Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Posted: Tue Apr 26, 2005 2:17 pm
No na to odpowiedzi nie znajdziemy CHYBA nigdy. Można spekulować. Dla mnie po prostu zostały zabite dla drewna bądz ze strachu. Lub ożeniły się z Oliflantami i powstały trole:D:D:D:D:D:D:D
_________________ Tu jest potrzebna mądrość.
Kto ma rozum, niech liczbę Bestii przeliczy:
liczba to bowiem człowieka.
A liczba jego: sześćset sześćdziesiąt sześć
Ja myśle, że podobnie jak Wotz, że dla drewna lub ktoś je spalił Po prostu może komuś przeszkadzały, bo sobie chodziły po lesie i wydawały odgłosy niektórych to wkurzać może
_________________ Nie wiem co napisać.
Last edited by Saurman Czarny on Thu May 05, 2005 7:47 pm; edited 1 time in total
Posted: Tue Apr 26, 2005 6:27 pm
No jak widzę duża zgodność. A przecież właśnie. Latały i mogły nawed rozdepnąć nie wiem jakoś parkę która "PRZYPADKOWO" zabłądziła w lesie. I nieszczęście gotowe:)
one odeszły, gdyż entowie nei zajmowiali się nimi i nie okazywali względów... tylko drzewka i drzewka... każda normalna kobieta by tak zrobiła i oczywiście faceci dopiero po jakimś czasie odczuli ich brak... Może przygarneła je Yavanna (czy która tam się zajmowała roslinami)? a moze zdrewniały tak jak niektóre enty?
_________________ Przede mną przepaść, zrodzona przez winę,
przez grzech Twój, Boże!... Ginę! ginę! ginę!
Jan Kasprowicz
Posted: Fri Apr 29, 2005 5:35 pm
A wiesz że nawschodzie chyba najszybciej spotkala by je śmierć:D. Jakby zaszły do Mordoru. Lub edrowka przez Dzikie krajiny. Tu też śmierć. Więc w to wątpię.
To może poszły sobie do Lorien, bo lubiły elfy i podobały im się drzewka w tym lesie elfów, asle niestety nie pasowały do krajobrazu i elfy je wybiły lub Balrog je zwęglił gdy stanęły przy Morii
_________________ Nie wiem co napisać.
Last edited by Saurman Czarny on Thu May 05, 2005 7:47 pm; edited 1 time in total
Na początku był taki fragmient, w którym było powiedziane, że kuzyn Sama Gamgee widział chodzący wiąz. Jak dla mnie to była Entiana, bo ent siedział by w lesie, a nie na równinach. Czyli jest ich niewiele, ale wciąż istnieją (być może nie chcą być odnalezione).
_________________ Kids! Bringing about Armageddon can be dangerous. Do not attempt it in
your home.
Hmm...a może ona po prostu wyruszyły na Zachód, w jakiś dziwny sposób przeszły morze, albo Valarowie im pomogli, i w końcu zamieszkały w Valinorze, przygarnięte przez Yavannę?
Jeśli tak, to nie wyginęły, bo niby od czego? Ktoś je ściął, spalił itd? Więc chyba mogły dalej się rozmnażać, przecież w Amanie napewno żyli jacyś Entowi faceci
Tak mi się przynajmniej zdaje. Ale nikt nie rozwiąże tego problemu. Trzeba by było zapytać samego Tolkiena...
Albo no nie wiem, może nadal żyją gdzieś w Śródziemiu, tylko tak umiejetnie się chowają, ze nikt nie umie ich znaleźć
_________________ "Cóż jest większym darem nad miłość kota?"
Karol Dickens
mi sie wydaje że sam Tolkien niewiedział co sie z nimi stało :p
Nie jest to moze wzniosłe, epickie wyjaśnienie, ale moim zdaniem najbardziej prawdopodobne Entiany to ściema Tolkienowi nie chcialo sie kombinowac, to napisal, ze były ale się zmyły
No właśnie może była wielka powódź i Wielka Rzeka tak wylała, że porwała entiany, a enty jakimś cudem przetrwały. Może Entiany tak przesiąkły, ze zaminily sie w drzew i ukorzeniły się w Ithilien.
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum