Władca Pierścieni / Tajne Forum Fantasy Forum Index
Główna: Władca Pierścieni, Hobbit, Zwiastuny
Katalog: Strony fantasy
Polecane: Opowieści z Narnii, Wiersze miłosne, NLP
Wladca Pierscieni / Tajne Forum Fantasy
Witam Cie na Twoim Forum. Tak, to je odroznia od wielu innych. Zapytaj ktoregos z uzytkownikow jak tu jest. Tutaj kazdy sie liczy. Mysle, ze to juz tradycja tego forum - niezwykla atmosfera - ktora tworzycie Wy. I za to Wam dziekuje.

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  StatisticsStatistics
RegisterRegister  Log inLog in  AlbumAlbum  Chat

Previous topic «» Next topic
[27 Lut 2003] 500 milionow "Dwoch wiez" poza USA
Author Message
nagg 
Administrator

Posted: Thu Feb 27, 2003 7:19 am   [27 Lut 2003] 500 milionów "Dwóch wież" poza USA

No :)

Quote:

500 milionów "Dwóch wież"
(Screendaily/26 lutego 2003 06:00)

Obraz "Władca Pierścieni, część II - Dwie wieże" zarobił już poza USA 500 milionów dolarów.

W pierwszy weekend w Japonii film Petera Jacksona zarobił 9,6 miliona dolarów. To prawie 25 procent więcej niż pierwsza cześć trylogii. Tym sposobem poza Ameryką film zarobił już 498 milionów dolarów. łatwo wiec stwierdzić, że już w tym tygodniu "Władca Pierścieni, część II - Dwie wieże" przekroczy magiczną liczbę 500 milionów dolarów.

Do tej pory tylko sześć filmów może poszczycić się przekroczeniem dochodu pół miliarda dolarów poza USA. Są to "Titanic" (1,234 milionów dolarów), "Harry Potter i kamień filozoficzny" (651), "Harry Potter i komnata tajemnic" (582), "Jurassic Park" (563), "Władca Pierścieni, część I - Drużyna Pierścienia" (546) oraz "Dzień Niepodległości" (505).

Poprzednia cześć trylogii Jacksona, "Drużyna Pierścienia", która zarobiła poza USA 546 milionów do przekroczenia bariery 500 milion potrzebowała miesiąc więcej czasu niż "Dwie wieże". Wiele więc wskazuje na to, że "Władca Pierścieni, część II - Dwie wieże", który na całym świecie zarobił już 826 milionów pobije swojego poprzednika, który może się pochwalić dochodem 860 milionów dolarów.

Czyli juz zaobil 860 milionów dolarów... Moze RotK pobije Titanica? Fe nie lubie Titanica :/

nagg
Last edited by nagg on Sat Mar 01, 2003 6:34 pm; edited 1 time in total  

Elentari
Wodogrzmoty Rauros

Posted: Thu Feb 27, 2003 6:26 pm   

Ja tez nie lubie Titanica ,ale do rzeczy. ładnie, ładnie. Szczerze wierze (ale mi sie zrymowalo) ,ze pobije. Byloby fajnie. A co do zeszlego rozdania oskarow to czulam(i czuje nadal) sie rozczarowana z powodu ilości statuetek. Czy taka mala ilosc osób lubi Tolkiena?Nie wiem jak mogl Go pobic ,,Beutiful Mind". Film fantastyczny ,ale jednak bardziej podobała mi się ,,Drużyna...". Czasami naprawdę nie mogę pojąć tego świata. Ale z sukcesu Dwóch Wież strasznie się cieczę.

gg: 3453192

Elfka 
Czarna Otchłań Morii

Posted: Thu Feb 27, 2003 6:45 pm   

Elentari wrote:
Byloby fajnie. A co do zeszlego rozdania oskarow to czulam(i czuje nadal) sie rozczarowana z powodu ilości statuetek. Czy taka mala ilosc osób lubi Tolkiena?Nie wiem jak mogl Go pobic ,,Beutiful Mind". Film fantastyczny ,ale jednak bardziej podobała mi się ,,Drużyna...". Czasami naprawdę nie mogę pojąć tego świata. Ale z sukcesu Dwóch Wież strasznie się cieczę.

Właśnie... tak mało statuetek i to tylko za takie mniej ważne rzeczy... a nie ludzie lubią tylko takie zwykłe codziennie filmy gdzie są pistolety, ludzie, problemy miasta itd... czemu nikt nie lubi fantastyki? Odejścia w inny świat, świat magii i innych istot. To jest bezsensu... ale na to nic nie ma rady... Ja też czuję, że będzie w tym roku mało statuetek a nawet mniej...

To hell.. And back and hell again.. I've gone

Fuin aure, dim aure, bragol du...

Elentari
Wodogrzmoty Rauros

Posted: Thu Feb 27, 2003 6:50 pm   

Elfko! Skąd ty masz takie tragiczne myśli. Bądźmy dobrej nadziei( coć nadzieja matką głupich) i liczmy na wyobraźnie szarych ludzi. :(

Elfka 
Czarna Otchłań Morii

Posted: Thu Feb 27, 2003 6:53 pm   

No wiesz... w sumie to może być prawda, bo po drugie w tym roku Władca dostał mniejszą ilość nominacji. Ale i tak ludzie się nie znają, a dla mnie to zawsze będzie na pierwszym miejscu ;)

To hell.. And back and hell again.. I've gone

Fuin aure, dim aure, bragol du...

nagg 
Administrator

Posted: Thu Feb 27, 2003 10:37 pm   

Ja tez odnosze dziwne wrazenie, ze bedzie mniej statuetek :/
Czemu tak sie dzieje? Mylse ze dlatego, iz WP jest trylogia, i w swaidomosci akademii jest to, ze bedzie mozna nagordzic ten film jeszcze za rok, a tym czasem nagrode damy temu-a-temu :/ Niestety, tak to chyba wyglada... zobaczymy jednak, cze RotK dostanie Oskary w najwazniejszych kategoriach (a, jako podsumowanie LotR nazeza mu sie!)
nagg

Elentari
Wodogrzmoty Rauros

Posted: Thu Feb 27, 2003 11:12 pm   

Czy naleza się to zadecyduje tłuszcza, a jak na razie tłuszcza woli albo schizofreników, albo zielone cyferki pojawiające się bez przerwy na monitorze. :wink: Może ja jestem nie w temacie ,ale nie wiem za co LotR dostal nominacje? Chyba nie za takie duperele co w zeszłym roku? Powiedzcie ,ze nie. Ale jesli obydwoje twierdzicie ,ze mało oskarów dostanie w tym roku, to zacznijmy trzymać już teraz kciuki ,aby Powrót Króla został nagrodzony większą ilością tych złocistych posążków. :D

Nimrodel 
Szara przystań

Posted: Wed Mar 05, 2003 3:43 pm   

Moze i dostanie mniej nominacji ale , te które otrzyma mogą być przecież za ważne rzeczy.

"Everybody lies"

Gregory House

http://wirtualni.wp.pl/uid,51845,wizytowka.html
http://madammewendy.bloog.pl

Elentari
Wodogrzmoty Rauros

Posted: Wed Mar 05, 2003 3:47 pm   

no niewiem Nimrodel. raczej chyba nie. FotR dostala za jakies pierdulki (sorki za wyrazenie) oskary ,a jak juz cos sensownego to dostanie RotK.

Nimrodel 
Szara przystań

Posted: Wed Mar 05, 2003 4:22 pm   

Elentari czemu jestes az tak złej myśli .
Tyle jest rzeczy które mogą byc nominowane , np : scena oblęzenia helmowego jaru..

"Everybody lies"

Gregory House

http://wirtualni.wp.pl/uid,51845,wizytowka.html
http://madammewendy.bloog.pl

Reply to topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum