Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.
Posted: Fri Feb 28, 2003 11:19 am [28 Lut 2003] Hobbit nad biebrza !!!
wczoraj gdy odwiedzałam serwis Wp.pl zwróciłam uwage na informacje
"Hobbit nad biebrzą " :shock:
ktos wypowiadał sie tam ze kiku ludzi przyjechało zwiedzic teren i ochrona tak go zagrodzila by nikt poza nimi mógl tam wejsc.
Możliwe ze byli to ludzie wyslani przez P.J :shock:
Kierownik parku bardzo sie ucieszył na wiadomosc o tajemniczych gosciach , i powiedział ze jeśli złozono by mu propozycje dotyczaca ekranizacji Hobbita mogłby to rozwazyc
JAk myslice bujda czy fałsz ???
i wyracie swoje opinie
Pozwoliłem sobie przenieść topic do Aktualniści Teraz cytat z w-p.pl:
---
Twórcy trylogii "Władca Pierścieni" podziwiali w poniedziałek uroki Biebrzańskiego Parku Narodowego. Ich wizyta spowita jest gęstą mgłą niedomówień. Czy na polskich bagnach powstanie "Hobbit" Petera Jacksona?
Tę zaskakującą informację podało dzisiejsze życie Warszawy. Przedwczoraj po południu ekipa Petera Jacksona współpracująca przy "Władcy Pierścieni" wyrusza z białostockiego lotniska obejrzeć malownicze biebrzańskie krajobrazy. Amerykańscy twórcy oglądają tereny z pokładu policyjnego helikoptera. To lot patrolowy. Jak się nieoficjalnie dowiadujemy, zgodę na pobyt filmowców na pokładzie śmigłowca wyraża komendant wojewódzki policji. Wczoraj nieuchwytny. O przybyciu hollywoodzkiej ekipy dowiadujemy się od kolegów z białostockiej Gazety Współczesnej, którym udało się sfotografować tajemniczych gości tuż przed odlotem. Policjanci pilnowali jednak, aby nikt się do nich nie zbliżał - pisze życie Warszawy. >>>
Adam Sieńko, dyrektor Biebrzańskiego Parku Narodowego dowiedział się o domniemanej wizycie ekipy Petera Jacksona na jego terenie z doniesień prasowych. Nikt mnie nie poinformował ani o przelocie helikoptera ani o wizycie ekipy na terenie parku - powiedział Stopklatce Adam Sieńko. Dyrektor wyraża się dość sceptycznie na temat ewentualnej pracy ekipy filmowej na terenie parku. W świetle obowiązujących obecnie przepisów nie widzę możliwości realizowania filmu fabularnego w granicach Biebrzańskiego Parku Narodowego. Oczywiście nie wykluczam takiej możliwość, ale ramy tej obecności musiałyby zostać jasno określone. Park to nie jest studio filmowe - powiedział nam Adam Sieńko. Na terenie Biebrzańskiego Parku Narodowego realizowane są filmy przyrodnicze, ale ich produkcja odbywa się pod ścisłą kontrolą któregoś z pracowników parku. Poza tym rozmiary takiej realizacji są znacznie mniejsze niż miałoby to miejsce w przypadku wysokobudżetowego filmu fabularnego.
Dziennikarz życia Warszawy miał spore kłopoty żeby dowiedzieć się szczegółów na temat wizyty filmowców. Nic dziwnego - w końcu obejmuje on obszar ponad 59 tys. hektarów, a filmowcy nie chcieli rozgłosu. Dopiero Kazimierz Sadowski, tamtejszy leśniczy, potwierdza, że natknął się na Amerykanów w lesie. Co prawda wiedziałem, że ktoś ma przyjechać, ale spotkałem ich zupełnie przypadkowo. Robili zdjęcia, rozglądali się, filmowali. Szukali plenerów do jakiegoś filmu - mówi leśniczy. Czy tym filmem będzie "Hobbit"? Będziemy starali się to wyjaśnić.
Posted: Fri Feb 28, 2003 12:33 pm
łał . na razie to wydaje mi się ,że nic z tego nie będzie (zawsze tak jest polacy się na coś nastawiają a tu zonk). Jeśli jednak tak się stało byłabym strasznie szczęśliwa. Może jeśli u nas będą kręcić Hobbita to może załapiemy się na chociażby statystów :wink: . Kto wie?! Jejku, zawsze chciałam choćby zobaczyć jak robi się taki film, znaczy się wogóle jak robi się film. nigdy nie byłam na planie filmowym ,ale kto by nie chciał na nim być. jeju. Ale Stop. Elentari nie pisz nic więcej bo się i tak rozczarujesz. Moje marzenia się rozpłyną w mgle. :cry: Chwila, czy ja mam rozdwojenie jaźni? W każdym bądź razie będe trzymać kciuki.
_________________ An si Tintalle Varda Oiolosseo ve fanyar maryat
Elentari ortane ar ilye tier undulave lumbule...
A ja mam odmienne zdanie od Elentari, ja niechciałabym oglądać jako krainy Polskie krajobrazy... nie myślcie, że ja jakaś inna, ale takie jest moje zdanie Nie każdy uważa, że jak swój kraj jest w jakimś świetnym filmie to, że jest super ja uważam inaczej. Wole, widzieć nieznane mi krainy i poznawać ich tajemniczość i urodę, ich magię i całkiem odmienne widoki Nie wiem co tu mogę jeszcze napisać, ale może już skończę.
_________________ "Chciałem zmienić świat... Ale doszedłem do wniosku, że mogę zmienić jedynie siebie"
"Cudze chwalicie, swego nie znacie"
Mysle, ze nawet nie zdajesz sobie sprawy ile fantastycznych krajobrazow i magicznych miejsc mozna znalesc w Polsce. Obawiam sie jednak, ze ludzie PJa tez nie wiedza, i nic z tego nie wyjdzie
Ja bylbym bardzo rad gdyby taka produkcja w polsce sie zainstalowala. Bylaby to dla Polski ogromna nobilitacja, zastrzyk pieniedzy dla pograzonej w recesji gospodarki... moze i inni by przychylniej patrzyli na nasz kraj?
Jestem za
nagg
"Cudze chwalicie, swego nie znacie"
Mysle, ze nawet nie zdajesz sobie sprawy ile fantastycznych krajobrazow i magicznych miejsc mozna znalesc w Polsce. Obawiam sie jednak, ze ludzie PJa tez nie wiedza, i nic z tego nie wyjdzie
Ja bylbym bardzo rad gdyby taka produkcja w polsce sie zainstalowala. Bylaby to dla Polski ogromna nobilitacja, zastrzyk pieniedzy dla pograzonej w recesji gospodarki... moze i inni by przychylniej patrzyli na nasz kraj?
Jestem za
nagg
Ekhm... chyba mnie nie zrozumiałes.... chyba wiem, że Polska jest piękna bo sama na wakacjach nie moge zniesc mysli ze musze odpuszczac moje kochane gory... chodzilo mi o to, że nie chciałabym poprostu ogladac znajomych krajobrazów tylko nowe, nieznane... a zresztą, nie umie wytlumaczyc... ale ja dałam swoje zdanie...
_________________ "Chciałem zmienić świat... Ale doszedłem do wniosku, że mogę zmienić jedynie siebie"
Hobbit w Polsce?? Slyszalem o tym juz chwile temu, ale teraz zobaczylem tekowy temat na forum. Jestem jak najbardziej za tym!!
PS. Elfka, rozumiem ze chcesz odkrywac nieznane, ale czy wstydzisz sie polskich pieknych krajobrazow?? Na pewno nie bylas wglebi tego parku(z wiadomych wzgeldow), poza tym mamy szereg innych pieknych miejsc do sfilmowania i naprawde nie mamy sie czego wstydzic. JESTESMY POLAKAMI !!!
_________________ "Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota, chociaż co do pierwszego nie mam pewności"- Albert Einstein
Posted: Mon Mar 03, 2003 1:44 pm
Dobrze by było gdyby polska miała sie udzielic do tworzenia jednego z dzieł tolkiena , i jeszcze jedno zeby tylko cos z tego wyszło.
chyba wszyscy wiedzmina pamietaja.
Tak, zapewne wszyscy pamietaja film Wiedzmin. Syf to byl, ale za takie lichne pieniadze to nie spodziewajcie sie Wladcy Pierscieni 2( ). Na pewno nie powtorzyloby sie to z Hobbitem, bo to nie polacy go kreca no i nie za nasze pieniadze!!!
_________________ "Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota, chociaż co do pierwszego nie mam pewności"- Albert Einstein
Posted: Mon Mar 03, 2003 2:09 pm
Mi jak najbardziej podoba mi się ten pomysł ze względu na (przede wszystkim) prestiż polski. Chodzi mi o to ,żeby ludzie z innych krajów wreszcie dowiedzieli się gdzie jest Polska i wogóle. nie wiem czy ktoś słyszał ,ale ostatnio jakaś polska absolwentka wyjechała do londynu na studia i nikt stamtąd nie wiedział gdzie leży polska. a niektórzy nawet uparcie twierdzili ,że to jest dziki kraj ,w którym po ulicach chodzą niedźwiedzie polarne. ja jestem na ten film nastawiona pozytywnie. (co innego gdyby prace zlecono tylko polakom).
nie wiem czy ktoś słyszał ,ale ostatnio jakaś polska absolwentka wyjechała do londynu na studia i nikt stamtąd nie wiedział gdzie leży polska. a niektórzy nawet uparcie twierdzili ,że to jest dziki kraj ,w którym po ulicach chodzą niedźwiedzie polarne. ja jestem na ten film nastawiona pozytywnie.
Elentari, ja cie przebije! Kiedys rozmawialem sobie na czacie(z 3 lata temu) z taka amerykanką 15 letnia, i spytala sie mnie gdzie mieszkam, ja odpowiedzialem, ze w Polsce, a ona na to:
A jest taki wogole stan w Ameryce??
I co?? Ktos twierdzi, ze tam wyksztalceni ludzie mieszkaja??
PS. To nie byl jedyny taki przyklad
Druga osoba, tym razem amerykanin.
Gdzie mieszkasz??- spytal amerykanin
W Warszawie w Polsce- odparlem
A to jest w stanie Kalifornia??- spytal
rozmowa sie urwala, gdyz nie rozmawiam z gupkami
PS.
Rozmowa przetlumaczona z ang
Posted: Mon Mar 03, 2003 3:00 pm
no, no...ja nie wiem jak to się dzieje ,że Ameryka jest najbardziej rozwiniętym krajem na świecie. Ale za to czytając Twojego posta to uśmiałam się do rozpuku. Na wakacjach tak siedzieliśmy z rodzicami przy stoliku, rozmaialiśmy i jacyś anglicy zapytali się z kąd jesteśmy. My powiedzielismy ,że z polski. a oni na to wielkie oczy (a dorośli ludzie) , gdzie to dokładnie jest. No to my tłumaczymy ,a oni odpowiedzieli ,że myśleli ,że z Jugosławi (ale tam kobiety mają ciemne włosy ,a nie blond jak moja mama [czy szwedzi nie wiedzą ,że można włost\y farbować?], lub Tunezja (ale tam kobiety mają na głowie turbany (albo coś takiego)), lub brali pod uwagę ,że ...ameryka (to amerykanie i anglicy nie mówią w jednym języku :wink: ).
Tak, w kazdym kraju takie przypadki sie zdarzaja. Na lekcji geografii, moj dawny kolega nie umial pokazac na mapie granic Polski!!
Amerykanie wywalili z Ameryki Indian, dorobili wszystkiego na zasobach naturalnych kraju i teraz sa tak wysoko rozwinieci . Jednak oni maja naprawde zacofany sposob nauczania! Na lekcjach geografii latami ucza sie o ich kraju(szczegolnie dlugo polozenia i kraju i poszczegolnych stanow ). Nie ucza sie nic o Europie, nawet Bush jest dobrym przykladem, gdyz kiedys pomylil jakies panstwo, nie pamietam jakie, ale wazne ze pomylil kontynenty w ktorym ono sie znajduje
Posted: Mon Mar 03, 2003 5:59 pm
hehe...
"Cywilizowani" ludzie zachodu myślą że Polska to jakaś dziura zabita dechami ,a polacy nie mają zielonego pojcia o technice i postepie..
Ze cały czas pada , wszedzie błoto i syf..
Tak mi powiedziała kuzynka która przez jakis czas mieszkała w Stanach.
oj jak to ludzie o nas mogą myślec
Ale nie jest źle skoro mogą nas wybrać do tego filmu.Prawdą jest ze są bardzo ładne widoki w Polsce , nienaruszone ręką człowieka..
Ja to mam widok..
nie ma nic piekniejszego niz zachod słonca na morzu....
Nie wszyscy i nie wszędzie o nas tak myślą. Jak kiedyś byłem w Londynie to jakis facio spytal sie skad pochodze, a ja odparlem ze z Polski to on powiedzial, ze to bardzo piekny kraj i ze ma tam znajomych .
Ponoc daleka rodzina Tolkiena pochodzila z POLSKI!!!
wiec nie ma sie co martwic i wszystkim obrazajacym w jakikolwiek sposob Polske mowic:
Fuch you(sorx, za sformulowanie )
Posted: Mon Mar 03, 2003 7:21 pm
Nie wszyscy , nie wszyscy ale są wprawdzie ludzie którzy kpią z polaków .
Ale są i ludzie którzy szanuja ten kraj za piękno i polaków którzy są gościnni.
can you get up off you knees?
are you brave enough to see?
do you want to change it? Nine Inch Nails
No i za piękno Polek , nie dorownuje Polsce zaden kraj pod tym wzgledem. Moze w Hiszpanii sa tez ladne dziewczyny, ale tam sie strasznie szybko starzeja(slonce i klimat )
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum