Władca Pierścieni / Tajne Forum Fantasy Forum Index
Główna: Władca Pierścieni, Hobbit, Zwiastuny
Katalog: Strony fantasy
Polecane: Opowieści z Narnii, Wiersze miłosne, NLP
Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy
Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  StatisticsStatistics
RegisterRegister  Log inLog in  AlbumAlbum  Chat

Previous topic «» Next topic
Aktorki i aktorzy
Author Message
Sir Boromir 
Pod Rozbrykanym Kucykiem

Posted: Wed Dec 15, 2004 8:19 pm   

Z aktorów:
Sean Bean- genialne role np. Boromira, 006(Goldeneye), czy Sean Miller(Czas Patriotów), świetny aktor, a poza tym zagrał moją ulubioną postać z Władcy:)

Tom Cruise- bardzo mi się podobał w Mission Impossible, Magnolii(genialny film), czy Ostatnim samuraju, ostatnio bardzo przypadł mi do gustu film: Zakładnik

Tom Hanks- za Foresta Gumpa i Szeregowca Ryan'a

Aktorki:
Keira Knightley- bardzo ładna i w ogóle:) Podobała mi się bardzo w To właśnie miłość, czy Królu Arturze. No i oczywiście Piraci z Karaibów:)

Liv Tyler- Za Władcę, za wygląd:)

Sandra Bullock- za Speed: niebezpieczna szybkość

Poza tym lubię jeszcze wielu aktorów i aktorek.

Mati_00 
Upiory Pierścienia

Posted: Thu Dec 16, 2004 7:00 pm   

TOM HANKS za caloksztalt...wszystkie jego filmy baaardzo lubie...poza tym VIGGO MORTENSEN...chyba kazdy wie za co...potem ORLANDO BLOOM...chyba tez kazdy wie za co ale dla pewnosci napisze ze za to ze ZAGRAL FANTASTYCZNIE ROLE LEGOLASA...a z aktorek to ANGELINA JOLIE...kazdy wie za co ;] ...potem oj kurde...nie wiem...wiele aktorek lubie...NIKKI COX...glownie za serial NIKKI...to i potem najyc inni...

Platon

Lady Of Orthank 
Lady Sith

Posted: Fri Dec 17, 2004 10:05 pm   

Muszę się zastanowić...
Nu tak, zobaczmy:

Gary Oldman - cudowne :> role świrów, zwłaszcza Norman Stansfield i co jeszcze, oczywiście Vlad Tepes zwany Draculą w Bram Stoker's Dracula (wymieniam tylko te dwie, ale jest masa innych równie świetnych - Kto oglądał Stan łaski ten wie :P )

Harrison Ford - jako Han Solo miał świetne teksty ("Wasza Kultowość" chociażby), o Indianie nie piszę, bo się rozpłynę (nie wiedzieć czemu?). Za jedną z jego lepszych ról uważam tę w Ściganym (jeden z moich ukochanych filmów)

Sean Bean - aktor niedoceniany przez niektórych (nawet go w Encyklopedii Filmu nie ma - chańba!), ale dla mnie ma to coś i już...

Ewan McGregor - eee... stara historia lat młodych i naiwnych, aczkolwiek lubię go: za Christiana w Moulin Rouge, za Obi - Wana i tyle.

Antonio Banderas - świetny (chyba się powtarzam, ale to dziedziczne ;] ) w Zabójcach i piętnastu minutach w Interview with the Vampire (ach, to napięcie :P )

Tyle jeśli chodzi o aktorów, a co do aktorek:

Nicole Kidman - nie podziwiam jej tylko za role w filmach, a za to jaka jest (lub jaka się wydaje): elegancka, dumna, ale jednocześnie sympatyczna (mój ideał starszej siostry?)... Ma naprawdę wielki talent....

TO WSZYSTKO WINA MUNDURÓW! *___*
Last edited by Lady Of Orthank on Sat Dec 18, 2004 10:19 pm; edited 1 time in total  

Mati_00 
Upiory Pierścienia

Posted: Fri Dec 17, 2004 10:44 pm   

ooo...dodam jeszcze taka aktorke jak CAMERON DIAZ...hehehe....a z aktorow to nie widzialem tego goscia w wielu filmach ale strasznie lubie go za gre w filmie BLACK HAWK DOWN..gra on tam sierzanta Jeffa Snadersona...plus McGREGOR tez za film BHD i SW...

Platon

Saurman Czarny 
Pod Rozbrykanym Kucykiem

Posted: Tue Apr 12, 2005 6:34 pm   

1. Johnny Depp - genialna rola w "Piratach z karaibów"
2. John Rhys - Davies - wiadomo świetna rola w Indianie Jonesie i Wladcy (jako Gimli)
3. Morgan Freeman - ogólnie genialny we wszystkich filmach (najlepszy "Skazani na Shawshank")
4. Christopher Lee - świetny jako Saruman i jego piękny gółęboki głos
Aktorki (nie bralem pod uwagi urody):
1. Carrie-Ann Moss - w "Czerwonej Planecie" (film dość kiepski) genialna zagrana rola
2. Kathryn Morris - za "Dowody zbrodnii" :dark:

Umi 
Na Drodze Do Bree

Posted: Tue Apr 26, 2005 4:00 pm   

Aktorzy :

John Rhys-Davies - za genialną rolę Gimlego w filmie zat. "Władcy Pierścieni" :)

Orlando Bloom - za zagranie bardzo dobrze roli "Legolasa" w filmie zat. "Władca Pierścieni" oraz za zagranie w filmie zat. "Piratach z Karaibów".

Harrison Ford - za zagranie w filmie zat. "Gwiezdnych wojnach"

Aktorki :

Sandra Bullock - podziwiam ją za wszystko

Liv Tyler - za zagranie Arweny w filmie zat. "Władcy Pierścieni"

Jennifer Lopez - za zagranie w filmie zat. "Pokojówka z Manhatanu"

Avi 
Pod Rozbrykanym Kucykiem

Posted: Fri May 20, 2005 2:21 pm   

No więc jeśli chodzi o aktorów to moimi ulubionymi są:
*Johnny Depp [cieszę się, że na świecie są jeszcze tak wspaniali aktorzy jak on. Mimo swego wieku świetnie gra każdą rolę. On jest po prostu najlepszy. uwielbiam filmy z jego udzialem.gra fantastycznie a do tego to fajny i przystojny mezczyzna:)do dzis pamietamnozycorekiego... ;] ]

*Jared Leto [jego oczęta sa niebiańskie , a jak wiecie oczy sa zwierciadłem duszy :) strasznie podobał mi sie w 'Requiem for a dream']

*Keanu Reeves [nic dodać nic ująć, jest fenomenalny.Niektórzy z was myślą, że jeżeli facet nie skończył liceum to nie jest inteligentny itp itd.
Ja wam powiem, że facet stworzony jest do aktorstwa,posiada inteligencję i potrafi dobrze zauważać zachowania innych ludzi, aby dobrze wcielić się w role filmowe.
I jeżeli odkrył w sobie ten talent, już nie musiał znać biologii na 6, bo to nic by mu nie dało.]

A jeśli chodzi o aktorki :
*Nicole Kidman [Czego by o niej nie powiedzieć, trzeba przyznać jedno - bardzo dobra i utalentowana aktorka, moje ulubione filmy z nią w roli głównej to Tłumaczka oraz Inni]

Keira 
Szara przystań

Posted: Fri May 20, 2005 3:30 pm   

Avi wrote:
*Johnny Depp [cieszę się, że na świecie są jeszcze tak wspaniali aktorzy jak on. Mimo swego wieku świetnie gra każdą rolę.

Przepraszam, ale czemu mimo swego wieku? :P Co ma wiek do jakości aktora? :P Z wiekiem przychodzi doświadczenie itp. :)
Fakt faktem Johnny, w większosci swoich filmów jest boski i genialny. Jedyna rola, która mi nie przypadła do gustu to Cesar w "Człowieku, który płakał". Resztę mogłabym oglądac w kółko ;) Jedyna rzecz "mimo swojego wieku" - fantastyczna rola Gilberta Grape'a mimo, ze był od swojego bohatera sporo starszy. To samo w Don Juanie de Marco.

K. I. Gałczyński

Mojso 
Lord Sith

Posted: Fri May 20, 2005 4:19 pm   

Denzel łoszingotn-zawaliosty aktor
Lindsay Lohan-tak samo piękna jak utalentowana ach.......:)
Natalie Portman--głównie Star Wars

Takie aktorki jak Lindsay Lohan i Natalie Portman żyją wiecznie......
Lindsay:

Natalie:
[img]http://celebrity-exchange.com/celebs/photos40/natalie=portman.jpg[/img]

Kocham je..

Nienor
Członek Białej Rady

Posted: Fri May 20, 2005 9:24 pm   

Quote:
Avi napisał/a:
*Johnny Depp [cieszę się, że na świecie są jeszcze tak wspaniali aktorzy jak on. Mimo swego wieku świetnie gra każdą rolę.

Przepraszam, ale czemu mimo swego wieku? Co ma wiek do jakości aktora? Z wiekiem przychodzi doświadczenie itp.

Hehe, jak tylko zaczęłam czytać tą wypowiedź to chciałam zapytać o to samo. Przeciez z wiekiem zdobywa się zoraz większe doświadczenie i warsztat.
A poza tym to witamy w klubie fanek Johnnego.

A do Reevsea jakoś nie mogę się tak do końca przekonać. Nie chodzi o to, że go nie lubię ale nie wzbudza we mnie żadnych emocji, a role moim zdaniem odgrywa trochę derwniano. Ale to moje osobiste odczucie. Za to bardzo bardzo lubiłam jego najlepszego przyjaciela, z którym grał w Moim własnym idaho, czyli Rivera Phoenixa. Niestety się chłopak zaćpał a tak się dobrze zapowiadał...zresztą zaćpał siępodobno w klubie Johnnego.

Keira 
Szara przystań

Posted: Fri May 20, 2005 10:04 pm   

Cóż Johnny ma swoje za uszami ;) Hehe... ale okres buntu ma juz chyba za sobą ;) Teraz się trochę ustatkował :P W każdym razie to jaki był wpływało na jego role, a są niezwykłe i bardzo zakręcone.

K. I. Gałczyński

Nimloth 
Jaskinia Sheloby

Posted: Wed Jun 28, 2006 10:54 pm   

Jeśli chodzi o polskich aktorów, to jednym z moich ulubionych jest Wiesław Gołas :) rewelacyjny po prostu, zwłaszcza w Kabarecie Starszych Panów i w filmie "Upał" :) oprócz niego oczywiście Pan A i Pan B (Przybora i Wasowski) i Wiesław Michnikowski. Kiedyś to byli aktorzy...:)
Dziwna rzecz z tymi rzekami i drogami.Widzi się je jak pędzą w nieznane i nagle nabiera się strasznej ochoty,żeby samemu też znaleźć się gdzie indziej,żeby pobiec za nimi i zobaczyć,gdzie się kończą...

Tinobnerell 
Sielanka Hobbitonu

Posted: Fri Apr 13, 2007 10:20 pm   

Orlando Bloom,Marty Dew,Wentworth Miller, Daniell Radcliffe, Owen Wilson, MArtin Lawrence itd. sw_twisted

BAT 
Martwe Bagna

Posted: Fri Apr 13, 2007 10:28 pm   

ULUBIENI:
Orlando Bloom
Mel Gipson (za całokształt)
Eddy Murphy
Jim Carrey
Johnny Deep (za Piratów)
Harrison Ford (za Indiana Jones)
Tom Hanks
Bogusław Linda

Sandra Bullock

Więcej aktorów na dane moment nie pamiętam... :-P

"Dwie zasady gwarantujące sukces:
1. Nigdy nie mów nikomu wszystkiego"

Mati_00 
Upiory Pierścienia

Posted: Fri Apr 13, 2007 10:29 pm   

Tinobnerell wrote:
Daniell Radcliffe

oO - brzyyyydaaaalll

Platon

Elveryn 
Wieża Wartownicza Amon Sul

Posted: Fri Apr 13, 2007 10:36 pm   

Popieram Mati! Dołączam się do klubu fanek :" We love Johnny Depp " - szczególnie za wspaniałą charakteryzację postaci pirata Jacka ^^ A reszta "występywaczy" w filmach ujdzie ;)

Mati_00 
Upiory Pierścienia

Posted: Fri Apr 13, 2007 11:03 pm   

ja uwielbiam Toma Hanksa...on potrafi grać...i potrafi zagrać postacie dramatyczne,
- wojenne - Kapitan Miller w Szeregowcu
- komediodramaty - Viktor Navorski w Terminalu
- A jego Forrest Gump nie wymaga chyba komentarza...
- albo genialna rola rozbitka w Poza Światem...
- lub też jako naukowiec w Kodzie Leonarda

AH I OH!! UWIELBIAM GO!!!

Platon

BAT 
Martwe Bagna

Posted: Sat Apr 14, 2007 10:05 am   

Quote:
- albo genialna rola rozbitka w Poza Światem...

Taaak... Nieźle zagrałw tym filmie :-)

Quote:
- lub też jako naukowiec w Kodzie Leonarda

Słyszałem od znajomych, że było to totalne dno...

"Dwie zasady gwarantujące sukces:
1. Nigdy nie mów nikomu wszystkiego"

Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version