Władca Pierścieni / Tajne Forum Fantasy Forum Index
Główna: Władca Pierścieni, Hobbit, Zwiastuny
Katalog: Strony fantasy
Polecane: Opowieści z Narnii, Wiersze miłosne, NLP
Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy
Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  StatisticsStatistics
RegisterRegister  Log inLog in  AlbumAlbum  Chat

Previous topic «» Next topic
Chcesz zamiescic wlasna zagadke?
Author Message
nagg 
Administrator

Posted: Fri Feb 14, 2003 8:44 pm   Chcesz zamieścić własną zagadkę?

// Troche się to pozmienialo. Wiec narazie ja przejmuje obowiazki "zagadkowego" ;) Do mnie ewentualne popozycje przysylac.

Zagadki zostaja odklejone, bo zdaje sie, ze na forum wyksztalcila sie inna, bardziej popularna forma zabawy (quizy autorskie)

Trudna zagadka!

Średnia zagadka

Zagadka łatwa!

nagg
//

Jezeli tak to wyslij ja do Elfki Prywatną wiadomoscia, wraz z odpowiedzia, najlepiej okresl tez w jakim przedziale trudnosci wedlug ciebie powinna byc, a ona, w swoim czesie zamiesci ja na forum, z podpisem kto wymyslil zagadke. Oczywiscie osoba ta nie moze odpowiadac, a podpowiadajac psuje tylko zabawe innym.

Wiec, kazdy kto ma jakies ciekawe zagadki, proszony jest o inicjatywe spoleczna na rzecz forum :)
nagg
Last edited by nagg on Wed May 26, 2004 10:34 pm; edited 2 times in total  

Eowyn
Wieża Wartownicza Amon Sul

Posted: Sun Jan 18, 2004 10:09 pm   

Nienor
Członek Białej Rady

Posted: Wed Apr 28, 2004 7:03 pm   

Co jest? Taki zastój w tym dziale....Kto tu się zajmuje zamieszczaniem zagadek?

Ozz 
Hooliganin

Posted: Wed Apr 28, 2004 7:06 pm   

Elfka - jej juz cos nie ma, w Star Warsach Morgul, ale mu sie nie chce, wiec zastój... No cush, przydaloby sie cos stworzyc, i chyba to zrobie ! Ok, robie!

Nienor
Członek Białej Rady

Posted: Wed Apr 28, 2004 7:14 pm   

No właśnie...Morgul taki pilny był a teraz za karę nic nie zapodaje. Ale zresztą ja Od GW nie jestem specjalistką chociaż bardzo lubię.
Wszyscy tak czekali na tą duuużą zagadkę a teraz co? cisza...
Elfki nie ma i Quiz padł...
A Ozz założył Quizz muzyczny czyli coś na czym się nie znam. Super ;] Jak się wścieknę to założę quiz sztuka hehe... ;)

Esk 
Wodogrzmoty Rauros

Posted: Sat May 01, 2004 6:46 pm   

Nienor -> w zasadzie mogłybyśmy się pokusić o założenie quizu filmowego :> ;) Z tego co się zorientowałam, to obie się tym interesujemy :)

Nienor
Członek Białej Rady

Posted: Sat May 01, 2004 6:58 pm   

Tak tez o tym myślałam. Tylko ciekawe co o tym reszta sądzi? I czy byłoby to w takiej formie jak to robi Ozz czy w jakiejś innej?

Morgul 
Mroczny Lord

Posted: Sat May 01, 2004 7:01 pm   

Mi osobiście pomysł siępodoba, ale jeszcze zależy od rodzaju zadawanych pytań, bo mogą byćpytania o aktora, o reżysera, o cytat z jakiego śfilmu, o rok produkcji, o ilość oskarów itp... Możnaby stworzyćsystem punktacyjny i za dany rodzaj pytania dana ilość punktów i granie do 100 punktów... Co o tym myślicie?

Nienor
Członek Białej Rady

Posted: Sat May 01, 2004 7:15 pm   

Mi by się podobało własnie coś takiego rozbudowanego, z różnymi rodzajami pytań. To co podałeś morgul, właśnie jakieś cytaty, np opisy filmu ale też krótkie pytania o reżyserów czy aktorów, o muzykę filmową itp. Tylko do tak różnorodnych pytań, trudno sytem punktacyjny stworzyć.

Esk 
Wodogrzmoty Rauros

Posted: Sat May 01, 2004 7:17 pm   

Dobre :) Pytania trudne, średnie, łatwe... Moznaby grac do 100 p., a aktualny zwyciezca moglby dostac prawo do zadawania zagadek :)

Nienor: moznaby, na przyklad pytanie wyglądałoby tak:
Kategoria: ____
Pytanie: ____
Wartość punktowa: ___

Nienor
Członek Białej Rady

Posted: Sat May 01, 2004 7:35 pm   

Czyli tak....ten kto odgadł ostatnią zagadkę, zadaje następną. Sam decyduje o tym jakiej jest trudności..?tylko, że trudność to względna rzecz....ale moze tak...pyutania typu: w którym roku, Jaki aktor, jaki reżyser, kto co itp za 1 pkt; opis filmu ( ale tak poprowadzony, żeby może nie od razu zdradzał wszystko) za 2 pkt. cytat za 3 pkt....może jeszcze jakieś kadry z filmu? wizualny kawałek quizu?

Esk 
Wodogrzmoty Rauros

Posted: Sat May 01, 2004 7:45 pm   

Wizualny kawałek quizu -> jak najbardziej :)
Myslalam raczej o tym, zeby np. zagadki zadawaly trzy osoby: ja, Nienor i osoba, ktora zwyciezyla ostatnią całą edycję (znaczy się doszła do 100 punktów).
Z tymi punktami, co za ile, zawsze można się dogadać :) Reżyser chyba powinien być za dwa punkty, bo to trudniejsze... A co do opisu filmów - dużo łatwiej jest zgadnąć taki film jak np. "Piraci z Karaibów" a trudniej np. "Niebo" Tykwera... To też trzeba by zróżnicować.

Galad 
Moderator

Posted: Sat May 01, 2004 7:49 pm   

bardzo dobry pomysl ;) i tyle. co do zasad to dobre ds te co juz podaliscie. Amoze jak jakas podowied zjest potzrebana to od tej ilosci puntow co mozna bylo dostac za te pytanie odejmowac np. 1 czy iles? i moze skale unktowa np. 1-10
in Mordor where the shadows are."

Esk 
Wodogrzmoty Rauros

Posted: Sat May 01, 2004 7:51 pm   

Skala 1-10 też w zasadzie może być, tylko wtedy trzeba by podwyższyć próg ze 100 punktów do 150, żeby to trochę trwało :green:

Nienor
Członek Białej Rady

Posted: Sat May 01, 2004 7:53 pm   

hmmm...no jasne...to fakt, że sa filmy bardziej popularne i mniej...więc może umówimy się, że nie będziemy dawać opisów filmów jakiś bardzo bardzo nieznanych a jakby były problemy z odpowiedziami, to możemy dawać podpowiedź, np nazwisko reżysera. Cytaty też powinny być raczej z tych znanych i zapamiętywanych bo to, że soobie jakieś mało istotne zdanie wyszukam, będzie bez sęsu bo nikt tego nie zgadnie. Więc trzeba je zadawać z głową i nie zlośliwie

Esk 
Wodogrzmoty Rauros

Posted: Sat May 01, 2004 7:55 pm   

Czyli prawie wszystko juz ustalone... Tylko jeszcze - kto będzie zadawał zagadki? I jeśli osób będzie więcej, to może powinny zadawać na zmianę, żeby nie było tak, że ktoś będzie miał monopol na zadawanie a komuś nie będzie się chciało.

Nienor
Członek Białej Rady

Posted: Sat May 01, 2004 8:07 pm   

To moze zostańmy przy tym, ża zadajemy w dwójkę, jeśli jedna z nas jest na forum to on zadaje zagadkę i mówi czy odpowiedź jes poprawna ( jeśli ty zadajesz zagadkę to odpowiedź wysyłasz mi na PW w razie gdybym to ja sprawdzała czy udzielona odpowiedź jest w porządku). Jeśli bysmy były obie na forum to tez porozumiewamy się za pomocą PW i razem ustalamy. Może być?

Esk 
Wodogrzmoty Rauros

Posted: Sat May 01, 2004 8:10 pm   

Jak dla mnie - może. :) Z punktacją zostaje 1-10 minus punkt za podpowiedź?
Czy na założenie nowego quizu potrzebna jest jakaś zgoda, czy można go ot, tak sobie założyć? Jakby nie patrzeć nie jestem tu jeszcze zbyt obeznana i nie chcę niczego popsuć ;)

Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to: