Władca Pierścieni / Tajne Forum Fantasy Forum Index
Główna: Władca Pierścieni, Hobbit, Zwiastuny
Katalog: Strony fantasy
Polecane: Opowieści z Narnii, Wiersze miłosne, NLP
Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy
Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  StatisticsStatistics
RegisterRegister  Log inLog in  AlbumAlbum  Chat

Previous topic «» Next topic
Budujemy nowy styl, jeszcze jeden nowy styl!
Author Message
nagg 
Administrator

Posted: Fri Jun 04, 2004 11:14 am   

Nie nie nie - W nie rozumiecie - to NIE JEST GOTOWY STYL. Kei, to o czym mowisz (zolta i szara belka) sa to miejsca na gif'y (to co jest gradientem zrobione na "oficjalnych" stylach)

Lewa kolumne zapewne da sie zrobic innego koloru - ale szczeze mowiac wymaga to edytowania plikow, szukania etc - az tak mi sie nie chce, bo to imho strata czasu dla mnie - wybaczcie :)

Zwlaszcza teraz, kiedy graficzki sa "nie w kolor", rangi zrobione dla czarnego forum... nie, zdeydowanie nei dalem tego do oceny jako gotowej propozycji... chodzi mi o kolory. I jesli juz mowicie, co zmienic, to:
a) dokladnie to lokalizujscie (np. tlo pod kolumna ilosci postow w watku, w spise watkow)
b) jesli poponujecie kolor, to macie tego linka, spawdzcie jego hexy, i wtedy dawajcie :) (hex to np. #000000)

nagg

Edit:

Hmm, pozmienialem teraz - szzcerze mowiac taka kolorystyka mi si podoba :) Jestem sklonny tak zosatwic (jeszcze pole komentu zmienie, ale to potem. i moze linki, na takie same, jak na wp.com)

Nienor
Członek Białej Rady

Posted: Fri Jun 04, 2004 1:09 pm   

Chyba poważnie zaczne doceniać walory starego stylu :/ Właśnie sobie zmieniłam na ten maślany jak to Keira trafnie określiła. Da mnie jest całkowicie nieklimaciarski, rozmemłany, mdły ...przepraszam Nagg :* Nie gniewaj się, to tylko mój gust :)
Za to podoba mi się ten oparty na czerniach i szarościach styl Tajnego forum. Choć trochę bym go urozmaiciła jakimś złamanym ciemnym fioletem albo granatem.

Podobają mi sie też te próbki, które tam wyżej Esk podała. Te kolory ładnie ze sobą współgrają.

Keira 
Szara przystań

Posted: Fri Jun 04, 2004 2:09 pm   

No teraz jest o niebo lepiej. :D :D Mi się podoba...choc uwazam ze w zgaszone kolorki by było lepiej :P Tak czy inaczej zostawiam ten, bo teraz wygląda już super ;)
Nagg wiem, zę tamto wczesniej to był tylko zarys ;) Tylko wyraziłam opinię o zarysie :P

EDIT: wlazłam w koncu na tamtego linka. I po obserwacji znalazłam kilka kolorków, które są według mnie ok :P Może bardziej na przyszłosć :P
#DDEBA9
#DBDB93
#D4CD8E
i tak z inne tonacji:#D4CD8E

B. Leśmian

Esk 
Wodogrzmoty Rauros

Posted: Sat Jun 05, 2004 11:38 am   

No to ja zrobiłam taką próbkę logo... Nie mam pojęcia, czy będzie Wam odpowiadać ;) Aha, Nagg, jesteś pewien, że kolor tła to FFF1BB? Jakoś nie wiem czemu u mnie ten kolor wygląda nieco inaczej... W każdym razie wyszło cosik takiego:

Nienor
Członek Białej Rady

Posted: Sat Jun 05, 2004 12:44 pm   

Ogólna koncepcja bardzo mi się podoba Esk ;] aczkolwiek jest troszeczkę przedobrzone. Chodzi mi mianowicie o to Oko na środku, które kompletnie nie gra z kolorystyką pierścienia, ornamentu i reszty ( tak na marginesie bardzo mi odpowiadającą kolorystyką). Uważam, że lepiej by było gdyby to oko usunąć i te napisy przesunąć na środek, na czarne tło. Da to nam również większą widocznośc liter a logo będzie bardziej eleganckie.

Chyba, że logo będzie się opierało na samym oku i takiej kolorystyce.

Esk 
Wodogrzmoty Rauros

Posted: Sat Jun 05, 2004 1:09 pm   

Miałam te same wątpliwości, Nienor :) Ych, teraz nie wiem za to, czy drzewo Gondoru pasuje, a tak pusto to było zbyt bezbarwnie... Jeszcze można by tam między dwa adresy wstawić logo "Lord of the Rings" :hmm: No ja nie wiem ;)

Nienor
Członek Białej Rady

Posted: Sat Jun 05, 2004 1:16 pm   

Dzrzewo jest za drobne, ma za wiele detali na takie małe coś czym jest logo. Zresztą przy robieniu loga stosuje się taką zasadę, że trzeba je pomniejszyć do 2 com i powinno być tak samo widoczne. Oczywiście nie przesadzajmy bo nam takie logo nie jest potrzebne. Nie bedziemy go w końcu na wizytówkach używać. Druga zasada to zasada ekonomii. Im mniej tym lepiej.
A może zmienić czcionkę, na bardziej ozdobną? Jakąś taką runiczną?

Galad 
Moderator

Posted: Sat Jun 05, 2004 2:22 pm   

no kolorki sa ladne ;]
drzewo ja Nienor napisala za drobne... A ta czcionka to faktycznie by jakas ozdobna pasowala... ogolnie mi sie podoba...

A co do stylu to nie wiem czy bardzoewj ni epodoba mi sie jzu ten brazowy... :roll: i te ikonki takie biurowe kompletnie nie pasujace do Wladcy :roll:

A Esk mozesz zrobic te logo na tle brazowym? :)
in Mordor where the shadows are."

Keira 
Szara przystań

Posted: Sat Jun 05, 2004 2:54 pm   

Jak dla mnie super ;) Tylko ta czcionka jakos nie pasuje :hmm: Jak chcesz coś zrobić z tż przestrzenią to mzoe jakis ledwowidoczny zarys oczu :P Byłoby tajnie :D

B. Leśmian

Esk 
Wodogrzmoty Rauros

Posted: Sat Jun 05, 2004 4:48 pm   

1. Zrobiłam taką czcionkę, ale wg mnie nie pasuje, lepsza była tamta, bo prosta i czytelna... A to była dla mnie jedyna, która jeszcze jakoś pasowała.
2. Galad, zrobienie brązowego będzie proste i szybkie ;)
3. Za radą Kei zrobiłam oczka i zrezygnowałam z detali
4. Jak dla mnie ta wersja jest najlepsza, oprócz tej czcionki, bo dobrze łaczy Władcę i Tajność ;)
5. Niech wreszcie Nagg się wypowie :green:

Keira 
Szara przystań

Posted: Sat Jun 05, 2004 4:51 pm   

A dałoby się oczka że tak powiem luzem ;o Tzn. bez granic, wyłazące tylko z ciemnosci...Byłoby tajemniczej :green:
No i ta czcionka rzeczywiscie na "NIE"

EDIT:
Idealnie :*

B. Leśmian

Esk 
Wodogrzmoty Rauros

Posted: Sat Jun 05, 2004 4:56 pm   

Keira_Metz wrote:
A dałoby się oczka że tak powiem luzem ;o

Już zrobione, to wady mojego monitora... I didn't notice.
No i wiem, mi też ta czcionka się nie podoba... Ale naprawdę każda inna ozdobna wygląda jeszcze gorzej, a chcieliście ozdobnie... Gotyckie wyglądają już maksymalnie fatalnie. :roll:

EDIT: Jeszcze mam takie propozycje ikonek... Troszkę nieostre, ale może się spodobają...

Last edited by Esk on Sat Jun 05, 2004 5:08 pm; edited 1 time in total  

Teluumen 
Czarna Otchłań Morii

Posted: Sat Jun 05, 2004 5:00 pm   

Taka mala propozycja z mojej strony tylko odnosnie Tajnego Forum. Jeszcze mysle nad ewentualnie polaczeniem....

Dawajcie komentarze i takie tam inne bzdury jakie przyjda na mysl :P

PROGRAMMERS TEAM
|Teluumen|PRV.PL
BLOG

Nienor
Członek Białej Rady

Posted: Sat Jun 05, 2004 5:48 pm   

Faktycznie ta czcionka jest nie pasuje. Ale dalej uparcie twierdzę, że tam nie poinno być żadnego elementu oprócz pierścienia. Te oczy są takie jakieś z innej paki i psują całą kompozycję. Już o wiele bardziej harmonijne było to pierwsze logo z okiem. I miało zdecydowanie najlepszą ramkę.
Pustą czarną przestrzeń można zapełnić przesówając te wyrazy bardziej na środek.

Tluumen. ;] Podoba mi się. Kolorystyka nie całkiem moja ale jest OK.

Keira 
Szara przystań

Posted: Sat Jun 05, 2004 6:02 pm   

No jakos mnie logo Tellumena nie przekonuje :? Niby ok i w ogóle, ale jakos tak... :hmm: Jak neon :green: Nie pasuej mi tutaj :P

Esk pewnie ejszcze coś popoprawia...zobaczymy. No i co Nagg powie :roll:

Te pergaminy sa o niebo lepsze niz te co sa teraz ;)

B. Leśmian

Esk 
Wodogrzmoty Rauros

Posted: Sat Jun 05, 2004 7:58 pm   

No logo Teluumena w zasadzie mi się podoba, tyle że duże takie i jeśli jest pomarańczowe tło, to gdzie je dać? bo tutaj mają być oba adresy, a w tajnym forum jest czarno :hmm:

Oto kolejna wersja, czekam na kolejne komentarze i na zdanie nagga ;)
Logo Esk v 0.0.4 :P

Teluumen 
Czarna Otchłań Morii

Posted: Sat Jun 05, 2004 8:35 pm   

Kolejna wersja... A sprawa wielkosci to akurat maly pikus...

Wszystko jest do zmiany przeniesienia.. Jak narazie chodzi tylko o dobranie koncepcji

PROGRAMMERS TEAM
|Teluumen|PRV.PL
BLOG

Galad 
Moderator

Posted: Sat Jun 05, 2004 9:21 pm   

super by bylo gdyby na logo Esk ta ostatnia wersja byl taki napis jak u Teluumena - taki kolor i taka czcionka przynajmniej napsu www.WladcaPierscieni.com . wedy by bylo chyba najlepiej ;)
in Mordor where the shadows are."

Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version

Jump to: