Władca Pierścieni / Tajne Forum Fantasy Forum Index
Główna: Władca Pierścieni, Hobbit, Zwiastuny
Katalog: Strony fantasy
Polecane: Opowieści z Narnii, Wiersze miłosne, NLP
Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy
Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  StatisticsStatistics
RegisterRegister  Log inLog in  AlbumAlbum  Chat

Previous topic «» Next topic
Cos milego - szczypta optymizmu :)
Author Message
Ara:) 
Jaskinia Sheloby

Posted: Fri Nov 12, 2004 6:21 pm   

Radość i smutek są oczywiste jak narodziny śmierć. Są częścią naszego życia i oba stany są nam niezykle potrzebne. Bo czy jakis sens miałaby radosć bez smutku ? Stałaby się nudną codziennoscią. A tak, nasze życie staje sie barwniejsze. Zresztą taki melancholijny smutek to czasem fajna sprawa. Skłania do refleksji, zastanowienia się nad sobą.
życie jest mimo wszystko piękne i żyć warto. I to tylko ze wzgledu na uczucia, na tą niezykłą ich rozmaitosć i niepowtarzalność :) One nadają kolorki smętnej codznienności... ;)

Tamaya
Wodogrzmoty Rauros

Posted: Sun Nov 14, 2004 10:19 am   

Masz rację, Aragornko wszystko co doświadczamy z pewnością się przydaje nam w życiu. Kiedy smutek mija można się cieszyć, że już go nie ma. A poza tym przez te zawiłości życie wydaje się ciekawsze, bo myślimy jak uniknąć tych smutnych rzeczy.

Dudi
Upiory Pierścienia

Posted: Sun Nov 14, 2004 12:12 pm   100%

Zgadzam sie z Aragornką w 100% nic dodać nic ująć!!!!:

Epikaris 
Rivendell, Dom Elrond'a

Posted: Mon Nov 15, 2004 12:28 pm   

Wszystkie czynniki, czy pozytywne czy negatywne są potrzebne w życiu ludzkim, jednak każdy powinien wyznaczać sobie dawkę, na którą może sobie sam pozwolić. Owszem, dobrze jest śmiać się do rozpuku, być szczęśliwym radosnym, chodż w niektórych przypadkach znajdują się osoby, które swej radości powstrzymać nie mogą w nieodpowiednich na to chwilach. Co się tyczy smutków i żalów, z tymi czynnikami patogennymi jest podobnie, zbyt długi stan marazmu nie wpływa zbyt korzystnie, chociaż marazm jeżeli już by się uprzeć jest pewną formą stanowczego wyciszenia. A to z kolei jak już zostało wcześniej napisane, służy do refleksji. Jednak konsekwencje przekraczania danych barier są dość... ostro karane, chociażby wystąpieniem syndromu aleksytymi

Corialote 
Mallorny Lothlórien

Posted: Wed Nov 17, 2004 11:27 am   

a ja mam dla Was coś ładnego i śmiesznego..

mysle, że spasuje ;)

http://www.dobryhumor.pl/...&SID=&msg=1&SID

buziaki
Sco :D

Tamaya
Wodogrzmoty Rauros

Posted: Thu Nov 18, 2004 11:27 am   

Fajne te kotki. :lol:
To i ja mam dla was coś nastrojowego.

http://achim.wla.pl/wroobel.html

Nienor
Członek Białej Rady

Posted: Fri Nov 19, 2004 6:13 pm   

coś optymistycznego! Wreszczie jest zima! :D Snieg! :D Co prawda na razie niewiele, dodatkowo wiązało sięto z wichurą i dwógodzinnym brakiem prądu ale i tak humor od razu mam lepszy! :green:

Tamaya
Wodogrzmoty Rauros

Posted: Sat Nov 20, 2004 11:00 am   

Nienor wrote:
coś optymistycznego! Wreszczie jest zima! :D Snieg! :D Co prawda na razie niewiele, dodatkowo wiązało sięto z wichurą i dwógodzinnym brakiem prądu ale i tak humor od razu mam lepszy! :green:

Nie podzielam. :) U nas nie było prądu od 15:30 - 2:00, nie mogłam dokończyć sesji na gg i nie znoszę śniegu. Ale pocieszam się, że ma być w następnym tygodniu ocieplenie. Wizja znikajacego śniegu wyglada baaardzo optymistycznie. ;]

Keira 
Szara przystań

Posted: Sat Nov 20, 2004 3:14 pm   

O nie! Znikający śnieg wygląda o wiele gorzej! Robi się ciapa, odwilż, wszystko płynie :lol: Niefajnie jest. A jak pada, prószy robi się biało, świątecznie... mrrr :green: Śnieg jest bossski. A to, ze wiało... to nie wina śniegu :? U mnie nie było neta i mało sie nie udusiłam idąc pod wiatr :/ Ale poza tym snieg jest duużo fajniejszy od deszczu lub roztopów :D

K. I. Gałczyński

Ara:) 
Jaskinia Sheloby

Posted: Sat Nov 20, 2004 6:04 pm   

Ja tam wolę raczej lato, ale pierwszy śnieg zawsze jest wspaniały :) Mniej optymistycznie wygląda kwestia 'chłopcy+śnieg' :/ Zimą aż strach wyjść ze szkoły (!)
A topnienie śniegu jest świetne, ale dopiero na wiosnę, kiedy w perspektywie mamy dodatnie temperatury i zielona trawkę :P

Nienor
Członek Białej Rady

Posted: Sun Nov 21, 2004 8:57 am   

Quote:
O nie! Znikający śnieg wygląda o wiele gorzej! Robi się ciapa, odwilż, wszystko płynie Niefajnie jest

O tak! To jest porzerażająca wersja. Aż mi w tej chwili chodzą nieprzyjemne ciarki po plecach jak sobie myślę,, że to coś białe, puszystke i śliczne ma stopnieć :evil: Teraz jest tak pięknie i romantycznie. Właśnie nas płóg odkopał :D CHyba zaraz zacznę szykać świątecznych piosenek ;]

Keira 
Szara przystań

Posted: Sun Nov 21, 2004 11:13 am   

Ojejjj ale w nocy napadało. Jak cudownie jest na dworze. Wszystko skrzy, migocze, jest tak czysto i jeszcze słonko wyłazi zza chmur. Bajka :tak: :D A chłopaków sie nie boję :lol: Troche im juz przeszło, ale pamietam w zeszłym roku an wf-ie lepienie bałwana i bitwe na sniezki z profesorem :green: :dark: Cudowni było :) Az sie boje co ebdzie jak to popłynie... mogłoby tak byc przez 2 miesiące ;)

A do pełni optymizmu jeszcze fajny music, zadnych sprawdzianów... miłośc, przyjaźń, muzyka i jest pięknie!

K. I. Gałczyński

Lady Of Orthank 
Lady Sith

Posted: Fri Nov 26, 2004 6:58 pm   

:D Dziś mam całkowicie odpałowy nastrój (czyt. baaardzo dobry):
nie musiałam iść do szkoły i pisać sprawdzinu z historii (a podobno był makabryczny), gdy do tego dodać śnieg, mróz oraz słuchanie winyli ojca, to wychodzi, że życie jest piękne... :green:

TO WSZYSTKO WINA MUNDURÓW! *___*

Avi 
Pod Rozbrykanym Kucykiem

Posted: Sun May 15, 2005 9:18 pm   

Coś wesołego? 28 maja jest reggae piknik w Michałowie[obok Chocianowa] z czego niezmiernie się cieszę haaa! :D :D:D

elistir 
Jaskinia Sheloby

Posted: Sat Sep 17, 2005 6:45 pm   

No to odgrzewamy temat :D Optymizm- to coś co elistir lubi najbardziej :D

Jest pięknie, pada deszcz, jesień za oknem, przyjemny chłodek. Piję sok z banana na zmianę z Tyskim. życ nie umierać :D :D:D

A poza tym... trwa łikend prosze państwa!!!

Esk 
Wodogrzmoty Rauros

Posted: Sat Sep 17, 2005 6:58 pm   

No właśnie, temat o dołach się rozwija, a o optymizmie to tylko ja i Ecik pamiętamy :P Dziś np. cudowny jest fakt, że mamy piękną jesień, cudny złoty zachód słońca i weeeekeeeend wreszcie ;) Pokrywam się z postem wcześniej, ale to naprawdę dobry dzień :D

elistir 
Jaskinia Sheloby

Posted: Sat Sep 17, 2005 7:47 pm   

Tak Esk! Pokrywaj się ile wlezie, byle tylko trochę optymizmu wpuścić na forum ;)

Mi się ostatnio przydarzyła cudowna rzecz... Kisążkę, na którą polowałam i nigdzie nie moglam dostać dołączyli znienacka do Gazety Wyborczej :D :D:D I tak to Portret Doriana Graya staną na półce elistir :ban:

Keira 
Szara przystań

Posted: Sat Sep 17, 2005 8:11 pm   

A ja się załapałam na częśc występu Halamy :D Ach... nawet mamusi sie spodobało :D Na zywo jest jeszcze smieszniejszy niz w tiwi :P I ma cool dresiarskie spodnie :lol:

I ta jesienna pogoda... mniam :)

K. I. Gałczyński

Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version