Władca Pierścieni / Tajne Forum Fantasy Forum Index
Główna: Władca Pierścieni, Hobbit, Zwiastuny
Katalog: Strony fantasy
Polecane: Opowieści z Narnii, Wiersze miłosne, NLP
Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy
Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  StatisticsStatistics
RegisterRegister  Log inLog in  AlbumAlbum  Chat

Previous topic «» Next topic
Baldurs Gate
Author Message
Ergii 
Sielanka Hobbitonu

Posted: Sat Sep 10, 2005 4:22 pm   Baldurs Gate

Chciałabym wiedzieć co sądzicie o grze - Bladurs Gate.
Ja sama tą grę wręcz ubustwiam i kocham ją nadrzycie :D

Milva 
Moriannon I Brama Mordoru

Posted: Sat Sep 10, 2005 10:26 pm   

Również kocham ją nad życie i ubóstwiam :] Zwłaszcza Baldura 2. Chyba nigdy mi sie nie znudzi, nawet po 9 razie :P A tyle ją już przechodziłam. ;) Można grać na wiele różnych sposobów, tworzyć różne... kombinacje, jeśli chodzi o postać, drużynę i w ogóle sposób przejścia. To, moim zdaniem, najlepsza gra RPG, jaka kiedykolwiek powstała :green: Mówcie sobie co chcecie, wymieniajcie inne tytuły, ale Baldura nic, zupełnie nic nie przeskoczy. Grę kocham, zwłaszcza za genialny klimat, i absolutnie żadna inna nie zajmie miejsca BG2 na mojej liście ulubionych erpegów.

Ciekawe czy kiedykolwiek pojawi się nastepna część... Baldur's Gate 3 ? :)

Tar - Meneldur 
Rivendell, Dom Elrond'a

Posted: Sun Sep 11, 2005 9:54 am   

BG3 już jest :p w tv hyper pokazywali :p, sam BG1 uwielbialem całe pół roku siedziałem i grałem w nią :p. w Bg 2 już mniej bo za bardzo klimat mi sie nie spodobał :] .

Milva 

Posted: Sun Sep 11, 2005 3:41 pm   

Tar - Meneldur wrote:
BG3 już jest :p

Jest?! ;o Co? Gdzie? Jak? Kiedy? Którędy? Dlaczego? :P Czemu ja nic o tym nie wiem? ;) Hm, a jest chociaż podobny do poprzednich cześci? Co z fabułą? :P Chociaż... jeśli grafika i sposó grania wyglądałby tak jak w, powiedzmy NWN albo KOTORZE, to tez mogłobybyć ciekawie :>

Tar - Meneldur 
Rivendell, Dom Elrond'a

Posted: Sun Sep 11, 2005 3:45 pm   

Coś w stylu Dungeon siege jest grafika :p

Lord
Wieża Wartownicza Amon Sul

Posted: Mon Oct 17, 2005 8:29 pm   

coty to wogule inna gra ale jak chcesz do weejdz na temat o BG2 ale jedynke tez polecam :D :D :D obie sa swietne ten kto nie ma tej gry ani 1 ani 2 to niech zaluje

[ Dodano: Pon Paź 17, 2005 8:33 pm ]
Milva wrote:
Również kocham ją nad życie i ubóstwiam Zwłaszcza Baldura 2. Chyba nigdy mi sie nie znudzi, nawet po 9 razie A tyle ją już przechodziłam. Można grać na wiele różnych sposobów, tworzyć różne... kombinacje, jeśli chodzi o postać, drużynę i w ogóle sposób przejścia. To, moim zdaniem, najlepsza gra RPG, jaka kiedykolwiek powstała Mówcie sobie co chcecie,

gra na medal ja zyje poto by w nia grac ale ze wyszla 3 częssc to niewiem!!! wogule w necie nic o tym!!!!!!!!! przeciez w necie napewno byly by skreeny do sciagniecia a tu nic!!!!!czesmy jesli to prawda :ban: :ban: :sun: :sun: :D :D :lol: :lol: :]lol: :]lol: :twisted: :twisted:

Milva 

Posted: Tue Oct 18, 2005 12:29 pm   

Lord wrote:
ale ze wyszla 3 częssc to niewiem!!!

No właśnie :? Ja też nie specjalnie się orientuję, kiedy jak i gdzie... W internecie nie ma niczego szczegółowego, na Hyperze też nie znalazłam żadnej informacji. Jeśli wyszłoby coś takiego, na pewno bym wiedziała. Fani trąbiliby o niej na wszystkie strony. Pojawiłyby się pewnie reklamy,w cd-actionach i innych gazetach z pewnością coś by podali... Ale jeśli Meneldur mówi, że grafika przypomina Dungeon Siege? Może coś Ci się pomyliło? :)
Hm, nieważne. Mam nadzieję, że wydadzą trójkę, ale oby najpierw na PC, a nie PS2 :roll:

Lord
Wieża Wartownicza Amon Sul

Posted: Sat Oct 22, 2005 5:12 pm   

nie moge znalez linków w gazetach nic a nic!!!!!!!!!????????? sadze ze to prawda ale w 69% bo nic a nic o tym :hmm: :hmm: zastanówmy sie jezeli nic o tym w necie noto co trzeba czekac na recenzjie i tyle 8) 8) 8) no ale nic straconego hehehhehehehe nobo i tak wszyskie RPG-i są fajne heh :twisted: :twisted: :twisted:

[ Dodano: Sob Paź 22, 2005 5:14 pm ]
Tar - Meneldur wrote:
BG3 już jest

gdzie jak dlaczego? janic oty nie wiem !!!!!!!! reklam nie ma!!!!!!!!!! hhhhmmmmmm......trzeba czekac......Ale modlmy sie by to byla prawda

[ Dodano: Nie Paź 23, 2005 1:19 pm ]
Tar - Meneldur wrote:
Coś w stylu Dungeon siege jest grafika :p

jakto a ty skąd o tym niby wiesz hę?? nobo nie mozliwe zeby na cale forum wie o tym jedna osoba trzeba popytac

Drizzt 
Pod Rozbrykanym Kucykiem

Posted: Sat Nov 12, 2005 3:05 pm   

Może chodziło ci o Baldurs Gate: Dark Aliance? Bo 3 niestety juz chyba nie będzie :( A szkoda.

Wujek 
Pod Rozbrykanym Kucykiem

Posted: Mon Nov 21, 2005 3:11 pm   

Podobno były zaczęte praze nad Baldur's Gate 3 ale po rozpadzie Black Isle wszystko ucichło i teraz nic n iewiedomo czy będzie czy nie. ja bym chciał żeby Blizard wykupił tytuł baldursa bo to by wyszła napewno dobra gra a jeszcze lepsza by była jak by była w klimatach 1 części

Angel 
Na Drodze Do Bree

Posted: Fri Nov 25, 2005 6:23 pm   

Kocham Baldurka :D To moja ulubiona gra :D Tak wracając do tematu

Quote:
Może chodziło ci o Baldurs Gate: Dark Aliance? Bo 3 niestety juz chyba nie będzie Sad A szkoda.

Zgadzam się niestety :( Ale miejmy nadzieje,że Black Isle ożyje i zrobi 3 część ;)

Czarodziej
Pod Rozbrykanym Kucykiem

Posted: Tue Jun 05, 2007 1:57 pm   

Potwierdzam świetna gierka , nawet niezła grafa Polecam :) Ale od tej gry wole Dawn Of Magic

BAT 
Martwe Bagna

Posted: Tue Jun 05, 2007 2:30 pm   

BG? Miałem okazję w to zagrać... Jest na tym samym silniku co IWD (IceWind Dale). Jest to ten sam producent.

Dlaczego wolę IWD?
Otóż w BG tworzych jednego bohatera i w czasie gry zbierasz swoją ekipę, a w IWD tworzysz wszystkich odrazu (jeszcze nigdy nie widziałem gry, w której można tak dokładnie "skonstruować" swoją postać (w IWD2 można jeszcze dokładniej :-P , ale niestety, pod wzgędem graficznym dwójka w niczym się nie różni od jedynki :-( )

Chłopcy zorganizowali ruch
Nieustającej afirmacji nocy i dnia
Odwiedzili mnie gdy byłem sam
Kiedy Wy będziecie sami, odwiedzą Was

Coma - Tonacja

Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum