Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Posted: Sun Dec 12, 2004 12:37 pm Battle for Midlle-Earth
Jak kazdy wie...ostatnio wyszla do sprzedazy nowa gra strategiczna...moim skromnym zdaniem bardzo ciekawa i ladna...sadzac po screenach grafa tez stoi na wysokim poziomie...z tego co wyczytalem na chyba oficjalnej polskiej stronie tej gry to kampanie ma ciekawe....jednostki urozmaicone...wiele ras:
1. Gondor
2. Rohan
3. Isengard
4. Sauron
5. Fellowship (tak tak moi drodzy...mozna kierowac druzyna)
oraz sa rowniez jednostki neutralne...ni pamietam dokladnie jakie...
gra zapowiada sie ciekawie...
_________________ "Tylko martwi ujrzeli koniec wojny."
Posted: Sat Dec 18, 2004 12:01 pm
Oglądałem recke i sadze ze gra jest warta zagladniecia. W grze wprowadzono cos nowego inowacyjnego a mianowice "przezycia wewnetrzne postaci " (karzdej postaci). chdy do plutony rzyceży podchodzi troll oni naprawde sie boja i reaguja a nie ja kiedyś stoja jak byc im kij przec dupe włoszył. Fani beda w nibo wzieci miłosnicy RTS'ów mile zaskoczeni, a inni mogą poczieszc oczy grafika która jet moze nie na naj wyzszym szczeblu ale nie jews taka zła bo gdy przyblizymy kamere postacie wcale sie nie rozmazuja:)
[ Dodano: Sob Gru 18, 2004 5:46 pm ]
Proszę o przymknięcie oka na moje błędy ort. bo ja coś mam z dys cos tam i to nie moja wina...
_________________ "życie to kabaret, nie warto z niego zchodzić z niego za szybko" Dudi (Mój wcześniejszy nick "Palmar" Jest to mój nick do testowania forum.
Posted: Fri Dec 24, 2004 12:03 am
Grałem w to jeste zarombiste:P
_________________ www.ibun.edu.tr Jestem (JUż) mrocznym członkiem zakonu Sith która moc jest niedościgniaona dla zwykłych Jedi ha ha Lord Sith Grogor "Niech moc będzie z Sithem"."Nie oceniaj Sitha po mieczu świetlnym"Nudzi mi się Nic się nie dzieje
Guest
Posted: Mon Dec 27, 2004 11:40 pm
Gra jest zajebista:).Gram oczywiście moim ukochanym Gondorem!:)a kim wy gracie?
Guest
Posted: Mon Dec 27, 2004 11:45 pm
Gra jest zajebista.Ja gram moim ukochanym Gondorem!!:)Kim wy gracie?
Posted: Tue Dec 28, 2004 12:35 pm
ja jeszcze nawet tego w rekach nie mialem...:(...ale pewnie bede grac GONDOREM...a potem SAURONEM...a potem jeszcze raz i jeszcze raz...az w koncu odkryje nowe plansze o ktorych nawet autorzy nie wiedza...
Gra jest super, mój brat narazie gra zlymi, ja zacznę od dobrych ale nie mogę się doczekać sił Ciemności ale sama narazie przeszlam tylko 1 misję dobrycvh (nie dlatwego ze jestem cienka tylko dlatego ze nie mialam jeszcze czasu grać ) a będe grać moim kochanym Rohanem i Sarumanem poprzednia gra, zresztą zgapiona z Warcraft III "War of the Ring" też bardzo fajna, i fabułę ma nieco lepsiejszą-jednak w "Bitwie" jest wiele innych plusów:
-muzyka filmowa
-oryginalne głosy
-zróżnicowane jednostki każda dla innej 'rasy'
-dobra grafika (chociaż np. woda jest neiruchoma, nie to co piękne krystaliczne rzeki z Warrafta III )
-nie jest liniowa
-jest oryginalna (Wojne o Pierścioeń zgapiliz Warcrafta, co prawda uwielbiam War3 ale WotR traci na oryginalności)
-jest zajebicho.
_________________ "Masz świra to go hoduj" John Irving-Hotel New Hampshire.
Posted: Sat Jul 02, 2005 12:55 am
normalnie zakochalem sie...ciul ze wymagany jest procek 1,5 ghz a ja mam tylko 700 mhz ...potrzebne jest 512 ramu a ja mam 256 no ale dziala jak zlotko...filmik i ja juz odplywam na krzesle...potem menu i samouczek...zwiezle i na temat...potem wlaczam kampanie...pokazuje mi sie ta mapa i przeobraza sie w ta trojwymiarowa mape...widze latajace Nazgule i Orly...lawe na Orodruinie...pomykajacy slad oka Saurona po Gondorze i Rohanie...kieruje sobie na jakies glowne miejsca w Srodziemiu a tu na dole z boku pokazuje mi sie krotki filmik pokazujacy te miejsce w filmie...ide potem sobie druzyna do Morii...i ta grafaaa...jak widze ze LEGOlas napina strzale i ja wypuszcza...potem znowu siega do kolczana...ahh...albo jak Aragorn macha mieczem...no i znowu te krotkie filmiki z boku jak Gimli wbiega do sali nr.21 (o ile dobrze pamietam) i znajduje grob Balina...ahh...potem ten Balrog...jak zywy ...potem znowu podjaralem sie moją 3d mapa i ruszylem do Rohanu z Eomerem na czele...jak ci jezdzcy fajnie tratuja tych malych Uruk-hai...jak narazie na tym skonczylem moj pierwszy kontakt z LotR:BfME...ale jeszcze jest jutro...i pojutrze...i popojutrze...i jeszcze jest za tydzien...i za miesiac...i caly sierpien...
gra jest wspaniała oddziały naprawdę zachowują się jak żywe ja osobiście kocham grać Mrodorem.... Spróbujcie się przejść takimi dwoma Mumakilami przez armię wroga Albo jak skieruję swe Złe oko na armię wroga... i oni kulą się przerażeni .... ciekawe jest również to, iż można zmienić bieg wydarzeń grając w kampanię..... ciekawie wygląda Boromir broniący Helmowego Jaru ^^ Gra się udała.. .:] niestety mam troche za malo ramu... i nie mogę się cieszyć grafiką.. Ale i tak jestem zachwycona
_________________ Przede mną przepaść, zrodzona przez winę,
przez grzech Twój, Boże!... Ginę! ginę! ginę!
Jan Kasprowicz
Posted: Sat Jul 09, 2005 11:00 pm
ja tam gram na najmniejszych wymaganiach i mi sie nie tnie...a mam o polowe slabszego kompa niz sa wymagania to sie dopiero nazywa nazgulowa umiejetnosc... ja narazie przechodze kampanie dobra...potem bedzie ZLO!!!....
WHASSUUUUUP!!
przez pierwszy tydzień gry grałem jak maniak, a po ukończeniu... gra sie po prostu znudziła
uwielbiam gry strategiczne które dają szerokie możliwości rozwoju, a tutaj czegoś takiego praktycznie niema, kolejne misje mają ciagle te same cele- zniszczyć wroga
jak dla mnie to jedyną zaletą tej gry jest grafika, jak dla mnie gra ma niską grywalność.
aaa a mumakile bardzo łatwo zabić, wystarczy je ostrzelać ogniem a same zniszczą w szale połowe swoich wojsk
Gierka cudna, wciągająca, chociaż rzeczywiście, jeśli przejdzie się już wszystkie kampanie, na wszystkie możliwe sposoby, to staje się nudna. Na razie przeszłam ja tylko raz, ale chyba zrobię to jeszcze drugi. Grafika świetna, jednostki też, ale ma jedną wadę: zbyt duże wymagania systemowe jak na mój gust żeby ją sobie zainstalować musiałam kupić DVD, 512 mb pamięci. Ale nie załuję, bo dzięki temu, gra dzialała idealnie. Potem pojawił się problem. Zmieniłam komputer i okazało się, że musze kupić następną pamięć, bo ta nie pasuje... Grałam dalej, z niższymi ustawieniami, trochę się zacinała, 'chrupała' , ale jakoś przezyłam. A wracając do tematu: Jak nie trdno się domyslić, uwielbiam grać Mordorem ( Isengard też może być...). Mmm...Przywołanie Balroga w czasie Bitwy na Polach Pelennoru... Zwycięztwo gwarantowane.
PS. Ciekawe kiedy ukaże się Battle for Middle Earth 2. Zapowiada się na jeszcze lepszą niz jedynka. Ale jest jedna rzecz, której się boję...Wymagania...
_________________ "Cóż jest większym darem nad miłość kota?"
Karol Dickens
akcja gry będzie toczyć się PO Wojnie o Pierścień . Pojawią się nowe postacie ( w tym Arwena... o Bleeee ), będzie można stworzyć własną etc. . Zresztą znalazłam taki artykuł, a właściwie zapowiedź, z którego mozna dowiedzieć się więcej:
Quote:
Zapowiedź kontyunacji gry "Bitwa o Śródziemie".
Niewątpliwie jedną z najbardziej oczekiwanych gier ubiegłego roku była osadzona w świecie znanym z książkowego i filmowego „Władcy Pierścieni”, strategia „Bitwa o Śródziemie”. Gra ta, powstająca w studiach firmy Electronic Arts Los Angeles, dającej się poznać już wcześniej dzięki prac nad produkcjami takimi, jak choćby „Command and Conquer: Generals”, czy też „Zero Hor”, miała przynieść gatunkowi, którego była przedstawicielką, wiele nowych pomysłów i rozwiązań. W przyszłości miały one zaowocować w rozwój samych strategii, a także w zapewnienie „Bitwie o Śródziemie” trwałego miejsca w historii gier komputerowych. Tak też się z pewnością stało. Nowa gra autorów sukcesu wspomnianego już „Generals” okazała się być wielkim hitem, który szybko sięgnął po pierwsze miejsce na wielu listach przebojów. Świetna grafika, klimat, a także przyjemność płynąca z gry zapewniły jej olbrzymie grono miłośników, którzy do dziś oddają się grze za pośrednictwem Internetu, czy też trybu rozgrywki dla jednego gracza.
Powstanie kontynuacji gry było więc jedynie kwestią czasu. Sprawę zdawali sobie z tego oczywiście fani, którzy od wielu już miesięcy dyskutowali na temat powstania ewentualnej kolejnej odsłony gry. Jak będzie ona wyglądać, jaka będzie jej fabuła, jakie zajdą zmiany? Te i inne pytania padały najczęściej na łamach wielu serwisów poświęconych osadzonej w świecie „Władcy Pierścieni”. Jakiś czas temu, niemal na wszystkie te pytania dane nam było poznać odpowiedź. Firma Electronic Arts, wraz z jednym z najpopularniejszych wortali poświęconych rzeczonej grze potwierdziło oficjalnie rozpoczęcie prac nad kontynuacją jednej ze swych flagowych wręcz produkcji. Co dziś wiemy o powstającej właśnie grze? Jak zapowiada się najnowsza produkcja ze studia Electronic Arts Los Angeles? Zachęcam do przeczytania poniższego tekstu!
Wielka bitwa dobiegła końca. Przyszła pora na szacowanie poniesionych strat, a także dokonania wstępnych kalkulacji zysków, jakie przyniosła zakończona właśnie wojna. Czy jednak Śródziemie znajduje się już w naszych rękach? Czy udało nam się pokonać wroga w zupełności, do ostatniego wręcz żołnierza? Białe mury Minas Tirith ponownie oświetlać zaczęła czerwona łuna dobiegająca z Mordoru. Sauron nie zniknął, a nikt prawdę powiedziawszy nigdy tego jasno nie powiedział. Może wszystkie te bitwy, które stoczyłem zaledwie przed paroma miesiącami miały mnie dopiero przygotować do nadciągającej wojny? W chwili, kiedy dane jest mi pisać te słowa, jedynie w taki oto sposób można opisać fabułę kontynuacji „Bitwy o Śródziemie”. Nie zostało bowiem powiedziane, czy opowiadać będzie ona o wydarzeniach mających miejsce po pokonaniu Saurona, czy będzie ona nadal opowiadać o losach ostatniej z nim wojny. Niemniej jednak, sam fakt powstawania drugiej części gry wystarczy nam, by przeboleć chwilową niewiedzę na temat fabuły. Jedyne, co wiadomo nam już dziś to fakt, że w grze pojawią się postacie takie jak Nazgule, czy też Arwena, która jak pamiętamy z filmu, stanęła w obronie Froda ściganego przez Dziewięciu. Wydaje się więc możliwe, że gra ponownie osadzone zostanie w świecie targanego przez ostatnią wojnę z Sauronem i jego sojusznikami.
Zupełnie inna kwestia to grafika, którą dane nam będzie oglądać podczas gry. Widoczny jest tutaj doskonale postęp, jakiego dokonali pracujący nad „Bitwą o Śródziemie II” graficy – wszystko wygląda bowiem o wiele lepiej, niż w pierwszej części gry, która jak pamiętamy wykorzystywała silnik SAGE. Sequel oparty jest prawdopodobnie na zupełnie nowym engine’ie, co sugerują widoczne różnice w grafice. Ciężko sobie wyobrazić, by tak udało się zmodyfikować użyty w pierwszej odsłonie silnik, choć jest to niewątpliwie możliwe. Doskonale prezentują się na opublikowanych screenach wszelkiego rodzaju efekty, takie jak cienie czy oświetlenie. Śmiało można powiedzieć, że graficznie gra ta będzie mogła ubiegać się o tytuł najlepszej produkcji roku 2006, na kiedy to zapowiedziano jej premierę. Nowe możliwości silnika, to także z pewnością nowe możliwości podległych nam jednostek. Niestety, także i na ten temat nie podano jeszcze żadnych informacji.
Gra da nam możliwość pokierowania również nowymi rodzajami wojsk. W opublikowanych w ciągu ostatnich dni materiałach, widoczne są jednak – co stanowi w „Bitwie o Śródziemie” zupełną nowość – statki i morskie! Możliwe będzie zatem przeprowadzanie desantów, a także stoczenie na morzach bitew. Daje to autorom gry także możliwość umieszczenia w grze całkiem nowych jednostek, które choć pojawiły się w filmie, nie znalazły się w pierwszej części. To z kolei, umożliwi nam jeszcze pełniejszą możliwość wzięcia udziału w wydarzeniach, które znamy z dużego ekranu. Czy trzeba nam jeszcze lepszej rekomendacji?
Kolejne informacje dotyczące gry ujawnione zostaną prawdopodobnie już wkrótce. Wtedy to będzie nam dane przygotowanie jeszcze dokładniejszej zapowiedzi, która miejmy nadzieję, zawierać będzie kilka miłych dla nas wiadomości dotyczących powstającej właśnie gry. Wiele wskazuje jednak już dziś na to, że „Bitwa o Śródziemie II” będzie prawdziwym przebojem, o którym mówić będzie się przez długie miesiące, a może i lata.
Posted: Wed Aug 10, 2005 8:04 pm
cytuje "Czy udało nam się pokonać wroga w zupełności, do ostatniego wręcz żołnierza? Białe mury Minas Tirith ponownie oświetlać zaczęła czerwona łuna dobiegająca z Mordoru. Sauron nie zniknął, a nikt prawdę powiedziawszy nigdy tego jasno nie powiedział." ... no jesli taka ma byc fabula tej gry to ja dziekuja za takie cos...
a jesli nie...to ja z hecia poczekam na tą gre...to tyle
Posted: Mon Nov 21, 2005 3:04 pm
Ta gra jest suuuuper !
Mam ją (wydałem na nią 160 zeta ), było warto ją kupić , ale teraz kosztuje 60zł., .
Co do jednostek to mogę je podać . Jesli chcecie . Przeszedłem ją... Dla lubiących strategie to bomba gra (I chyba łatwa do przejścia (bez kodów )) ...
P.S.: Nie katujcie mnie, plis.. Jestem tu pierwszy raz...
Posted: Wed Jan 04, 2006 4:22 pm
Ciekawie się zapowiada 2. A co do 1 to jest zarąbista. No i jest nawiązanie do książki. Enty przybywają z pomocą w Helmowym Jarze. w ogóle jest fajna. A co do kodów jak się je wpisuje.
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum