Władca Pierścieni / Tajne Forum Fantasy Forum Index
Główna: Władca Pierścieni, Hobbit, Zwiastuny
Katalog: Strony fantasy
Polecane: Opowieści z Narnii, Wiersze miłosne, NLP
Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy
Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  StatisticsStatistics
RegisterRegister  Log inLog in  AlbumAlbum  Chat

Previous topic «» Next topic
Budujemy nowy styl, jeszcze jeden nowy styl!
Author Message
Esk 
Wodogrzmoty Rauros

Posted: Wed May 26, 2004 6:45 pm   Budujemy nowy styl, jeszcze jeden nowy styl!

// temat wydzielony z tad - nagg //

nagg wrote:
A co do styli, to na wakacje planuje zobienie w tonacji bialo-zoltej (ale tez bez wodotryskow, chyba ze Teluumen sie w to zaangazuje, bo ja nie grafik...) wiec moze bedzie lepiej...

Jakich wodotrysków? :> Bo jakby Teluumen nie miał czasu, to ja bym chciała coś zrobić dla ogółu, tylko najpierw wyjaśnij o co chodzi z tymi wodotryskami, żebym sie nie wpakowała :P

Keira 
Szara przystań

Posted: Wed May 26, 2004 8:13 pm   

Frost Lady wrote:
Czy tu jest jakiś mrok?? Jeśli tak, to ja jestem ksiadz kapusta.
W Zlotym Leise jets mila atmosfera, ale malo tematow, i rzadko pojawia się cos nowego. Poza tym haslo się dostaje, a nie wymyśla, i potem weźcie to wszystko zpamiętajcie... !

Ja nie pisałam o mroku, tylko że ciemno :P Jest róznica :green: Hasło sobie mozesz zmienić, nikt ci nie broni :lol: :lol:

Eskuś ty uważaj... :D Ale jak cię znam to anwet 3-piętrową fontannę byś zrobiła ;) Bo ty zdolna bestia ejsteś :D

K. I. Gałczyński

nagg 
Administrator

Posted: Wed May 26, 2004 9:35 pm   

Esk wrote:
Jakich wodotrysków? :> Bo jakby Teluumen nie miał czasu, to ja bym chciała coś zrobić dla ogółu, tylko najpierw wyjaśnij o co chodzi z tymi wodotryskami, żebym sie nie wpakowała :P

:) Chodzi genealnie o grafike. Jakis ladny Layout... sprowadza sie to do paru graficzek (sam jeszcze nei wiem dokladnie do ktorych, bo nie wszystkie jest sens "udziwniac")
O jakies ladne ozdobne (powtarzajacy sie wzor) obazki tla na te poziome "belki" + logo + moze cos jeszcze ;)
Z Teluumenem jest tak, ze ja mu mowie. Zrob cos takiego, w tonacji zoltej, masz tu rozmiary. On robi, a potem ja mowie: nie, bo... i tak do skutku ;)
Ja sam sie nie bede za to zabieral pewnie przed egzaminami - wiec to raczej zabawa na wakacje :) (ale w sumie nie wiem... zobacze :) )

A Ty w grafice siedzisz?

Nienor
Członek Białej Rady

Posted: Wed May 26, 2004 11:20 pm   

Z tego co tu piszesz Nagg wynika, że to powinno być zadanie dla mnie. ;] Już za 4 miesiące powinnam oficjalnie znaleźć się na specjalizacji projektowania graficznego ( jak wczesniej mnie nie wywalą ). Aczkolwiek ja działam tylko w photoshopie i na innych programach graficznych się nie znam zbytnio ale jakbyście potrzebowali jakiejś pordady co do tych kolorów to się polecam. Bo tak na marginesie te sa okropne ;) Tzn może i nie są ale ja nie znoszę brązowego :lol:

nagg 
Administrator

Posted: Thu May 27, 2004 4:26 am   

Nienor wrote:
Bo tak na marginesie te sa okropne ;) Tzn może i nie są ale ja nie znoszę brązowego :lol:

...

;o

Czy ktos jeszcze chce mnei zblugac :? :P
To moze zrobimy konkursik na szablon uzytkownika? Jezeli beda juz z dwie osoby chetne, to mozna sie zabawic (potem z Galadem, ew. z Moderatorami wybierzemy najbardziej nam pasujacy ;) )

Bo ten jasny szablon jet o tyle wazny, ze docelowa ma byc "domyslnym" (jak sie wchodzi na stone, jako gosc). Gdyby to byl konkurs - kwestie kolorystyki pozostawiam Wam :)

(wiem, ze ciagniemy offa, ale jesli beda dalej poty, to wydziele nowy watek - jesli nie - nie chce balaganic nowym)

nagg

Esk 
Wodogrzmoty Rauros

Posted: Thu May 27, 2004 9:50 am   

No to ja pociągne off-topica jeszcze bardziej ;)

nagg wrote:
A Ty w grafice siedzisz?

Nie siedzę, zajmuję się bardziej netem, ale lubię bawić się czasem w takie rzeczy :)

nagg wrote:
Czy ktos jeszcze chce mnei zblugac :?

My nie bluzgamy, zauważamy tylko, że kolor brązowy nam nie odpowiada :green:

W zasadzie to myślę, że lepsza od konkursu byłaby współpraca :) Nienor z pewnością najlepiej wyjdzie sam projekt graficzny, ktoś inny mógłby to przelać z papieru na kompa, ktoś inny zrobić coś jeszcze innego.. każdy ma coś, w czym jest dobry :)

Dam tu linka, który jakby co może się przydać, bardzo lubię ten programik: http://www.pixy.cz/apps/barvy/index-en.html - bardzo dobrze dobiera kolory, można go troszkę wykorzystać, bo jedna sprawa to coś narysować, a druga to zrobić to htmlu ;)

nagg 
Administrator

Posted: Thu May 27, 2004 10:38 am   

No dobrze :) Wiec jesli jest w Was wola do czynu spolecznego, to zapraszam do dziela :)
Proponuje byscie zaczely sie zastanawiac, jak to ma wygladac. Styli jeszcze nie robilem "na odleglosc". To tez zalezy od waszej wprawy w obsludze prog graficznych. Pracy troche bedzie - trzeba bedzie poza samysm kolorkiem "przekolorowac" wszystkie ikony... Ja to zawsze poprostu przez filtry przepusczalem i gralo ;)
Czego ja od Was oczekuje? Kolorystyki, ktora bedzie Wam odpowiadac. Logo. Jesli bedziecie dalej chetne, to przesle Wam rozmiary grafik na priva, i wytyczne. Moze jeszcze inne forum postawie, zebyscie mogly sobie eksperymentowac z szablonami (chyba ze mi powiecie, ja bede ustawial, a wy bedziecie mowic, co ok, co nie).

Jednak najwazniejsze logo. Powinno byc tajne forum i wp.com. No i kolorystyka, co by wam pasowala :>

nagg

Esk 
Wodogrzmoty Rauros

Posted: Thu May 27, 2004 11:34 am   

No ja ogólnie rzecz biorąc jestem za :) Chcę tylko z góry uprzedzić, że mój talent plastyczny sprowadza się do rysowania kwiatków i słoneczka, dlatego co do samych grafik to korzystam z już gotowego ;)

Na razie zrobiłam takie coś wstepnego, żeby dać pogląd o jakich kolorach myślę:
Mogłoby coś takiego być?

EDIT: Krótkie wyjasnionko: daję to tutaj, żeby ktoś inny też się wypowiedział, żeby w końcu nie wyszło na to, że będzie pasować tylko mnie i naggowi :lol:

nagg 
Administrator

Posted: Thu May 27, 2004 12:36 pm   

bardzo slusznie, ze dajesz tutaj.
Mniej wiecej o takiej kolorystyce myslalem.
Jedno zastrzezenie - ja preferuje loga bez "ostrych" krawedzi - tak jak to jest z tym na stylu wp.com = logo sie "wylania" z ciemnosci, lub na stylu T.F. napis jest na tle takim samym jak tlo strony/

tutaj fajnym pomyslem sa te szare smurzki (jakby naciagniety material) to dobry kierunek.
Ale wlasnie z tymi "plamami" tzeba bedzie uwazac (a logo moga byc, ale zeby nie bylo polowy plamy - nie wiem, czy rozumiesz o co mi chodzi:P)

no i nie .com.pl tylko .com, wiesz, Esk, zawiodlem sie :P :lol:

Esk 
Wodogrzmoty Rauros

Posted: Thu May 27, 2004 12:51 pm   

Co do ostrych krawędzi to rozumiem o co chodzi :D Ze smużkami można będzie pokombinować, jak się będzie znało dokładnie kolor strony, żeby ten sam kolor nachodził :)

A co do adresu: przepraszam, nie zastanawiałam sie na tym co piszę :lol:

EDIT: Teraz mi sie przypomniało, to "bez ostrych krawędzi" nazywało sie chyba kompozycja zamknięta... Rysowałam kiedyś na plastyce takie kwiatki w kompozycji otwartej i zamkniętej :green:

Ara:) 
Jaskinia Sheloby

Posted: Thu May 27, 2004 6:21 pm   

Ja mam tylko jedą prośbę :) Niech nadal pozostanie możliwość czytania postów w 'cegle' !! Mi tam grafika bardzo sie podoba i nie potarfie sobie wyobrazić jakiegoś jasnego, męczącego oczy "żółtka"

Galad 
Moderator

Posted: Thu May 27, 2004 6:57 pm   

a moze cos z zielonym? jakies polaczenie zielonym z czyms (no wlasnei nie wiem z czym :D ) ale mysel ze to fajne by bylo.. :)

A i ja mam plany na nasteone pomysly techniczne wiec Nagg nei zazna spokoju... hyhy :twisted: :green: :twisted: :P :) :D
in Mordor where the shadows are."

nagg 
Administrator

Posted: Thu May 27, 2004 7:06 pm   

Aragornka:) wrote:
Niech nadal pozostanie możliwość czytania postów w 'cegle' !! Mi tam grafika bardzo sie podoba i nie potarfie sobie wyobrazić jakiegoś jasnego, męczącego oczy "żółtka"

Aaa! Komus sie podoba! Huraa :)
Pewnie, ze zostanie - jako styl wladcapierscieni.com, tajne forum tez zostanie. Nowe ma byc "domyslnym" czyli "startowym"

Galad: badzo dobrze - mysle, ze jeszcze w tym miesiacu znowu znajde troche czasu - a potem w wakacje :) bedzie dobrze :)
Co do zielonej - to tez jest dobry pomysl. Tylko trzbea w zycie wprowadzic ;)

nagg

Keira 
Szara przystań

Posted: Thu May 27, 2004 7:40 pm   

To moze we wsystkich kolorach tęczy :> :lol: Na to się zanosi :P
Wysłałam Esk żeby oblukała style na inkszym forum. Tam ejst duzy wybór i są mniamuśne, przynajmniej według mnie :green:

K. I. Gałczyński

Esk 
Wodogrzmoty Rauros

Posted: Thu May 27, 2004 7:59 pm   

Style "konkurencji" mnie nie urzekły :green: Kei, nie wzburzaj się
:green:

Oo, ja jestem za jakimś biało-zielonym :)
Tak sobie myślałam dziś nad tym logo.. i myślałam.. i kombinowałam.. i po wielu próbach i błędach dochodzę do wniosku, że trudno cokolwiek z nim zacząć, jak nie jest ustalony zaden kolor strony ;) No bo ani nie wiadomo w jakiej tonacji to utrzymać, ani jakie kolory i w ogóle :roll:

Co do tych kolorow:
Moze cosik w tym stylu? :roll:

Corialote 
Mallorny Lothlórien

Posted: Thu May 27, 2004 8:07 pm   

ja osobiscie uważam, ze to forum jest PIEKNE!!!!

to jest jedyne forum, na którym podobaja mi się kolory...

i proszę nie zielony!!!

zielone to może być podwórko... forum może być bezowe albo brązowe jak to...

jeżeli to nagg wybierał kolory to ma cudowny guścik :)

ale sie podlizuję.. ja ne mogę aż siebie nie poznaję ;)

Nimrodel 
Szara przystań

Posted: Thu May 27, 2004 8:21 pm   

Scoia'tael wrote:

i proszę nie zielony!!!

oh jzu.. wielbie cie Scoiatel normalnie :D
ja uznaje t forum za jedyne w swoim rodzaju.. dziekli takim kolorkom..
moze nagash powinien dobieraj jako projektant wnetrz:Pz takim gustem :P

"Everybody lies"

Gregory House

http://wirtualni.wp.pl/uid,51845,wizytowka.html
http://madammewendy.bloog.pl

Keira 
Szara przystań

Posted: Thu May 27, 2004 10:04 pm   

Scoia'tael wrote:

i proszę nie zielony!!!

Zieleń nie jest zła jak ma dobry odcień. Byle nie trawiasta :roll: Ale jakieś zgszone beżowo-khakowości why not? :P
Esk wiesz że cię nie zlinczuję 8) Ale coniektóre uznałas za całkiem, cąłkiem :green:

K. I. Gałczyński

Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to: