Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Posted: Sat Jun 05, 2004 9:54 pm
Esk jak dla mnie twoja ostatnia wersja logo jest super Może byc tak jak proponuje Galad ale trzeba to sprawdzić organoleptycznie czy na pewno gra z resztą.
Teluumen druga wersja mi się wcale nie podoba. Pierwsza była bardzo dobra ale ta druga jest jakaś taka...góra z innej parafii dół z innej. Trochę kiczowate niestety. Przepraszam za krytykę ale takie są moje odczucia. Czuję się źle bo ciągle coś krytykuję a nic nie robię Ale wpadam tu tylko w przerwach między wkuwaniem rodzajów grobów w śreniowieczu a koncepcji światła Pseudo Dionizego Areopagity
Posted: Sat Jun 05, 2004 11:09 pm
i nastepna...
PS. Taka zasada ludzi doroslych... "Krytykowac kazdy potrafi" a t chodzi o znalezienie dobrego rozwiazania. Wiec zamiast (heh) rzucac sie na cos co sie nie podoba to prosze zaproponowac jakies rozwiazania. Bo Esk i ja ja staramy sie cos zaproponowac... A Spotykamy sie z okresleniami "podoba mi sie" albo "totalna porazka"... WIec prosimy o wyczerpujace komentarze. W koncu to wasze forum.
_________________ "We Are Shape By Faith Just As We Shape It"
i tak najlepsze chyba jest te ostatnoie logo Esk. Twoje Teluumen fajne bylo to pierwsze samo tf.prv - fajne kolorki i taki styl ogolnie, nastepne juz gorsze - nei psaowalo TF.prv z WP.com ale czcionka byla b.ladna i ysle ze by paswala o projetu Esk bo tam czcionka byla taka sobie... A no i fajie wyglada jak jest u Esk ze wsztsko na takich czarnym tle ale takim jak by to byl kamien i ten pierscien A u Teluumena wszystko na taki msamym tle i mysle ze nei bedzie to dobrze wygladalo i bedzie sie zlewalo...
A moze taki pomsl: napisy troche od siebie oddalic a posrodku aby byl taki napis troche przezroczysty w jakims jezyku z WP np. tengwarem ale zeby byl troche przezroczysty tak sie wtapial i dochodzil do pierscienia po prawej. Jak myslecie?
_________________ "But long ago he rode away,
and where he dwelleth none can say;
for into darkness fell his star
in Mordor where the shadows are."
Hmm. No to ja powiem szczerze, ze mi sie najbardziej podoba ostatnia koncepcja teluumena.
Logo Esk ma jeden - dla mnie badzo duzy - minus. Chodzi mi o czana plame. Tak, popostu taka czarna dziura nijak mi nie pasuje. Jest za ciezkie.
Co do teluumena - mysle, ze troche zbyt techniczne - samo TF to oczywiscie do tempalte'a TF byloby super, ale nie o to nam idzie. Ostatnia wersja jest dla mnie BARDZO dobra. 2 jest imho kijowa.
Tylko, jeszcze pokombinowac - ten filutek jest badzo fajny, ale jeszcze mozna go "uciekawic" - moze zeby bardziej z dolu i goy obejmowal napis? Mysle, ze tajneforum.prv.pl (pozatym, ze nei moze byc oddzielnie tajne i forum ) to powinno byc takie jak to pierwsze. Ponad to, mozesz sprobowac na dole doadc jakis pierscien (np. napis przechodzi przez pierscien, albo... costam ) a na goze, ta biala czesc "rozdzielacza" ktora takim grzbietem idzie w gore moze lekko nachodzic na napis TF.PRV.PL.
Mozna jeszcze zrobic takie lekkie tla pod oba napisy. Pod TF moze jakies plamy, takie szorstkie. A pod WP, hmm, nie wiem - cos lagodnego - nie mam pomyslu
Posted: Sun Jun 06, 2004 9:45 am
Ostatnia propozycja Tellumena jest ok. PRzede wszystkim ma bardzo dobre czcionki Ja bym połączyła czcionki wykorzystane przez Tella z motywem proponowanym przez Esk. Właśnie ta czerń wnosi coś tajemniczego, a zarazem ejst bardzo ładne graficznie i kolorystycznie.
Myślę jednak ze trzeba by je wypróbowac na głownej Wtedy dopiero wyjdzie które bardziej pasuje
_________________ Lubię szeptać ci słowa, które nic nie znaczą -
Prócz tego, że się garną do twego uśmiechu. B. Leśmian
No, ja myślę, że swoją propozycje już dopracowałam. Tak niech zostanie [Chyba, że jeszcze jakieś konstruktywne propozycje ktoś ma ]
Nagg, Kei ma rację, trzeba by to zobaczyć jak wygląda na stronie... Może mógłbyś sobie na chwilę wrzucić tam moje i Teluumena, zrobić screena i założyć jakiś topic z ankietką, jak było ustalane? Chyba, że Teluumen będzie jeszcze dopracowywał.
Imho to ostatnie Teluumena jest na razie najlepsze, czcionki, ten zawijasek i w ogóle
v 0.0.5
_________________ I uznałem siebie za wybrańca losu, wiedziałem, że gdyby zamiast mnie był tu ktoś inny, nie zobaczyłby niczego.
Hrabal
No ale ciagle meczy mnie ta czern nie wiem co o tym myslec ozumiesz mnie?
nagg
Rozumiem, tylko wlasnie mi się ta czerń podoba Cos ciemniejszego wg mnie może się przydać, żeby nie było tak całkiem żółto... Co prawda przerobię to jeszcze na jaśniejsze z ciemnymi czcionkami i pierścień może pociemnię Zobaczy się
EDIT: Popróbowałam i w ogóle mi to nie pasuje. Jakoś mi wychodzi bez wyrazu... Niech moja kandytatura ( ) pozostanie czarna
_________________ I uznałem siebie za wybrańca losu, wiedziałem, że gdyby zamiast mnie był tu ktoś inny, nie zobaczyłby niczego.
Hrabal
Last edited by Esk on Sun Jun 06, 2004 11:33 am; edited 1 time in total
no logo Esk mysle ze pasuje i to bardzo. Kolor pierscienia podobny do kloru tla... Bajer! JA bym takie zostawil bo mysle ze jst lepsze od wersji Teluumena 2 i 3 bo 1 byla dobra ale same TF.prv
_________________ "But long ago he rode away,
and where he dwelleth none can say;
for into darkness fell his star
in Mordor where the shadows are."
Posted: Sun Jun 06, 2004 2:25 pm
Esk twoje Logo jest fantastyczne moim zdaniem czerń wcale nie przeszkadza, dodaje szlachetności i trajemniczości i utrzymuje klimat WP. Jest proste, czytelne i eleganckie.
Logo jest dla mnie jedynym dobrym powódem, żeby sobie włączyć ten maślany styl. Więc będę sobie czasem go włączać, zeby na niego popatrzeć.
Quote:
Taka zasada ludzi doroslych... "Krytykowac kazdy potrafi" a t chodzi o znalezienie dobrego rozwiazania. Wiec zamiast (heh) rzucac sie na cos co sie nie podoba to prosze zaproponowac jakies rozwiazania. Bo Esk i ja ja staramy sie cos zaproponowac... A Spotykamy sie z okresleniami "podoba mi sie" albo "totalna porazka"... WIec prosimy o wyczerpujace komentarze. W koncu to wasze forum.
Po pierwsze to nikt tu się nie rzuca. Przynajmniej ja nie zauważyłam. Wszyscy starają się wyrazić swój punkt widzenia i podsunąć jakieś rozwiązanie. Ja też, bo tylko na tyle mam aktualnie czas. A co do wyczerpujących komentarzy. Jeśli komentarz jest potrzebny to siego daje. Ale zdarza się tak, ze coś jest tak beznadziejne, że nie ma oczym mówić albo tak dobre, że nie ma o czym mówić.
Esk, twoje logo nie jest zle (choc bardziej podobaly mi sie pomysly tellumena ) ale doskonale rozumien co mial na mysli nagg.. "to czarne po srodku"... ale sie nie wtracam bo i tak nie mam pomyslu co z tym zrobic niech bedzie takie
Telli, mi się bardzo podoba, ale faktycznie za duże i przeróbki dużo by ie dały... albo z obrazka zostaloby za mało, albo byłoby za mało czytelne... Jako oficjalna tapeta forum jednak by się nadawalo...
Mi się podoba... Po co spłaszczać? Może udałoby się przyciąć i napis dać trochę wyżej
_________________ "Jeżeli kiedyś poczujesz się naprawde mały i bezbronny, pomyśl sobie, że byłeś największym i najsilniejszym plemnikiem w swojej bandzie."
Posted: Thu Jun 10, 2004 7:49 am
Ciężko to nazwać logiem ale prezentuje się nieźle. Bardzo dobrze wyglądają te napisy w perspektywie centralnej bo robią wrażenie jakby takich stopni prowadzących do schodów tej wieży. Zapraszają. Ale zgadzam się, że straci jeśli się je pomniejszy.
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum