorytetem niz zeby je wszyscy kochali. Ja nie wiem czemu, czuje od nich tak jakby chlod, jakby trzymaly sie na dystans. Ale niektore sa bardzo przyjacielskie, a to wg mnie wazna cecha. Lubie elfy w trylogii, ale tez nie sa moja ulubiona rasa. Najfajniejsze sa hobbitki
Już miałam odpisywać, ale nagle zdałam sobie sprawę, że już gdzieś pojawiło się coś podobnego... :
http://www.wladcapierscie...i-elfy-vt93.htm
Trza zamknąć i przenieście się do tamtego topicu
_________________ "Cóż jest większym darem nad miłość kota?"
Karol Dickens
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum