Władca Pierścieni / Tajne Forum Fantasy Forum Index
Główna: Władca Pierścieni, Hobbit, Zwiastuny
Katalog: Strony fantasy
Polecane: Opowieści z Narnii, Wiersze miłosne, NLP
Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy
Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  StatisticsStatistics
RegisterRegister  Log inLog in  AlbumAlbum  Chat

Previous topic «» Next topic
Co by bylo gdyby? - II zabawa
Author Message
Mebriathe
Pod Rozbrykanym Kucykiem

Posted: Sun Nov 07, 2004 6:19 pm   Co by było gdyby? - II zabawa

Znacie grę "co byłoby gdyby?"? Otóż polega ona na tym, że pierwsza osoba pyta się, np. "Co byłoby, gdyby nie było nocy?" a wówczas następna osoba opisuję jakby to wówczas było. Kiedy opisze podaje następne pytanie i kolejna osoba potem odpowiada itd. Otóż nie muszę chyba mówić, że odpowiedzi mogą być dziwne :green:
Otóż ja podam pierwsze pytanie, niech będzie:
Co byłoby, gdybyś posiadał parę cm dłuższe zęby? (pytania również mogą być głupie :P )

Agatin-K 
Lady Sith

Posted: Sun Nov 07, 2004 6:40 pm   

Gdybynm posiadala parę cm dłuższe zęby to byłabym smuszona wysiadywać godzinami u dentysty zeby je wybielić, bo z żołtymi zębiskami wyglądałabym jak koń. A z bialymi to juz nie :D niesttey takie zęby bylyby trudne w praktyce. Gdyby byly dalej taki krzywe to zaplacilabym więcej za aparat ortodontyczny. A gdyby były proste to i tak miałabym kłopoty z jedzeniem i piciem. Chociaż czego nie robi się dla urody ślicznych śnieżnobialych kilkucentymetrowych zębiszków... :P

Co by było, gdyby mnie nie było? <żart> własciwe pytanie to:

Co by było, gdybyśmy mieli uszy jak słoń?

Nie zapomnijcie o mnie... ;p

Tamaya
Wodogrzmoty Rauros

Posted: Mon Nov 08, 2004 12:38 pm   

Fajna zabawa. :lol:

Gdybym posiadała uszy jak słoń to pewnie nie mieściłyby mi się w zimie pod czapką i wciąż by mi marzły. Za to w lecie mogłabym się nimi wahlować podczas upału.

Co by było gdyby ludzie porastali futrem jak zwierzęta?

Mebriathe
Pod Rozbrykanym Kucykiem

Posted: Mon Nov 08, 2004 2:18 pm   

Nie musieliby się ubierać ;) Fajnie byłoby również, gdyby owe futra zmieniały kolor jak u kameleona, wówczas można byłoby uniknąć kontaktu z niektórymi osobami :green: Po za tym byłoby nie co więcej czesania, a co najlepsze dzisiejsi łysi, gdyby nadal nimi byli, musieliby marznąć. ;) Reasumująć - coś wspaniałego :green:

Co byłoby gdyby włosy rosły znacznie szybciej?

Morgul 
Mroczny Lord

Posted: Mon Nov 08, 2004 2:28 pm   

gdyby włosy rosły szybciej, już dawno miałbym takie, jakie chcę mieć - czyli do łopatek :P ale gdyby rosły za szybko, to musielibyśmy wydawać fortunę na fryzjera :P pozatym moglibyśmy się potykać o własne włosy, więc nie dosyć, że byśmy się potłukli, to byśmy wyrywali sobie włosy :/ a to naprawde potrafi boleć :(

a co by było, gdyby tygrysy były zwierzętami domowymi? :D

Agatin-K 
Lady Sith

Posted: Mon Nov 08, 2004 2:29 pm   

Wtedy mogłyby urosnać tak bardzo że nie nadążalibyśmy za ich ścinaniem-i wtedy byśmy się o nie straznie potykali. Byłby ogromniasty problem z myciem i czesaniem kudlów i w koncu kobiety wyglądalby jak z buszu wyjęte a mężczyźni jak trolle :D

Co by było gdybyśmy chodzili do szkoly tylko 2 m-ce w roku i 2 dni na tydzien a reszta bylaby wolna?

Mebriathe
Pod Rozbrykanym Kucykiem

Posted: Mon Nov 08, 2004 2:39 pm   

Morgul był pierwszy :P
Gdyby tygrysy były zwierzętami domowymi musielibyśmy zakupić sobie wiatrówkę czy strzelbę i zdobywać dla nich jedzonko, albo wypuścić je, żeby same to zrobiły. :P Po za tym wyprowadzalibyśmy je na spacer. Tylko powinniśmy pamiętać, żeby obcinać im pazurki, bo jak się będą rzucać na człowieka, tak jak psy, to raczej poczucie ich na skórze nie będzie przyjemne. :green: Mogłyby również być zwierzętami obronnymi, czyli ktoś z naszych znajomych im się nie spodoba i od razu ubaw po pachy (to był żart :green: )

Co byłoby, gdyby ludzie byli zwierzętami wodnymi?

Agatin-K 
Lady Sith

Posted: Mon Nov 08, 2004 2:46 pm   

Gdyby ludzie byli zwierzętami wodnymi a nie ladaowymi to byloby okropnie... Byśmy nie czuli zapachow, nie widzielibyśmy za dobrze, i pokryzi bylibyśmy nieestetycznym śluzem... :D

Co by było gdybyśmy chodzili do szkoly tylko 2 m-ce w roku i 2 dni na tydzien a reszta bylaby wolna?

Mebriathe
Pod Rozbrykanym Kucykiem

Posted: Mon Nov 08, 2004 4:32 pm   

Z całą pewnością bylibyśmy bardzo inteligentni :green: Nie potrafilibyśmy czytać książek ani gadać na forum. :P Po za tym cofnęlibyśmy się do średniowiecza. :P (w zasadzie nie byłoby to takie złe prawdziwe bractwo rycerskie wszędzie :green: )

Co byłoby, gdybyśmy nie mieli mimiki twarzy? :twisted:

Riatha 
Wodogrzmoty Rauros

Posted: Mon Nov 08, 2004 5:11 pm   

To by nie było emotów a zamiast sie usmiechać mówilibyśmy "lol"...

Co by było, gdyby to uczniowie uczyli nauczycieli?:>

Jan Kasprowicz

Agatin-K 
Lady Sith

Posted: Mon Nov 08, 2004 6:14 pm   

To ja bylabym dyrektorką, a nauczycielom (tym co lubię) wstawialabym same piatki i szóstki i chwalila, a tym co nie lubię dawalabym tylko i wyłącznie jedynki i ciagle wpisywala uwagi do dzienniczka i wzywala rodziców :lol:
A swoją drogą to nikt by się niczego nowego nie nauczył :D

Co by było gdybyśmy się kiedyś wszyscy spotkali na "forum w realu" (wszyscy)

Pozdro!

Morgul 
Mroczny Lord

Posted: Mon Nov 08, 2004 8:23 pm   

jużsięspotkałem z Nazg i było zajebiście, więc gdyby wszyscy sięspotkali... byłoby zajebiściej :D

co by było, gdybym nie zapisał się na to forum? :P

Tamaya
Wodogrzmoty Rauros

Posted: Tue Nov 09, 2004 9:59 am   

Gdybyś nie zapisał się na to forum to byłbyś zajęty tym innym, na które byś się zapisał i prawdopodobnie nie miałbyś pojęcia o istnieniu tego, przez co byś nie wiedział co tracisz. No i mógłbyś sie nie spotkać z Nazg :)

Co by było gdyby nie istniał internet? ;o

Mebriathe
Pod Rozbrykanym Kucykiem

Posted: Tue Nov 09, 2004 2:37 pm   

Gdyby nie istniał internet więcej czasu poświęcałabym nauce lub co bardziej prawdopodobne przebywając u znajomych. :P Tyle, że nie wiem co byśmy tam robili bez neta. :green: Za pewne z przyjaciółką w końcu skończyłybyśmy pierwszy rozdział naszej książki, bo przez komputer nie możemy się skupić, żeby wymyśleć, co będzie w tym drugim i tylko przedłużamy pierwszy (150 stron :green: ) Jeżeli kiedyś skończymy ją i ją uda nam się wydać, może przejdziemy do Księgi Rekordów Guinessa, gdyż w owym pierwszym roździale koszmarnie rozciągnięte jest pierwsze wydarzenie zapoczątkujące setki następnych (Ps: niech żyją dokładne opisy i gadatliwi bohaterowie oraz wartka akcja!!!!). :lol: Wobec tego mogłybyśmy zostać sławne po napisaniu naszej trylogii, ale niestety teraz siedzimy przy komputerze. :green: Reasumując brak internetu prowadziłby ludzi do chwały... ;)

Co by było, gdyby Twoje ręce mogły leczyć? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nazg 
Wodogrzmoty Rauros

Posted: Tue Nov 09, 2004 5:22 pm   

Są 2 wyjścia: albo bym siedziała w domku zamknięta na 3 spusty, żeby się nie wydało, i to jest wersja egoistyczna :P , albo kogoś uleczyła, wszyscy by się dowiedzieli i rząd chciałby to wykorzystać do kampanii wyborczej i pouzdrawiać kogo się da...i wtedy by mi je odcięli, bo bardziej ekonomicznie jest wozić po swiecie same ręce, niż całego ludka... I na pewno wyszłoby z tego coś niedobrego, jak zwykle z wynalazkami :twisted:

Co by było gdyby ludzie wrócili do poziomu neandertalczyków? (wszyscy, nie mówię o drechach ;) )

Tamaya
Wodogrzmoty Rauros

Posted: Wed Nov 10, 2004 12:39 pm   

Dobre pytanie. Gdybyśmy nagle stali się neandertalczykami to groziłaby totalna katastrofa. Nie umielibyśmy obsługiwać urządzeń, więc ci, którzy byli by za kierownicami pozderzaliby się, samoloty pospadały, a na koniec neandertalscy przywódcy wielkich mocarstw doprowadzili do katastrofy nuklearnej.

A co by było gdyby ludzie zapomnieli nagle czytania i pisania?

Ara:) 
Jaskinia Sheloby

Posted: Fri Nov 12, 2004 6:34 pm   

Jeśli chodzi o uczniów to mieliby przekichane :) Bo jak tu czytać lektury albo zadania odrabiać ? Coc z drugiej strony nauczyciele tez nic by nie umieli. Więc pewnie zamknięto by szkoły :) :):):):):) No tak. Nie byłoby tak najgorzej :P :P:P

Co by było gdyby Nagg nie wpadł na genialny pomysł stworzenia forum o WP ?????

Nazg 
Wodogrzmoty Rauros

Posted: Thu Dec 09, 2004 5:21 pm   

I tu zaczyna się koszmarna wizja: wszyscy piszący siedzieliby w domach dręczeni dołami, z rękami pociętymi żyletkami, wyrywając sobie włosy z głowy, że nie mają gdzie pisać, a Nagg nasz wspaniały (ja się wcale nie podlizuję) nie miałby czym się denerwować i z czyich postów się nabijać... ;)
Albo druga wersja: każdy znalazłby jakieś inne forum i by sobie na nim pisał, i małe by było prawdopodobieństwo poznania się i kręcenia bek z wszystego, a druga część pierwszej wizji tutaj też jest na czasie ;)
A co by było gdyby... eeee.... hmmm... w całej Polsce napadało 2 metry śniegu, pozrywało druty i przez 2 miechy panowała temperatura -20o C? <rozmarzyłam się ---> dobija mnie ten deficyt śniegowy>

Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to: