Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Posted: Mon Mar 07, 2005 5:04 pm
Bravehart... Oglądałam kilka razy, raz z kumplami i co ja wyczyniałam żeby sie nie poryczeć... A i tak zuważyli: ,,Ania, co Ci jest? Nie płacz, możemy Ci zaśpiewać na pocieszenie... Chcesz?'' Hehehehe, no i zaczęli śpiewać ,,Tańcowali zbójnicy'', to było straszne...
_________________ here I am
everybody accept me
everybody love me
or just fuck off...
Posted: Tue Mar 08, 2005 4:06 pm
To ja wczoraj byłam na "Za wszelką cenę" Eastwooda. Spłakałaysmy się z przyajciółką. To film z gautnku tych, po których zakonczeniu ludzie siedzą i nie mogą się otrząsnać. I ja też mogłabym tak siedziec w tym kinie i siedziec... i tak nie wiedziałam co sie dzieje. robiłam wszystko zeby nie wybuchnąć...
_________________ Lubię szeptać ci słowa, które nic nie znaczą -
Prócz tego, że się garną do twego uśmiechu. B. Leśmian
Ja za to o innych emocjach, negatywnych. Otóż rzadko po jakimś filmie byłem tak wkurzony, jak po Fahrenheit 9/11 (pojawił się już tutaj). Nic nie denerwuje mnie bardziej niż manipulowanie widzem, stronnicze dobieranie faktów i snucie hipotez wychodzących z niepewnych przesłanek. Podczas oglądania to wszystko wydaje się być prawdopodobne, ale jeśli się zastanowić, to są to po prostu kosmiczne bzdury. Tak samo jest z cytowanymi wypowiedziami: wyrwane z kontekstu, nie wiemy, co było wcześniej i później, być może chodziło o coś zupełnie innego, niż sugeruje Moore. Cały czas podsuwa różne pomysły, ale nigdy ich nie wypowiada. Chodźby z fałszowaniem wyborów sugerowanym na samym początku: czy gdzieś jest to powiedziane wprost? Nie. Moim zdaniem ma nadzieję, że ludzie nie pomyślą nad tym, co obejrzeli, tylko przyjmą to bezkrytycznie.
To też są emocje, tyle, że inne. Na pewno gorsze, ale chyba uzasadnione.
_________________ Kids! Bringing about Armageddon can be dangerous. Do not attempt it in
your home.
Posted: Tue Mar 08, 2005 8:30 pm
a ogladal ktos Kompanie Braci?...scaignalem sobie cala serie i wczoraj obejrzalem 9 odc. jak znalezli oboz koncentracyjny w niemczech...jeden z najsmutniejszych odcinkow..."przewyzsza" go pod tym wzgledem jedynie odcinek kiedy przedstawiaja tego medyka...i ginie ta siostra zakonna pod gruzami kosciola-szpitala...
_________________ It's not the east or the west side.
No it's not!
It's not the north or the south side.
No it's not!
It's the Dark side
Posted: Wed Mar 09, 2005 6:47 pm
noo...strasznie dziwnie czulem sie po tym odcinku...szkoda ze ten serial ma tylko 10 odcinkow...to jest najlepszy film o tematyce II WS jaki ogladalem...rowna sie mu jedynie Szeregowiec Ryan, Wrog u Bram i moze jeszcze jaksi jeden...wszystkie te Parszywa Dwunastka i jakies inne nawet do piet im nie dorastaja...
_________________ It's not the east or the west side.
No it's not!
It's not the north or the south side.
No it's not!
It's the Dark side
Posted: Tue Mar 29, 2005 11:28 am
No to zależy jaki filmXD. Jak oglądam "Władcę" to coś w stylu głębokiego transu i radzę wtedy mnie nie denerwowaćXD. Wzruszenie i takie tam;D. W ogóle to ja się łatwo wzruszam na filmach, które są tego warte i nawet lubię tak wylewać łzy:).
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum