Władca Pierścieni / Tajne Forum Fantasy Forum Index
Główna: Władca Pierścieni, Hobbit, Zwiastuny
Katalog: Strony fantasy
Polecane: Opowieści z Narnii, Wiersze miłosne, NLP
Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy
Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  StatisticsStatistics
RegisterRegister  Log inLog in  AlbumAlbum  Chat

Previous topic «» Next topic
Brzmienie elektroniczne (nie do konca techno...)
Author Message
Epikaris 
Rivendell, Dom Elrond'a

Posted: Tue Apr 27, 2004 2:15 pm   Brzmienie elektroniczne (nie do końca techno...)

Ciekawa jestem czy prócz mnie interesujecie sie muzyką eketroniczną. Nie mówie tutaj o dziedzinie zwanej techno czy trance, bardziej o stylu zwanym industrial (można zdefiniować go połączeniem metalu z ów właśnie elektroniką), lecz i nie tylko... ;)

nagg 
Administrator

Posted: Tue Apr 27, 2004 2:37 pm   

Hmm, nie wiem - nie jestem znawca gatunku - dlatego wiec wlasnie z ciekawoscia bym przeczytal taki krotki poradnik o tym gatunku :) Jakie kawalki sa warte posluchania - co mnie wiecej jest, a co juz nie :?

Np. nie wiem, czy znasz - "Millenia Nova - I'm Dead"... No i wlasnie, czy to elektronika...
Czy ambient to jest elektronika... noo, wiesz chyba o co mi chodzi :) jestm zielony, ale chyba lubie takie brzmienia - nigdy nie miaelm sily sie zaglebic w to :)
No i tytuly, tytuly, tytuly prosze :)

nagg

Epikaris 
Rivendell, Dom Elrond'a

Posted: Tue Apr 27, 2004 3:03 pm   

Ice Ages (cała płytoteka tzn dwie płyty)
Dargaard
Dominion
Dominion III
można powiedzieć Mortiis (ostatnie płyty niestety nie pamiętam tytułów)

W szczególności jeżeli miałbyś możliwość ściągnij kawałki Ice Ages są naprawde warte przesłuchania ;)

Quote:
. nie wiem, czy znasz - "Millenia Nova - I'm Dead"... No i wlasnie, czy to elektronika...

Niestety nie znam :/

Nienor
Członek Białej Rady

Posted: Wed Apr 28, 2004 7:09 pm   

Ja jak już pisałam njeśli chodzi o gatunki muzyczne jestem absolutnym ignorantem, więc jak coś pokręcę to proszę się nie wściekać tylko mi wyjaśniać ;]

Nie wiem czy dobrze kojarzę, ale chyba ścieżka dźwiękowa do filmu Pi i Requiem for a dream jest muzyką elektroniczną. W każdym razie jest fantastyczna. To taki rodzaj muzy, przy której mam dreszcze.

v3rt
Czarna Otchłań Morii

Posted: Thu Apr 29, 2004 12:48 am   

jeeeeejku... jak mozna opuscic Kraftwerk mowiac o elekronicznych brzmieniach? :) przeciez to absolutny klasyk gatunku. prekursorzy. odkrywcy. dinozaury muzyki elektro :) od ponad 20 lat na rynku :) tak samo wspaniali :) tak jak w niektorych gatunkach muzyki mozna sie spierac o pierwszenstwo w lansowaniu stylu - tak tutaj nie ma zadnych watpliwosci :)

a jezeli chodzi o industrial... goraco polecam Fluke - niesowita grupa. kazdy kto pamieta scene "mszy" w Zionie w Matrixie 2 i towarzyszaca jej muzyke wie o czym mowie. ciekawi duze zroznicowanie tematow ich plyt. naprawde warto sie zainteresowac.

wracajac do brzmien elektronicznych... sprobojcie posluchac Shpongle albo Infected Mushroom - to jest dopiero zakrecona muza :) po prostu czyste electro - klasyka :)

zainteresowanych konkretnymi tytulami prosze o kontakt na gg - jezeli ktos korzysta z DC lub Soulseek'a to szybko moze sciagnac ode mnie wyzej wymienione :)
GG # 2143856 | ICQ # 164660564
---------------------------------------
Always look on the bright side of life

Epikaris 
Rivendell, Dom Elrond'a

Posted: Thu Apr 29, 2004 10:04 am   

Ja ostoje przy swoim... ICE AGES!!! :twisted:

Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum