Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Nie nie nie - W nie rozumiecie - to NIE JEST GOTOWY STYL. Kei, to o czym mowisz (zolta i szara belka) sa to miejsca na gif'y (to co jest gradientem zrobione na "oficjalnych" stylach)
Lewa kolumne zapewne da sie zrobic innego koloru - ale szczeze mowiac wymaga to edytowania plikow, szukania etc - az tak mi sie nie chce, bo to imho strata czasu dla mnie - wybaczcie
Zwlaszcza teraz, kiedy graficzki sa "nie w kolor", rangi zrobione dla czarnego forum... nie, zdeydowanie nei dalem tego do oceny jako gotowej propozycji... chodzi mi o kolory. I jesli juz mowicie, co zmienic, to:
a) dokladnie to lokalizujscie (np. tlo pod kolumna ilosci postow w watku, w spise watkow)
b) jesli poponujecie kolor, to macie tego linka, spawdzcie jego hexy, i wtedy dawajcie (hex to np. #000000)
nagg
Edit:
Hmm, pozmienialem teraz - szzcerze mowiac taka kolorystyka mi si podoba Jestem sklonny tak zosatwic (jeszcze pole komentu zmienie, ale to potem. i moze linki, na takie same, jak na wp.com)
Posted: Fri Jun 04, 2004 1:09 pm
Chyba poważnie zaczne doceniać walory starego stylu Właśnie sobie zmieniłam na ten maślany jak to Keira trafnie określiła. Da mnie jest całkowicie nieklimaciarski, rozmemłany, mdły ...przepraszam Nagg Nie gniewaj się, to tylko mój gust
Za to podoba mi się ten oparty na czerniach i szarościach styl Tajnego forum. Choć trochę bym go urozmaiciła jakimś złamanym ciemnym fioletem albo granatem.
Podobają mi sie też te próbki, które tam wyżej Esk podała. Te kolory ładnie ze sobą współgrają.
Posted: Fri Jun 04, 2004 2:09 pm
No teraz jest o niebo lepiej. Mi się podoba...choc uwazam ze w zgaszone kolorki by było lepiej Tak czy inaczej zostawiam ten, bo teraz wygląda już super
Nagg wiem, zę tamto wczesniej to był tylko zarys Tylko wyraziłam opinię o zarysie
EDIT: wlazłam w koncu na tamtego linka. I po obserwacji znalazłam kilka kolorków, które są według mnie ok Może bardziej na przyszłosć
#DDEBA9
#DBDB93
#D4CD8E
i tak z inne tonacji:#D4CD8E
_________________ Lubię szeptać ci słowa, które nic nie znaczą -
Prócz tego, że się garną do twego uśmiechu. B. Leśmian
No to ja zrobiłam taką próbkę logo... Nie mam pojęcia, czy będzie Wam odpowiadać Aha, Nagg, jesteś pewien, że kolor tła to FFF1BB? Jakoś nie wiem czemu u mnie ten kolor wygląda nieco inaczej... W każdym razie wyszło cosik takiego:
_________________ I uznałem siebie za wybrańca losu, wiedziałem, że gdyby zamiast mnie był tu ktoś inny, nie zobaczyłby niczego.
Hrabal
Posted: Sat Jun 05, 2004 12:44 pm
Ogólna koncepcja bardzo mi się podoba Esk aczkolwiek jest troszeczkę przedobrzone. Chodzi mi mianowicie o to Oko na środku, które kompletnie nie gra z kolorystyką pierścienia, ornamentu i reszty ( tak na marginesie bardzo mi odpowiadającą kolorystyką). Uważam, że lepiej by było gdyby to oko usunąć i te napisy przesunąć na środek, na czarne tło. Da to nam również większą widocznośc liter a logo będzie bardziej eleganckie.
Chyba, że logo będzie się opierało na samym oku i takiej kolorystyce.
Miałam te same wątpliwości, Nienor Ych, teraz nie wiem za to, czy drzewo Gondoru pasuje, a tak pusto to było zbyt bezbarwnie... Jeszcze można by tam między dwa adresy wstawić logo "Lord of the Rings" No ja nie wiem
_________________ I uznałem siebie za wybrańca losu, wiedziałem, że gdyby zamiast mnie był tu ktoś inny, nie zobaczyłby niczego.
Hrabal
Posted: Sat Jun 05, 2004 1:16 pm
Dzrzewo jest za drobne, ma za wiele detali na takie małe coś czym jest logo. Zresztą przy robieniu loga stosuje się taką zasadę, że trzeba je pomniejszyć do 2 com i powinno być tak samo widoczne. Oczywiście nie przesadzajmy bo nam takie logo nie jest potrzebne. Nie bedziemy go w końcu na wizytówkach używać. Druga zasada to zasada ekonomii. Im mniej tym lepiej.
A może zmienić czcionkę, na bardziej ozdobną? Jakąś taką runiczną?
1. Zrobiłam taką czcionkę, ale wg mnie nie pasuje, lepsza była tamta, bo prosta i czytelna... A to była dla mnie jedyna, która jeszcze jakoś pasowała.
2. Galad, zrobienie brązowego będzie proste i szybkie
3. Za radą Kei zrobiłam oczka i zrezygnowałam z detali
4. Jak dla mnie ta wersja jest najlepsza, oprócz tej czcionki, bo dobrze łaczy Władcę i Tajność
5. Niech wreszcie Nagg się wypowie
Hrabal
Już zrobione, to wady mojego monitora... I didn't notice.
No i wiem, mi też ta czcionka się nie podoba... Ale naprawdę każda inna ozdobna wygląda jeszcze gorzej, a chcieliście ozdobnie... Gotyckie wyglądają już maksymalnie fatalnie.
EDIT: Jeszcze mam takie propozycje ikonek... Troszkę nieostre, ale może się spodobają...
Hrabal
Last edited by Esk on Sat Jun 05, 2004 5:08 pm; edited 1 time in total
Posted: Sat Jun 05, 2004 5:48 pm
Faktycznie ta czcionka jest nie pasuje. Ale dalej uparcie twierdzę, że tam nie poinno być żadnego elementu oprócz pierścienia. Te oczy są takie jakieś z innej paki i psują całą kompozycję. Już o wiele bardziej harmonijne było to pierwsze logo z okiem. I miało zdecydowanie najlepszą ramkę.
Pustą czarną przestrzeń można zapełnić przesówając te wyrazy bardziej na środek.
Tluumen. Podoba mi się. Kolorystyka nie całkiem moja ale jest OK.
No logo Teluumena w zasadzie mi się podoba, tyle że duże takie i jeśli jest pomarańczowe tło, to gdzie je dać? bo tutaj mają być oba adresy, a w tajnym forum jest czarno
Oto kolejna wersja, czekam na kolejne komentarze i na zdanie nagga Logo Esk v 0.0.4
Hrabal
super by bylo gdyby na logo Esk ta ostatnia wersja byl taki napis jak u Teluumena - taki kolor i taka czcionka przynajmniej napsu www.WladcaPierscieni.com . wedy by bylo chyba najlepiej
_________________ "But long ago he rode away,
and where he dwelleth none can say;
for into darkness fell his star
in Mordor where the shadows are."
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum